Przesunięty przez: marlonk 2007-04-26, 22:30 |
Firma SBA Euro |
| Autor |
Wiadomość |
bigbang
|
Wysłany: 2007-01-07, 17:17 Firma SBA Euro
|
|
|
| nie polecam pracy w holandi z firmy sba euro pracuje tam i nie jestem zadowolony mam zamiar zmienic firme w sba jest malo godzin zarabiasz tamna zycie i na oplaty zeby bylo malo to jeszcze jest tak:nie wylaczysz ogrzewania jak idziesz do pracy masz 25 euro kary nie poscielisz luyzka tez masz 25 kary zapalisz w pokoju masz 50 euro kary i jak sie wlaczy alarm pzeciw pozarowy masz 250 kary bedziesz mial nie pozamiatany pokuj masz 25 kary i tak dalej i tak dalej a w tygodniu nie masz nawet 37 godzin sba to sa poprostu wykorzystywacze. pozdarawiam |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 168 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2007-01-07, 18:50
|
|
|
Nalezalo przeczytac dokladnie umowe o prace w tej firmie, gdzie powinien byc dolaczony rowniez regulamin przebywania/zamieszkania w hotelu.
Jezeli warunki nie odpowiadaly, nie nalezalo podejmowac pracy w takiej firmie.
Jezeli jednak, nikt nie otrzymal wczesniej takiego regulaminu i nie podpisal, nalezaloby rozmawiac w firmie na ten temat.
Chyba jakies tam "wojsko" zrobiono!!!! |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
bigbang
|
Wysłany: 2007-01-08, 11:27 nic nie bylo takiego
|
|
|
| nie bylo nic takiego w umowie i teraz planuje zmienic firme oni poprostu oszukuja ludzi i koniec i sa zlodziejami |
|
|
|
 |
keda
|
Wysłany: 2007-02-08, 14:17
|
|
|
| SBA EURO To złodzieje i ściemniacze!! Nigdy wiecej a jeszcze troche to zglosze ich na policje i do sądu!! Paranoja, jestem 2 miesiace w domu a nadal nie wyplacili mi pieniedzy zarobionych w holandii!!!!!! Wyzyskiwacze, co innego mowia a inaczej robia!! Po prostu szkoda gadac!! Odradzam wszystkim bo naprawde nie ma o nich ani jednogo dobrego zdania!!!!!!! Obcinają na wszystkim i nie wyplacaja w terminie... Nie dostaniesz kasy do puki nie masz sofi numeru, a numer sofi otrzymasz dzien przed wyjazdem.... no i pozniej czekasz na przelew, ja czekam juz prawie 2 miesiace!!! Potworne pieniadze ciagna za mieszkanie w warukach masakrycznych... !! W najbardziej zimne dni wylaczyli ogrzewanie, lodówki na kłodke ale i tak kradną... Na umowie piszą 40h tygodniowo a niektorzy maja na maxa 10h w tygodniu, po prostu tak niepowaznej firmy jeszcze nie widzialem, a ludzi e głupii jada zarobić, zajezdzaja na miejsce a okazuje sie ze nie ma dla nich pracy... Naprawde nie jestem zawistny ale ODRADZAM!!!!!! |
|
|
|
 |
killer86
|
Wysłany: 2007-03-27, 12:59
|
|
|
| Witam Nie polecam Firmy SBA Euro,calkowicie odradzam duzo obiecuja mala robia!!!Umia tylko robic Ludzi w Balona.Nie Polecam tylko odradzam jedna z najgorszych Firm.. |
|
|
|
 |
madziorekry
|
Wysłany: 2007-03-27, 23:33 SBA EURO TO BAGNO!!
