Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma InterKosmos
Autor Wiadomość
ewa_eva 

Wysłany: 2007-06-16, 10:06   Firma InterKosmos

hej! własnie sie zdecydowałam na prace w Interkosmosie, ale jakoś nie udało sie mi znaleść żadnych opinii o tej firmie. Ona ma swoją siedzibe w Holandii i nie wiem jak mogłabym cokolwiek się o niej wywiedzieć :-/ Jak ktoś coś wie, to please piszcie! Dzięki!

cieniu 

Wysłany: 2007-06-19, 21:09   

Hej ja wlasnie tez sie tam wybieram do pracy ale tez za duzo nie wiem o tej firmie. wyjezdzam w piatek o 9 jak mozecie to piszcie na gadu na bank sie odezwe :-)

Ranczo

Wysłany: 2007-10-24, 14:53   

Bardzo niewielka ilosc pracownikow ma 40 godzin tygodniowo. Jezeli chodzi o prace to mozna naprawde roznie trafic od pracy przy miesie do zbierania zamowien w hurtowni ubran (du?o prac w chlodniach). No i trzeba sie nastawic na czeste zmiany pracy, rzadko kiedy ktos pracuje dwa miesiace w jednej firmie. Warunki mieszkaniowe sa rozne, campingi domy itd. Campingi oczywiscie sa najgorsze, malo miejsca, scianki jak z tektury, max 6 osob. Jezeli chodzi o pracownikow w biurze w Holandii to uwazam ze sa bardzo niekompetenti. Wszekie problemy sa zalatwiane telefonicznie. Pracownik biura mowi jedno a robi drugie. Bardzo dobrze jezeli znasz jezyk angielski badz niemiecki poniewaz mozesz zalatwiac wszelkie sprawy bezposrednio z szefem firmy pomijajac polskich pracownikow biura. Biuro jest w Durneu a ty mieszkasz w zupelnie innej miejscowosciach (Ommel, Asten, Lisen) takze aby dostac sie do biura trzeba sie prosic kierowcy aby cie podwiozl i liczyc na jego ?ask?. Kierowcy czesto pokazuja swoja wyzszo?? nad innymi pracownikami np. Bogdan co zdecydowanie mnie zrazilo do tej firmy. Czasami mozesz sie zacz?? zastanawiac kto tak naprawde jest szefem, kierowca Bogdan czy Saki? Saki to szef firmy, jest Grekiem i jest bardzo sympatyczny no i ogolnie w porzadku. Zdarza sie ze biuro sciaga ludzi z Polski a nastepnie okazuje ze nie ma dla nich pracy. Jezeli masz jakies problemy np. z naduzywajacymi alkoholu wspolokatorami lub jaka kolwiek inna sprawa mozesz porozmawiac z Sakim i powiedziec mu co i dlaczego ci przeszkadza. Z reguly mozesz liczyc na pozytywne i dyskretne zalatwienie sprawy. Jezeli chodzi o wynagrodzenie to jest stawka wiekowa i wysokosc wyplaty zalezy od Twojego wieku. Pieniadze sa wyplacane regularnie i raczej nie ma rzadnych problemow. Umowa o prace jest jedynie w jezyku holenderskim. Pracownki jest dowozony do pracy busami czesto w bardzo zlych warunkach. Zdarzalo sie ze w busie jechalo 15 osob a max powinno byc ich 8. Wszystko zalezy jednak od kierowcy. Ogolnie maja oni zakaz od szefa firmy aby jezdzic przeladowanymi busami.
Podsumowujac:
- jadac z interkosmosu nie licz na duzy zarobek,
- nastaw sie na to ze nigdy nie wiesz czy pojdziesz do pracy czy bedzisz siedziec w mieszkaniu,
- radz? nie jecha? ze s?aba znajomo?ci? j?zyka obcego.

