Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma Groenflex
Autor Wiadomość
me_88

Wysłany: 2007-06-25, 20:49   Firma Groenflex

Czy ktoś wie coś na temat firmy Groenflex?
pozdrawiam.

Oszukani

Wysłany: 2007-08-29, 20:42   (GROENSHWITZ) GROENFLEX - STRZEŻCIE SIĘ

Nie polecamy firmy GROENFLEX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pojechaliśmy docelowo na 3 miesiace, natomiast po miesiącu odesłano nas sporotem do domu, argumentując nasz powrót tym, ze nie ma dla nas pracy. A w rzeczywistości, w tym dniu, w którym się pakowalismy przyjechał bus z nowymi osobami do pracy. Przez miesiąc pobytu w Holandii, pracowaliśmy po pare godzin dziennie, a czasem wogóle. Z całego miesiąca przepracowaliśmy niecałe 2 tygodnie - w niepełnym wyniarze godzin - po 3, 4 godziny były dni że wogóle nie pracowaliśmy, a następne przesiedzieliśmy na hotelu.Hotel był zagrzybiały, ciekł dach po całym pionie. Hotel był 3-piętrowy, a na parterze po kablach ciekła woda. Firma wykupiołą Hotel i poprostu go nie remontowała, drugim Hotelem jaki firma wykupiła dla pracowników był stary burdel (czerwone ściany, wykładziny, rury itp)Syf niesamowity. Firma wybudowała równiez nowy Hotel w miejscowości Waterinngen, oddali jedno piętro (3-cie), natomiast na pozostałych piętrach, nadal trwała budowa, w każdej chwili mogło komuś spaść coś na głowę, bo chcąc wejść do budynku trzeba było przejść przez parter, który był także w budowie. W całym tym nowym Hotelu pełno było ogromnych pająków, które wchodziły do pokojów nowego hotelu przez uchylone okna. Z hotelu tego zabronione było wychodzenie i wchodzenie pracowników po godzinie 22.
Po jakimś czasie dowiedzieliśmy się że osoby, które przyjechały na nasze miejsce, po tygodniu zostały odesłane do domu,za pewne pod pretekstem braku pracy. Podczas gdy firmy zatrudniające osoby za pośrednictwem firmy GROENFLEX upominały sie o ludzi do pracy, szefostwo twierdziło, że nie ma pracy, woleli sprowadzać nowych ludzi. Podobno firma dostaje pieniądze od Państwa za każdą sprowadzoną osobę z Polski, DLATEGO TAK BARDZO ZALEŻY IM NA COTYGODNIOWEJ WYMIANIE PRACOWNIKÓW.
A poza tym firma w Polsce wysyłająca ludzi do pracy nie przedstawia umów przedwstępnych, co wg art. 85 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy - Dz. U. Nr 99, poz. 1001, z późn. zm, powinna zrobić. Jeżeli ktoś pracował w tej firmie i wrócił do kraju, zgłaszajcie ich do WOJEWÓDZKIEGO URZĘDU PRACY W DZIALE KONTROLI LEGALIZACJI ZATRUDNIENIA.
Sprawdzając firmę w KRAJOWYM REJESTRZE ZATRUDNIENIA, nie znaleźliśmy firmy GROENFLEX,GDY SPRAWDZILIŚMY FIRMĘ PO RAZ DRUGI, POJAWIŁA SIĘ W KRAJOWYM REJESTRZE AGENCJI ZATRUDNIENIA, TYLKO POD JAKĄŻ DZIWNĄ DATĄ WPISU
25-09-2007!!!!!!!!!! DODAM ŻE FIRMA DZIAŁA OD 2006 ROKU.
A poza tym w Holenderskiej firmie Groenflex pracuje 2 idiotów z Polski: Agnieszka i Adam, ich chamstwo,bezczelność, głupota sięga zenitu. Adam kierowca i"tłumacz" angielski(buhaha,taki z niego tłumacz jak z koziej dupy trąba), woził ludzi do pracy, pijany, naćpany, jeździł po całych drogach, pasem awaryjnym, przez czerwone światła, i słupy samemu wyrastały na drogach. Agnieszka - sekretarka pracująca w biurze, mająca pomagać nam Polakom, niestety skutecznie utrudniała załatwienie jakiejkolwiek sprawy w biurze.
STRZEŻCIE SIĘ TAKICH BIUR JAK GROENFLEX !!!!!!!!!!!!!!!!!