|
|
|
| [ja takze bylam w SBA EURO i odradzilabym tej firmy nawet wrogom.to zlodzieje do potegi!!! warunki mieszkalne nie sa ludzkie!! traktuja ludzi jak przedmioty i numerki!! czekam na swoje pieniadze juz 4 miesiace i nadal ich nie widze!! jezeli ktos chce ich podac do sadu jestem za i przylacze sie chetnie.a praca jest najgorsza jaka moze byc a jestm w holandii od 4 lat i nigdy nie spotkalam sie z tak h... firma.pozdrawiam. NIE JEDZCIE TAM!!! M. |
|
|
|
 |
evelinka
|
Wysłany: 2007-04-12, 14:45
|
|
|
moj chlopak pracuje w SBA EURO i nie jestem z tego powodu zadowolona jest tam 6 tygodni a zarobil tylko i wylacznie na wlasne utrzymanie przelewy do polski owszem mam ale mozna je nazwac jalomuzna. dostal podwyzke, ktorej SBA tez nie wyplaca tylko z niewiadomych powodow zatrzymuje ja sobie tak jak z reszta z innymi dodatkami do wynagrodzenia. a co do miejsca zamieszkania to szkoda slow jak to nazywamy mieszka w kurniku na grzedzie; ogolny syf smrod. jedyne z czego jest zadowolony to z pracy (jezdzi na wozkach widlowych) wiec ta prace zawsze ma. a SBA to banda zlodzieji i kretaczy do biura albo sie nie mozna dodzwonic albo sciemniaja ze ona za to nie odpowiada albo ze tej nie ma albo ogolnie teksty zbywajace w stylu idz sie utopic i wroc powiedziec jaka woda, ale tak to jest jak w biurze pracuja same sprzataczki i krawcowe!!!! NIE POLECEM NIKOMU TEJ FIRMY! |
|
|
|
 |
Justyna04011
|
Wysłany: 2007-04-22, 21:00 Pracowałam tam
|
|
|
| i co mogę tu napisać miałam problemy z kasą bo moją kase przelali na inne konto ale odzyskałam byłam tam 3 razy ostatnim razem pracowałam przy sałatkach w Van Oersie i nie polecam po prostu oświęcim praca fajna ale szef holender nie do zniesienia je4żeli ktoś mu sie nie spodoba wywala wszystkiego sie czepia bardzo łatwo sie denerwuje a wtedy potrafi nawet popchnąć gdyby nie on praca byłaby super. poza tym to rzeczywiści lodówki są na kłódkę i warunki mieszkaniowe sie bardzo pogorszyły zresztą tak jest chyba w każdej firmie |
|
|
|
 |
karenn
|
Wysłany: 2007-04-26, 13:47
|
|
|
| Nie ma się czemu dziwić. Ja pracowałam przez Sba w Opolu. Do wyjazdu doszlo po 6 miesiacach załatwiania, z obiecanych 40 godzin, pracowałam może 25 na tydzień a zarobione pieniądze pochłanialy opłaty na miejscu. Ludzie w biurze niekompetetni, nawet po polsku nie mówią dobrze, a co dopiero biorą się za załatwianie spraw zagranicą. Kompletny chaos i brak profesjonalizmu. Odradzam. |
|
|
|
 |
ola
|
Wysłany: 2007-06-02, 13:38
|
|
|
Zgadzam się, że SBA to najwięksi złodzieje na świecie!!! Mąż mój niestety musial wyjechać w ceelacyh zarobkowych. Pracuje bardzo ciężko. Większość pieniędzy bierze pośrednik SBA. Mieszka w nieludzkich warunkach.
Kilkadziedziąt osob zebralo się i postanowiliśmy napisać do Trybanalu Praw Człowieka.
Będziemy pisać wszędzie. Inni znajomy ponagrywali rozmowy z pracodawcami i sfilmowali miejsa zamieszkania - masakra ! Płyta z nagraniem również została wysłana. Myślę , że nam się uda. Ludzie - przyłączcie się jest nas i tak całkiem sporo. Nie dajcie się tym wyzyskiwaczom, którzy nakazują wam mieszkać w chlewach. |
|
|
|
 |
sylwia
|
Wysłany: 2007-06-15, 13:01
|
|
|
| witam ja w srode wrucilam wlasnie z holandii i wiecie co wy wszyscy prawde piszecie mialam stawke wiekowa 5eu na godzine nie powiem praca byla pracowałam w firmie frutmaster praca mi sie podobala do momentu kiedy przeniesli mnie na gruszki tam musialam dzwigac po 7, 12,13 kg skrzynki i układac na palety gdy zadzwoniłam do biura i powiedzialam ze nie moge dzwigac ciezarow poniewaz mam zamrozony wyrostek i w kazdej chwili mi moze peknąc to babka w biurze powiedziała ze ja to nie interesuje i busy do polski jezdza bylam tam 3 tygodnie mi mialam 3 przeprowadzki caly cza na walizkach mam ze soba regulamin mieszkanie w klasztorze na rosmalem to bylo straszne prawie nic nie mozna bylo robic bo kary byly ludzie z sba to sa chyba roboty kture serca nie maj ja osobiscie odradzam nie wyjezdzajcie z ta firma gduby ktos mial jakies pytania do mnie to prosze o kontakt ja odpowiem na wszystki pytania pozdrawiam |
