Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marlonk
2007-04-26, 22:35
Firma Bakker Kowalski
Autor Wiadomość
gieksiarz

Wysłany: 2007-03-31, 21:09   Firma Bakker Kowalski

Bardzo proszę o opinie na temat firm Bakker Kowalski otto axel equipe jmb. To dla mnie bardzo ważne!

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-04-01, 19:06   

Equipe - solidna firma, dbajaca o swoich pracownikow. Praca ciezka.
Zagladnij na formu Equipe, mozesz bezposrednio zadac pytania.

gieksiarz

Wysłany: 2007-04-03, 21:28   

dziękuję za opinię. A wiesz coś może o firmie Bakker Detachering B.V.?

mA_RIOLA

Wysłany: 2007-06-16, 18:05   

axell nie polecam na miejscu dostajecie dopiero umowę o prace i pracujecie po 5 godzin dziennie a nie jak w umowie po 8 niestety gdyby nie mieli nic do ukrycie to dawali by umowy w PL tak jak robią inne firmy biuro w PL nic nie wie co tam się dzieje ich to już nie interesuje wyślą cię i potem radź sobie sam przejazd także karygodny niby jedziecie autobusem lecz później przesiadacie sie do małego busa... samo mówi przez się znowu nie dotrzymana umowa... zarabiacie tam naprawdę 5.68 na rękę z tego minus 50 euro na mieszkanie i jeszcze musicie wyżyć a nie jak wam mówią 7.1 Pozdrawiam =))

Użytkownik123

Wysłany: 2007-06-17, 15:26   

Pracowałam w firmie Bakker Detachering i raczej nie wspominam tego najlepiej. Po 1sze firma ta wysyła ludzi do Holandii w ciemno (dopiero na miejscu dowiadują sie w jakich warunkach przyjdzie im mieszkać i pracowac) przy czym umowę trzeba podpisywać już w autobusie. Bakker zastrzega w niej sobie min. ze ma prawo do nakładania na pracownika kar finansowych itd. (sa tam jedynie określone prawa firmy, o prawach pracownika ani slowa.... )zastrzega tez sobie, że pracownik ma obowiązek jeździc do Holandii i z powrotem tylko i wyłacznie ich busami (oczywiście płatnymi!!!) Jesli chcesz dojechac tam własnym autem lub innym busem to musisz się liczyć z tym, że firma Bakker tak czy siak doliczy Ci za swoje busy niezależnie od tego czy w nim siedziałeś czy nie (muszą w końcu na tym zarobić skoro preferowaną firmę przewozową ma brat babki siedzącej w biurze) Moja podróż do Holandii "preferowany" busem trwała aż 25 godzin ponieważ grat zepsuł się w niemczech a firma uznała ze nie opłaca się im wysyłać zastępczego busa i musimy poczekać aż naprawią nasz. No i siedzieliśmy 9 godzin na stacji benzynowej jak jacyś rumuni, kiedy w końcu znależli jakiś warsztat w pobliżu kupili nam po kawie (WOW!!!) kazali zabrać kurtki (w grudniu to było) i bagaze podręczne a sami odjechali do warsztatu....no a myśmy kolejne 2 h siedzieli pod gołym niebem zastanawiając się czy w ogóle wrócą. Wystarczy???...nie, bo to zaledwie poczatek "przygody"z tą firmą był. Ale o tym już nawet nie mam siły pisać. POzdrawiam i życzę wam więcej szczęścia.

djorwa 

Wysłany: 2007-07-03, 11:16   bakker

ja tez pracowalem albo pracuje nadal w firmie bakker i musze napisac ze jestem bardzo zawiedziony ta firma!i musze dodac ze uzytkownik123 pisze szczera prawde!kazdy kto jedzie do Holandii z firmy bakker na polskim paszporcie jest zmuszony do podpisania umowy na 6 miesiecy!ja tez umowe podpisywalem w busie i malo tego to podpisywalem jakies papiery mialo to niby byc ubezpieczenie ale w tej firmie wogole pracownik nie jest ubezpieczony!znam przypadek gdzie kobieta spadla ze schodow i stracila przytomnosc to pani Justyna(z biura babka) zamiast wezwac lekarza to sama przyjechala!i stwierdzila ze lekarz nie potrzebny bo nic sie nie dzieje!mnie wyslali na urlop niby na tydzien a juz jestem w PL miesiac!nikt ode mnie nie odbiera telefonu!osobiscie nie polecam tej firmy!

czekoladka29530 

Wysłany: 2008-03-26, 18:47   

Na poczatku marca wrocilam z tej firmy do POlski.to wszystko prawda, co tu piszecie.Najpierw mielismy stawke 6.10 za godzine, nie placilismy za mieszkanie.POtem podniosl niby stawke na 7, 70 brutto, ale za mieszkanie trzeba placic 55 euro tyg.Warunki mieszkaniowe mialam super, ale niektorzy mieli tragiczne.Nasciagal mnostwo osob,a potem wiekszosc tych "starych"siedziala na wolnym, a za mieszkanie trzeba placic, wyzywic sie.Potraktowali mnie, jak najgorszego smiecia.wyrzucili mnie z pracy, dlatego, ze uwierzyli parze z domku, z ktora mialam konflikt.za 3 tyg.konczyla mi sie umowa, wiec stwierdzil, ze trzeba sie mnie pozbyc.nie moglam nawet jechac z domku, tylko z takiego pensjonatu, gdzie 2 godziny musialam czekac na busa do POlski.Ja bylam w Hoornie.Poznalam tam super ludzi i tylko to bylo wielkim pozytywem.za ubezpieczenie niby placimy 25 euro na tyd., a jak chlopak wlozyl sobie reke do maszyny, to wogole go nie wzieli do szpiatala, tylko wyslali do Polski, bo byl juz bezurzytecznym pracownikiem.Ogolnie bylo malo godzin, na kurach np. tylko 37, 5 tyg.malo nadgodzin.na busy sie dlugo czekalo.teraz jade z innej firmy.mam nadzieje, ze bedzie lepiej:)

Odpowiedz do tematu