Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma Siela
Autor Wiadomość
anula1023 

Wysłany: 2008-04-05, 21:16   Firma Siela

Czy ktos juz był przez ta firme w Anglii,praca przy zbiorze owoców Prosze o kazda informacje ;-)

izopiryna 

Wysłany: 2008-04-07, 20:33   

Hej!!

Siela - sprawdzona!!
Wszystko jest ok - załatwia ludzi od 2007 roku - byłam na spotkaniu rekrutacyjnym, które odbyło się w marcu. Znam wiele osób, które pracują na tej farmie - są zadowoleni - wracają tam co sezon, niektórzy pracują tam cały rok.

Polecam!! :-)

anula1023 

Wysłany: 2008-04-07, 20:48   

Dzieki zazybka odp.A z kad jest ta firma,gdzie jest spodkanie rekrutacyjne?bo ja jestem akurat z opolskiego?i jak wyglada praca ponoc na akord-czy to prawda?

izopiryna 

Wysłany: 2008-04-07, 21:37   

Hej!
Jest to praca akordowa - ale jest gwarantowana minimalna stawka.
Polecam - jezeli masz jakies doswiadczenie - jezeli zbierałas już jakieś owoce, lub przynajmniej jeżeli pracowałaś fizycznie. Nie ma co się łudzić - jest ciężko, ale jeżeli ktoś ma już wprawę - to można zarobić dobrą kaskę. Jest tam większość Polaków - super iprezki - można poznać mnóstwo ludzi. Niezły start na początek pobytu w Anglii, sporo osób zostaje na Farmie, część przenosi się w ine miejsca.
W sumie farma jest dobrym miejscem na odkładanie (oszczędzanie) - w mieście masz więcej okazji na wydawanie, no i na farmie nie musisz się martwić o zakwaterowanie, które niekiedy może pochłonąć 1/2 wypłaty (np. w Londynie).
Możesz wejść na stronę farmy www..co.uk, siela ma też swoją: www.siela.pl, jest też filmik w youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=eRhAxWkg7nQ

[ Dodano: 2008-04-07, 21:44 ]
Spotkania rekrutacyjne już się odbyły, ale wiem, że nadal poszukują ludzi na koniec kwietnia i czerwiec - warto się skontaktować - może jeszcze są miejsca.

misiak25 

Wysłany: 2008-05-18, 12:47   

iozpiryna...

nie wiem czy wiesz ale klamstwo ma krotkie nogi?? na jednym z postow podajesz ze na farmie jestes juz od 4 lat?? hahaha, a tu ze bylas wlasnie na spotkaniu rekrytacyjnym w marcu?? http://www.oszukany.pl/fo...9bdc76ed7d#2681 wiec o co kaman??

jesli chodzi o firme siela....mam wiadomosci z pierwszej reki... owszem jesli chodzi o wszelkie formalnosci to firma siela jest ok - wszystko zalatwia, na miejscu nie ma juz firmy siela - oni sa posrednikami i do nich nie ma co miec pretensji. w anglii ta praca to na poczatku mozna zarobic kase 50 funtow/dzien...pozniej przychodzi kryzys bo jest tak duzo ludzi ze owoce nie nazdarzaja dojrzewac. i zarabia sie ledwo na mieszkanie okolo 11 funtow dziennie. pracuje sie po 3-4 godziny. i taka rzeczywisctosc jest tamtejszej pracy. albo sama rezygnujesz albo modlisz sie zeby inni zrezygnowali!! :-/

izopiryna 

Wysłany: 2008-05-19, 00:14   

misiak25 napisał/a:
iozpiryna...

nie wiem czy wiesz ale klamstwo ma krotkie nogi?? na jednym z postow podajesz ze na farmie jestes juz od 4 lat?? hahaha, a tu ze bylas wlasnie na spotkaniu rekrytacyjnym w marcu?? http://www.oszukany.pl/fo...9bdc76ed7d#2681 wiec o co kaman??

jesli chodzi o firme siela....mam wiadomosci z pierwszej reki... owszem jesli chodzi o wszelkie formalnosci to firma siela jest ok - wszystko zalatwia, na miejscu nie ma juz firmy siela - oni sa posrednikami i do nich nie ma co miec pretensji. w anglii ta praca to na poczatku mozna zarobic kase 50 funtow/dzien...pozniej przychodzi kryzys bo jest tak duzo ludzi ze owoce nie nazdarzaja dojrzewac. i zarabia sie ledwo na mieszkanie okolo 11 funtow dziennie. pracuje sie po 3-4 godziny. i taka rzeczywisctosc jest tamtejszej pracy. albo sama rezygnujesz albo modlisz sie zeby inni zrezygnowali!! :-/

Hej - na rekrutacji byłam, ale jako organizator, a nie osoba poszukuąca pracy.
Pozdrawiam

misiak25 

Wysłany: 2008-05-19, 18:35   

izopiryna
i wlasnie o to chodzi...ze nie pojawilas sie na spotkaniu jako zwykla osoba poszukujaca pracy w anglii, ale jako ktos wyzszy ranga...czyli organizator. a co za tym idzie smiem podejrzewac ze pracujesz dla firmy siela - wiec.... w tym momencie nastapila zla reklama tej firmy.
kto by pomyslal ze tak mozna robic :-P

[ Dodano: 2008-05-19, 18:44 ]
jeszcze wracajac do watku...
to o ile wiem jedynym organizatorem w polsce wyjazdow za granice na farmy jest rafal sielski i to on jest odpowiedzialny za zalatwienie wszelkich formalnosci i wsadzenie ludzi do autobusu :) przynajmniej tak jest napisane na oficjalnej stronie tej firmy. i jesli chodzi o wszelkie posty to on powinien dawac na neta oficjalnym imieniem i nazwiskiem, a nie ty, pod nieznanym zadnemu laikowi, nickiem!!!! przez co wprowadzasz ludzi w blad ze pracujesz na farmie jako zwykly pracownik zbierajacy owoce i zachecasz ich do pracy!!! czyzby nieoficjalny nick?? :-P

Odpowiedz do tematu