Mam nadzieje ze moja opinia ulatwi wam podjecie dezyzji. Pozdrawiam.

lidzet

Wysłany: 2007-10-28, 10:46   

firma interkosmos to dno!!!!!!!!!
:mrgreen:

[ Dodano: 2007-10-28, 11:20 ]
hej chcialbym napisac troszke wiecej prawdy jak RANCZO poniewaz nie jeden kierowca to egoista sa jeszcze dwie osoby MARCIN ktory jest kapusiem od SAKIEGO wchodzi mu w odbyt,ROZA starsza kobieta ktora tylko plotkuje o ludziach a jak ktos sie spozni to zaraz dzwoni do szefa!!!szef SAKI nie martwi sie ludzmi jak ci cos nie pasuje zawsze mozesz jechac do polski!!! NIE ROZUMIEM JAK KTOS MOWI IDZIE COS ZALATWIC DYSKRETNIE Z SAKIM? PS. RANCZO TY CHYDA KAPUJESZ :-x
W firmie tej 40 godzin to zatkosc,niema stalych miejsc pracy,warunki domowe to tragedia!!!!!!!!!!!!!
interkosmos ma zawsze ok30 osob NA REZERWIE CZYLI BEZ PRACY czekaja na telefon !!! prace maja tylko stali pracownicy ktorzy sa juz od2-4 lat
Warunki na kampingach male,ciasne bez aultomatow do prania mieszka w nich 4do6 osob!!! natomiast w domach mieszkaja stali pracownicy!!!!!!!!
zadowoleni z tej firmy to ci ktorzy pracuja tam dlugo albo studeci(znajomi KAROLINY I KASI TO DWIE POLKI W BIORZE)
:oops: JESLI KTOS JEST CHORY TO LEPIEJ JAK POJEDZIE DO POLSKI BO LEKAZ TO ZNAJOMY OD SAKIEGO DAJE TYLKO LEKI PRZECIW BOLOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pieniadze tez na marne:
-6.25e na godzine +0.75 wakacyjne to najwyzsza stawka w tej firmie
-40e trzeba placic tygodniowo na mieszkanie(kanping i dom ta sama cena)
-17,5 tygodniowo na lekarza(KTORY WYSLE CIE DO POLSKI) :-x
INTERKOSMOS NIE JEST DOBRA FIRMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JAK CHCESZ WYJECHAC DO HOLANDI TO NAJLEPIEJ W SEZONIE!!!!!wtedy masz szanse na dobra prace wiem to z doswiadczenia 5 lat za granica!!!!!!!

CHCE ZEBY WSZYSCY WIEDZIELI O TRZECH CHAMACH TEJ FIRMY MARK DE POLG, MARCIN KIEROWCA STRASZNY EGOISTA I FALSZYWA Z ZIEGO MENDA!!!!!, ROZA TEZ MOZENIEKIEDY MUCIALA BY SIE JEZYK ODGRYZC ALE PRZY MIGDALACH !!!!!!!!!!!

baldwin456

Wysłany: 2007-11-04, 11:54   

Hej, też byłem w Interkosmosie(pare razy),na początku jak jeździłem było ok, pracował wtedy jeszcze Marek de Ploeg i jak pamiętam (i to opinia wielu ludzi)nikt nie siedział na domkach , organizacja była super,Marek pilnował porządku to fakt, ale dzięki temu jakoś to wszystko się trzymało kupy ale z kazdym rokiem jest gorzej, teraz jak nie ma marka jest kiepsko, ludzie przeprowadzają się 4 razy w tygodniu, siedzą na domkach, czekają na busy.Największą katastrofą jest m.in. kierowca Bogdan!!!Totalny palant!! :evil: Marcin i reszta jest ok.Bogdan jest niemiły, arogancki, raz jak nie chce mu się jeżdzić bierze do busa 14 osób, a potem mówi,ze musimy jeździć przepisowo!Komedia!!Co do dziewczyn w biurze, są ok, przynajmniej w moim wypadku zawsze pomagały jak było coś nie tak, odbierały tel. nawet w nocy(a parę razy zdarzyło mi się zadzwonić).Jeśli chodzi o kasę to stawki wiekowe, bez rewelacji, ale jesli chodzi o samo wypłacenie kasy to zawsze sa w porządku.Ogólnie jak miałabym wystawić ocene w skali od 1 do 10 to jeszcze rok temu dałabym 8 a teraz słabe 3.Pzdr.

lidzet

Wysłany: 2007-11-04, 13:54   

baldwin456
JEDNO PYTANIE !
Czy mozna Cie traktowac jako stalego pracownika? poniewaz piszesz ze bybes tam kilka razy!