|
|
|
 |
magda1
|
Wysłany: 2007-08-21, 18:05 pytanie SBA
|
|
|
| Napiszcie mi proszę jaki jest dokładny adres tej firmy, tu w Polsce i ewentualnie w jakich miastach pracowaliście w Holandii. Mojego męża oszukała firma MSB Opole. |
|
|
|
 |
gigi
|
Wysłany: 2008-01-03, 18:33
|
|
|
| Siemka!Również odradzam SBA Euro chyba ze ktos jest kompletnym wariatem.Zgadzam sie z tym wszystkim co tu napisaliscie.Pracowałem przy zbiorze gruszek i byłem zakwaterowany w Rosmalen.Czułem sie tam jak Sybirze.Warunki mieszkalne straszne,kompletna porazka.Z obiecanych 6tyg pracy, po zaledwie 4 tyg wysłali większosc do Polski bez grosza przy duszy.Jesli ktos potrzebował pomocy to "śliczne"panie z biura przyjezdzały tylko po to by zapalic papieroska.Jak sobie to wszystko wspomne to krew mnie nagła zalewa!!!!!!!!!!!!Nie bądzcie naiwni,łatwo potrafia zbajerowac a potem wielkie rozczarowanie. |
|
|
|
 |
czarny7417
|
Wysłany: 2008-04-04, 15:22
|
|
|
| Nie tylko SBA tak sciemnia znam lepsze firmy np durne Eurosteps czy Kard zwany przez polaków tam pracujących Kantem, poza tym nie zatrudniajcie sie w T&S bo bedziecie mieszkac w dwuosobowym campingu 2 6 osób przytulając się do grzyba na scianie. Nie radzę wyjezdzac za granicę do Holandii bo od tego 6 euro za godzinę odjąc trzeba tygodniowo ubezpieczenie i mieszkanie i rozne dziwne kary i takie tam. Wychodzi 2 euro na godzinę ktorego i tak nie dostaniecie bo przeslą wam na konto oczywiscie po waszym powrocie do Polski. |
_________________ czarny |
|
|
|
 |
Rys
|
Wysłany: 2008-05-17, 09:39 Koszmar
|
|
|
Najgorsze jest to ze przeczytalismy wasze opinie a mimo to pojechalismy.
Myslelismy ze moze sa troche przesadzone, niestety niebyly niebęde pisal co tam sie dzialo bo chce o tym zapomniec. Szkoda mi tych ludzi co tam zostali i mam cicha nadzieje ze euro spadnie do 2 zlotych zeby ludzie wrcili.
SBA to najgorszy kombinat z jakim sie spotkalem. |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 226 Skąd: Piła/Poznań
|
Wysłany: 2008-05-17, 10:22
|
|
|
prawda jest taka, że wszystkie opinie są subiektywne. Szkoda, że okazały się jednak prawdziwe.
Rozumiem, że czytałes to forum przed wyjazdem a mimo to się zdecydowaliscie? Opisz choć trochę co się stało. Chyba, że bardzo nie chcesz. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
Yvonne
|
Wysłany: 2008-06-05, 08:32
|
|
|
A niech to, ja mam dzisiaj z nimi podpisywać umowę i chyba tego nie zrobię, bo jeśli to wszystko prawda, to wolę nie ryzykować z sba euro...
Myslę, że skoro RYS mimo wszystko zaryzykował a i tak się tylko potwierdziły wcześniejsze słowa... Nie ma co...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rys
|
Wysłany: 2008-06-10, 08:06 Nie zaplacono
|
|
|
| Niestety do tej pory niezaplacono nam pieniędzy. |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 168 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2008-06-10, 21:26
|
|
|
| Jezeli Wam nie zaplacono pieniedzy do tej pory, nalezy upomniec sie o nie, a najlepiej wystosowac pismo do szefa firmy. Jezeli nie bedzie zadnej reakcji, zglosic ten fakt na policji lub w inspekcji pracy. Zaznaczyc ten fakt w pismie do pracodawcy, iz jezeli w ciagu 7 dni od daty otrzymania tego pisma, nie otrzymacie pieniedzy i nie bedzie zadnej reakcji, sprawe zglosicie do odpowiedniej instancji. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
Rys
|
Wysłany: 2008-06-15, 11:53 Nie ma szans
|
|
|
| No więc tak . Wyslalismy odpowiednie pismo do pracodawcy (narazie bez odzewu) a bylo to ok dwóch tygodni temu. W inspekcji pracy rozłożono ręce dlatego że trzeba by dochodzić swoich praw w Holandii bo tak bylismy zatrudnieni. Generalnie nic sie nie da zrobić poprostu walka z wiatrakami. |
|
|
|
 |
|
|