SNR

Wysłany: 2007-09-05, 14:03   

Cześć!
Ja pracowałem w firmie Groenflex przez trzy miesiące i nie mogłem narzekać na nią!
Kasa była regularnie co tydzień i praca też była ok.
Pracowałem przy zbiorach papryki.
Mieszkałem w hotelu w Wateringen i nie było tam żadnego niebezpiczeństwa jak ty piszesz!
Może się znamy???

Ps. Na hotelu nie można było palić w środku w pokojach i wychodzić po 22.00 ! Może to trochę dziwne ale niezły by tam był burdel gdyby 100 albo dwieście osób paliło sobie -i to nie tylko papierosy!!!

POZDRAWIAM

yaroo 

Wysłany: 2008-02-10, 21:32   

Masakra!!
pracowałem tam 11tyg.Polecam szczególnie" hotel "w Ovezande Więźniowie mają więcej miejsca.Poza tym:brak polskiej wersji umowy,brak polisy ubezpieczeniowej,brak dodatku wakacyjnego,loonstroków(pieniądze co 2 tyg. w kopertach),stawka przeważnie 5,75 euro.
Jak coś nie pasi to wynocha do Polski "na urlop"-bezpłatny.Znam ludzi,którzy po pracy 4-5 godz. dziennie czekali na transport następne cztery, a firma miała to gdzieś.
Wybór należy do CIEBIE.

pawel11976 

Wysłany: 2008-05-02, 13:27   

LUDZIEEEEEEE!!!!!!!!!!!! Wlasnie z tamtad przyjechalem bylem razem z kobieta bylem w AXEL mialem znajomych w ich smiesznych chotelach brud syf robactwo ktore w nocy wychodzi na wyrzerke oczywiscie danie glowne to mieszkancy odradzam te firme ludzie traktowani jak bydlo bez zadnych praw umowa w wersji holenderskiej nie ma wakacyjnego czas ktory sie tam pracuje nie liczy sie do emerytury na dzien dobry jak sie zajedzie jestescie w plecy 175 euro 100 za domek niby kaucja 50 za otwarcie konta 25 za buty kaucja niby zwrotna wlasnie niby bo ja i moja kobieta nie dostalismy zwrotu czyli caly tydzien za darmo pracujesz o ile masz prace bo niektorzy siedzieli po dwa trzy tygodnie w domu o ile to nazwac domem kampingi moze i nowe ale sama wilgoc i plesn a miejsca tyle ze nawet nie mozna poscielic lozek materace zajszczane smrod i zaraza mieszkalem z patologia ktora reguralnie szczala w wyro jak prosilem o przeniesienie to nie bylo takiej opcji choc bylo mnostwo wolnych domkow poprostu ich to walilo ja mialem tylko pracowac i nic wiecej ludzie ktorzy chorowali a byli potrzebni do pracy to albo ida pracowac albo wypad do polski zero pomocy z nikad musisz liczyc sam na siebie koordynatorem jest "SUPER DAREK" bardziej falszywego kolesia nie znam wazeliniarz dla holendrow a polaka sprzeda bez mrugniecia okiem nie warto mu za wiele mowic bo i tak nic nie zyskacie na dodatek wozi ludzi do pracy oczywiscie ciagle pod wplywem alkoholu BOZE MIEJ W OPIECE TYCH LUDZI kolejna sprawa co tydzien w hotelu ROYAL sa spotkania jesli macie jakies pytania np o prace czy kasa wam sie nie zgadza lub godziny wasze ciezko zarbione jakims cudem znikna a cuda tam sa bardzo czesto za czesto to nie z dziwcie sie jak na wyplate zniknie wam kilkanascie godzin oczywiscie smieszny ksiegowy RENE jak zwykle bedzie twirdzil ze u niego w komputerze wszystko sie zgadza i pusci was z kwitkiem pieniadze przesylaja na konto z ktorym sa duze problemy na konto czekalem 8 tygodni gdy juz mi otwarli to na dzien dobry wciglo mi karte na ktora czekalem kolejne 4 tygodnie a pieniadze dostajesz tylko na kato dlatego jestes uwieziony czy chcesz tan siedziec czy nie to poprostu musisz chyba ze niechcesz zobaczyc swoich pieniedzy to mozesz wrocic do polski ale kasy nie dostaniesz do reki co trzeci pracowik mial problem z tym katem kasa im nikla lub mieli blokade kata oczywiscie firme to nie interesowalo trzeba bylo zalatwiac takie sprawy samemu a jak nie znasz jezyka to lezysz nikt ci nie pomoze dobrze ze poznalem pewnego polaka ktory znal holenderski i mi pomogl bardzo mu dziekuje ale za dlugo tam nie po pracowal bo za duzo im mieszal na nasza kozysc nawet nie macie pojecia ile razy ludzie sie tam bili doslownie bili aby dostac swola kase z kolejnym smiesznym przedstawicielem RONIM cwaniak ktory potrafi sie tylko usmiechac kolejny to MANFRED i jest nawet ok do poki pracujesz i nie walczysz o swoje jak w moim przypadku. JESLI CHCECIE ZSZARGAC SWOJE NERWY I PRZEZYC NIE ZAPOMNIANE CHWILE W HOLANDI ORAZ BYC TRAKTOWANY JAK BYDLO TO ZAPRASZAM BO MOJA OSOBA NIGDY NIE PRZEKROCZY PROGU TEJ NIBY FIRMY CHYBA ZEBY ODDAC TAM MOCZ BO TYLE SA WARCI