baldwin456

Wysłany: 2007-11-05, 18:04   

Byłem w sumie 3 razy.Staram się jeżdzić co roku najdłużej na 2 miesiące.Znam nawet dobrze tą firmę, ale nie mam żadnych przywilejów(w tym roku mieszkałem na Ommel w campingach).Nie wiem dlaczego czepiacie sie dziewczyn z biura?Chyba nie byliście w innych firmach!W T&S-ie ludzie w biurze są opryskliwi , niemili i kłamią ,żę załatwią Twoją sprawę tylko dla świętego spokoju , a nic nie robią!!Ta w ciemnych włosach(chyba Karolina)pomagała mi zmienić pracę 2 razy chociaż nie musiała, a nie jestem żadnym znajomym ani jej ani tej drugiej blondynki(Kasi).no i dziewczyn są kompetentne!Zresztą ciekawy jestem czy wy gdybyście pracowali w takim biurze nie pomagali swoim znajomym?!Jak Marek wróci do pracy to jadę tam z dziewczyną w tym roku.Szacunek dla tego gościa, to ludzka twarz tej firm,tylko firma zrobiła niego speca od czarnej roboty(go wysyłali jak trzeba było powiedzieć, że nie było pracy, czy wlepić karę),a teraz nie ma go, a oni...sobie nie radzą!!Jak będziecie w Interkosmosie to załatwiajcie wszstkotlko z Kasią, Karoliną, Markiem(jak wróci),Pedrosem i Rafałem(kierowcą),oni są ok.

melonik 

Wysłany: 2007-11-26, 18:24   

NIGDY W ZYCIU DO INTERKOSMOSU!!!!!!!!!!!!!!!!!TO CO TAM OBIECUJA TO TYLKO BAJKI!!!
JADAC TAM STRACISZ TYLKO PIENIADZE I CZAS!!!

WSZELKIE OBIETNICE WIELKIEGO SZEFA- SAKIEGO- DODATKI NA SWIETA, PEWNA PRACA ITD TO JEDNA WIELKA BAJA!!!!!!!!!!!!

JA MAM BAAARDZO NEGATYWNE OPINIE NA TEMAT TEJ FIRMY. ZRESZTA NIE TYLKO JA.

Bożydar 

Wysłany: 2008-04-14, 22:06   

UCZ SIĘ JĘZYKA OBCEGO I ZRÓB PRAWO JAZDY A BĘDZIESZ KIMŚ :mrgreen:

jule 

Wysłany: 2008-04-16, 22:01   

A co ma prawo jazdy wspolnego z kariera w Holandii i z firma Interkosmos.

lidzet

Wysłany: 2008-05-10, 17:58   

:mrgreen: prawojazdy do sukcesu :?:pewnie ZELUS :?: :?: :?: jesli ktos wybiera sie do tej firmy to POWODZENIA :!: :!: :!:
Przed wyjazdem warto zadzwonic i zadac kilka pytan :!: :!: :!:
Ile godzin gwarantuja tygodniowo??
Warunki mieszkaniowe??
ITP.
Ale to nie ma znaczenia bo powyzsze opinie sa prawdziwe!!!!!! :!:

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-15, 20:15   

hello! bylam w interkosmosie teraz na te swieta w grudniu. Czytala forum przed wyjazdem zeby wiedziec co i jak. no i wszystko wydawalo sie fatastiko- nic tylko jechac i zarabiac $$$$$. przyjechalam w sobote wieczorkiem a do pracy poszlam dopiero w srode;/ to raz; codziennie trzeba czekac na telefon od kierowcy ktory poinformuje cie czy idziesz do pracy czy nie to dwa; codziennie moga dac cie do innej firmy to trzy. AAAAAA niektorzy narzekaja na marcina - nie potrzebnei dla mnei byl i jets ok dalej utrzymuje z nim kontakt na gg.... zreszta w holandii tak jak wszedzie jak jestes mily i sympatyczny to lajt -. tak na koniec praca taka sobie, malo godzn i kasy ale atmosfera domki i ludzie ok :)

jule 

Wysłany: 2008-05-18, 13:59   

A ja mam propozycje-zeby nam sie lepiej zylo w kosmosie
i w zwiazku z ty, oglaszam nabor chetnych kandydatow do randki w Pol ciemno z zenska strona naszej sily przewozowej panna Kierowiec!!!!!!!!!!!
Prosimy chetnych do zlaszania swoich propozycji na Forum.
Pamietaj-jezeli znasz potencjalego kandydata nie czekaj-zglos go!
Gwarantujemy tym samym wieksza trwalosc Twojego zwiazku i o ok 75% mniej plotek!!!!!!