Kazek69 

Wysłany: 2008-05-02, 13:50   

Ja pracowałem u nich w tym roku przez 3 miesiące na papryce! Mieszkałem w Wateringen na hotelu i było w sumie ok! Co do warunków mieszkaniowych to było ok , nawet polska tv była w każdym pokoju , kasa co 2 tygodnie na konta holenderskie.Minus to brak koordynatora ! Była Agnieszka ale od niej żadnych informacji nie można było uzyskać. Na szczęście są wśród nas osoby które mogą zawsze pomóc , przetłumaczyć...

Ogólnie powiem tak!!! Pracuje w Holandii już 4 lata i wiem jak to jest w firmach pośredniczących! Nie ma idealnej !!! Najlepiej było by jechać na własną rękę i się zatrudnić w jakiejś firmie ale trzeba wtedy mieć meldunek i przede wszystkim znać dobrze język obcy!
Z reguły wszystko zależy od tego gdzie się trafi!!! W każdej firmie byli ludzie którzy narzekali i tacy którym było dobrze.

Pozdrawiam wszystkich
Kazek

mery2018 

Wysłany: 2008-05-13, 18:53   OSTRZEGAM PRZED FIRMA GRONFLEX

Witajcie rodacy bylam w tej firmie 8 tygodni wraz z narzeczonym okłamali nas na samym wstępie bo w polskim powiedzieli nam ze narzeczony jedzie do pracy na koparce-ładowarce a ja na magazyn okazalo sie inaczej na miejscu czyli w Wateringen wyladowałam na szklarni a narzeczony do sortowni smieci !!!!!!!! po drugie bardzo malutko godzin w tyg. nie raz bylo ze w tyg. bylo sie dwa razy tylko w pracy pracowalo sie na sam hotel gdzie doba kosztuje 10e!!! czyli na tydzien wychodzilo po 70e od osoby !! plus do tego jakies marne obiady czesto sie zdarzalo ze byly nie dogotowane ziemniaki juz nie wspomne o dodatkach do ziemniakow !! oczywiscie obiady tez nie byly za darmo 15e tygodniowo na umowie pisze 8,40 brutto ale na reke dostaniecie 5,70 !!!! to sa zlodziejeim pracodawcy placa po 18e za godz. !!!! a nam tylko daja 5,70 !!! HOTEL W WATERINGEN syf !!!!!!! j jeszcze raz syf !!!!!!!!!!!!!!!!!! AGNIESZKA JESLI TO CZYRTASZ JESTES JEBANA KURWA KTURA SIE RUCHA Z JEBANYM MICHALEM !! TO JEST PO PROSTU POLKA KTORA NIE NAWIDZI POLAKOW !!!!!! W Niczym wam nie pomorze a nie daj Boze jak bedziecie potrzebowali jakiejs pomocy to i tak jej nie dostaniecie ludzi traktuja jak roboty kturzy maja tylko dla nich zarabiac pieniadze !!!! Kasuja za wszytsko co jest tylko mozliwe nawet za parking prywatnego auta na ich parkingu czyli na terenie Hotelu kosztuje 1e za dzien samochodow nie wydaja na zakupy jedynie mozna isc na pieszo albo ...porzyczyc rower oczywiscie za 1e lub.,. mozna pojechac do sklepu do ktorego o wyznaczonej godzinie zawozi kierowca oczywiscie za skorzystanie z takiej wygody 1e :) LUDZIE NIE DAWAJCIE SIE NABIERAC I PONIRZAC TA FIRMA TO GORZEJ NIZ OBUZ PRACY A OCZYWISCIE ERYC KUPIL SOBIE NIE DAWNO NOWA REZYDENCJE W HISZPANI CIEKAWE ZA CZYJE PIENIADZE ...CHYBA JEST DLA WAS JASNE ZA CZYJE !! ZA LUDZI KTURZY PRACUJA NA TA BANDE DEBILI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OSTRZEGAM WROCILAM TERAZ z Holandii CZYLI DOKLADNIE W MAJU ( na poczatku ) 2008r. firma (gronflex) OSTRZEGAM JESLI NIE CHCECIE WTOPIC PIENIEDZY NA WYJAZD TO ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!! NIE WIERZCIE W PIEKNA GADKE PAN W BIURZE W POLSCE W HOLANDII JAK BEDZIECIE NA MIEJSCU JUZ NIE BEDZIE TAK PIEKNIE !! A jeszcze jedno jak nie macie nr. SOFFI to nie dostaniecie pierwszej wyplaty dopuki go wam nie wyrobia a wyrabiaja nawet do 2-3 miesiecy a przez ten czas bedziecie jechac caly czas na zaliczkach po 50e tygodniowo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet jak bedziecie chcieli zjechac do Polski na stale to wam nie wyplaci dopuki nie zobaczy nr. SOFFI
I OCZYWISCIE NIE MA WAKACYJNEGO GDZIE PRAWIE W KARZDEJ FIRMIE POSREDNICZONCEJ PRACY W HOLANDII JEST WYPLACANE JEST TO 10% MIESIECZNIE OD ZAROBKU !!!!!!!!!! NIE DAWAJCIE SIE OSZUKIWAC DRODZY POLACY !!!!!!!!!!!