Ps; a co do Hazardzisty-ktorego to busa to juz skasowales????

lidzet

Wysłany: 2008-05-22, 17:53   

:mrgreen: Witam :!: Siedze i tak sobie czytam :!: Mysle Natalio ze twoj post pochodzi z biora INTERKOSMOS< UIZENBIURO> :shock:

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-22, 20:59   

nie nie z biora... osoba prywatna

yanco 

Wysłany: 2008-06-09, 12:36   

Nie pakujcie się do pracy przez agencje pracy INTERKOSMOS.Wywoża do lasu ,kempingi wyglądaja jak obóz,zakaz wchodzenia na część holenderską.Do sklepu dowożą bo jest daleko.Zrezygnowałem po dwóch dniach.Mimo obietnic nikt mnie stamtąd nie podwiózł do miasta na dworzec.Ponadto nie zapłacono mi za te dni które przepracowałem.

arek 

Wysłany: 2008-06-26, 22:18   

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Bylem i brak mi sluw :shock: Pracy nie ma za duzo,mieszka sie w kanpingach :evil: Pracowalem na fabrytce ubran itp. gdy przyjechalo wiecej ludzi zaczeli dzielic prace godziny spadly w dol :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Dla tej firmy duzy negatyw, poniewaz nic nie zarobilem :!: :!: :!: :!: :!:

mijode 

Wysłany: 2008-06-27, 22:30   

NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! w srode 25.06.2008 zapewniali nas o pewnej pracy, zachecali na wczesniejszy przyjazd, bo podobno tyle pracy mialo byc. a wczoraj odwolali wyjazd, podobno nie mieli zamowien na prace. mielismy wyjechac grupą 10-cio osobową, wydalismy sporo pieniedzy na bilety, jedzenie i inne potrzebne rzeczy. uslyszelismy tylko "przepraszam". a teraz trzy miesiace bedziemy jesc zupki amino, ktore kupilismy na wyjazd ... i liczyc pieniadze, ktorych nie zarobilismy ... jeszcze raz NIE POLECAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aniula 

Wysłany: 2008-07-03, 14:33   

mijode napisał/a:
NIE POLECAM TEJ FIRMY!!! w srode 25.06.2008 zapewniali nas o pewnej pracy, zachecali na wczesniejszy przyjazd, bo podobno tyle pracy mialo byc. a wczoraj odwolali wyjazd, podobno nie mieli zamowien na prace. mielismy wyjechac grupą 10-cio osobową, wydalismy sporo pieniedzy na bilety, jedzenie i inne potrzebne rzeczy. uslyszelismy tylko "przepraszam". a teraz trzy miesiace bedziemy jesc zupki amino, ktore kupilismy na wyjazd ... i liczyc pieniadze, ktorych nie zarobilismy ... jeszcze raz NIE POLECAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ciesz sie,ze was zawiadomili i przeprosili,inni kaza przyjezdzac i czakasz na domkach az sie uda albo i nie. ja bylam w innych firmach i nie powiedzieli,ze maja przestoj,pozwolili przyjechac i siedzialam na domku. tak jest wszedzie.
co do interkosmosu - hmmm... roznie, co prawda jestem zawsze na wakacje i z wszystkich mozliwych, w ktorych juz bylam (tempo team, perfect match, p&a, otto - porazka!) ta jest naprawde najlepsza. tak wiec ciesz sie,ze byli szczerzy w tym przypadku.

arek 

Wysłany: 2008-07-04, 23:50   

Aniula co to za szczerosc ja bylem w tej firmie i wiem o co chodzi,oni szukaja nowych ludzi tylko w zastepstwo, wiem to z wlasnego doswiadczenia.
GDY DZWONILEM DO TEJ FIRMY PYTALEM O ROZNE RZECZY TYPU:
ILE NA GODZINE , WARUNKI MIESZANIOWE I CO NAJWAZNIEJSZE CZY TO PRAWDA CO PISZ W INTERNECIE :!:
ODPOWIEDZ PANI K. "PRZECIEZ PISZ O WSZYSTKICH FIRMACH!"
Dzis wiem ze o wszystkich ktorych laduja w jajo!!!!!

Ps. szef tej firmy to oszust, i mysle ze pozytywne posty pochodza z tego biura :!: :!: :!: :!:

Odpowiedz do tematu