qazwsx1 

Wysłany: 2008-05-22, 15:32   

Witam
Pracowałem w firmie groenflex i powiem że holendrzy którzy prowadzą tę firmę to banda cwaniaczków i oszustów szczególnie Roni i Pascal rasistowskie pasożyty wyznają zasadę "jak nie ten to tamten" stwarzają pozory ale tak naprawdę to mają Cię głęboko w dupie i robią wszystko na pokaz. Firma ta ma charakter obozu pracy o wojskowym rygorze, stawka 5,75 za godzine mieszkania przeważnie przeludnione brudne itp. Wszystkie zakłady pracy wyznają również ową zasade a po zatym więcej niż 9 h dziennie robić nie będzie cie więc jak któs chce to może sobie przeliczyć ile miesięcznie zarobi. Jak juz mmówiłem Roni i Pascal to mendy i cwaniaki patrzą się tylko na zysk i oszczędzają jak mogą na zdewastowane busy długie odległości od pracy bo jeżeli mieszkasz w odległości 100 km od miejsca pracy oni dostają dopłatę do benzyny. Najgorsze są szklarnie gdyz panuje tam rasizm ze strony holendrów oraz pracuja tam Polacy pokrzywieni psychicznie od kilku lat pracy w tym miejscu uważają że rzeczywistość która ich otacza jest dobra Roni to dobroczyńca a tak naprawde to nieudaczniki straszne donosiciele i chamy do tego łysiejący ponieważ używa się tam dużo pestycydów które wywołują raka. Najgorsi są tam polacy w szczególności niejaki Waldek chłop z koszalińskiego który zarabia 1300 euro i sprowadził do Holandii swoją LICZNą rodzinę a jego funkcja polega na donoszeniu Roniemu który go słycha o wszystkim co widzi taki KAPO. W tej firmie znajduje pełno narkomanów i pijaków np Adam który spłaca busa i bedzie żył przez 1.5 roku za 75 euro w tygodniu z czego większą część wydaje na piwo od którego jest żółty albo Darek który w życiu o nic się nie prosił lub były DJ narkoman i jego łysiejąca kosmetyczka który pluje się w brodę że się nie uczył oraz wiele innych aparatów. nie wierzcie ich stronie internetowej możliwe że są to zdjęcia z domu Waldka i z zakładów gdzie pracuje jego LICZNA rodzina. KAZEk opowiada głupoty w oświęcimiu też się niektórzy dobrze mieli. Jeżeli nie jesteścią rodziną Waldka i chcecie się poczuć jak murzyn na plantacji bawełny lub chłop pańsczyźniay to proszę bardzo spotka was tam pogarda ze strony Holendrów chamstwo Polaków nie ma tam ubezpieczenia jest polisa na 30 osób jak wam się coś stanie to będzie cie czekać 4 h na Waldka

Odpowiedz do tematu