Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma NL Jobs
Autor Wiadomość
monika80

Wysłany: 2007-10-08, 11:02   Firma NL Jobs

Czy ktos zna lub pracowal w firmie NL Jobs z Opola?
Chcialabym sie dowiedziec cos o tej firmie.
Prosze o opinie...

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-15, 20:18   

no wlasnie piszcie cos o tej firmie :)

czekoladka29530 

Wysłany: 2008-05-19, 13:42   

natalia1004, hej napisz do mnie na gg 6935156...bo tu cos nie moge wgrac opinii o tej powalonej firmie.magda

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-05-19, 13:45   

w czym pojawia sie problem podczas wgrywania opinii?

czekoladka29530 

Wysłany: 2008-05-19, 13:54   

natalia1004, MOZE TERAZ SIE UDA.ODRADZAM WSZYSTKIM NL JOBS.DOPIERO CO WROCILAM Z TAMTAD.TO"OBOZ PRACY".PRACOWALAM W GRINPACKU, PAKOWALAM POMIDORY NA TASMIE.PRACOWALISMY PO 60 PARE GODZIN TYG.LUDZIE PADALI.CZESTO KARETKI PRZYJEZDZALY.A JAK BYLO CI SLABO, A NIE MDLALAS, TO PANI Z BIURA, MAGDA, MOWILA, ZE NIE ZAWIAZA CIE DO DOMU, BO NIE MA AUTA, A TO NIE PRAWDA, BO ROZMAWIALAM Z KIEROWCA.NADGODZINY BYLY OBOWIAZKOWE.CZASEM MUSIELISMY ZOSTAC OD 7 DO 22.WYCHODZILO TYLKO 12 H, BO WSZYSTKIE PRZERWY ODLICZALI.A NA OBIAD WTEDY DOSTALISMY PIZZE, A RACZEJ SPOD PIZZY.ALBO 6 OSOB SCHABOWY, A RESZTA RYZ Z JAKAS KIELBASA I JAJKIEM SADZONYM.W PRACY MUSIELISMY KUPIC REKAWICE ZA 5 EURO, BO MUSIALBY BYC NIEBIESKIE.GNEBIONO NAS PSYCHICZNIE.BYLY CIAGLE KRZYKI, ZE MAMY ROBIC SZYBCIEJ, ZE JESTESMY DAUNAMI, ZE JAKBY PRZYSZEDL NIENORMALNY, TO SZYBCIEJ BY ZAKUMAL, NIZ MY.SZEF NAS CIAGLE OBSERWOWAL.NIE MOZNA BYLO ZUC GUMY, GADAC , DOSLOWNIE NIC.NAWET W SMIECIACH NAM GRZEBANO.PANI Z BIURA, MAGDA TOTALNIE NAS OLEWALA.NIC NIE POTRAFILA ZALATWIC.W POKOJU MIALAM TYLKO LOZKO, O SZAFE PROSILAM SIE 6 TYG.I NIC.A PLACILAM ZA MIESZKANIE, TAK, JAK CI, CO MIELI PO 3 SZAFY W POKOJU.POLECAM SZCZEGOLENIE LINIOWA Z APARATEM NA USTACH.CHYBA SPRAWIA JEJ PRZYJEMNOSC GNEBIENIE INNYCH.JAK JEDNA GNEBILA TAKA LASKE, TO ONA STALA ZA SLUPEM I SIE PERFIDNIE SMIALA.KOSZMAR PRZEZYLAM TEZ, JAK WRACALAM.JECHALAM CALA DOBE DO DOMU.DALI JUZ ZEPSUTY AUTOKAR, POTEM ZEPSUL SIE DRUGI, A FIRMA, TO GRAND TUR VENUS.NL JOBS POBIERA Z PIERWSZEJ TYG.120 EURO ZA AUTOBUS, A JAK KTOS JEDZIUE Z INNEJ FIRMY, TO NIE ZWRACAJA KASY.150 EURO WZIELI MI KARY, ZA TO, ZE SIE ZWOLNILAM.TA FIRMA, TO JAKIS KOSZMAR.PRZEPLAKALAM KAZDA NOC.ODRADZAM KAZDEMU.LUDZIE PO 2 LATACH DOSTALI 20 CENTOW PODWYZKI.SMIECHU WARTE.BRAK SLOW.

[ Dodano: 2008-05-19, 14:02 ]
natalia1004, AHA DOPIERO NA MIEJSCU OKAZALO SIE, ZE SA NORMY I TO TAKIE, ZE CIEZKO JE WYROBIC.A LINIOWE CIAGLE STALY NAD TOBA I KRZYCZALY, ZEBYS ROBILA SZYBCIEJ, BO JAK NIE TO CIE ZWOLNIA.A TERAZ ZACYTUJE, CO FIRMA NL JOBS DALA PRACOWNIKOM NA TEMAT ICH PRYWATNYCH SAMOCHODOW.
"NL JOBS ZABRANIA POZOSTAWIANIA BEZUZYTECZNIE ZAPARKOWANYCH SAMOCHODOW PRZED NASZYMI MIESZKANIAMI.KAZDY KIEROWCA PRYWTNEGO AUTA, KTORY ZDECYDOWAL SIE UZYTKOWAC SWOJE AUTO W CELU DOJAZDU DO PRACY ZOBOWIAZANY JEST PRZEZ CALY TYD.ZABIERAC LUDZI DO PRACY.GDY W KTORYS Z TYCH DNI NIE POJDZIE DO PRACY, TO SAM MUSI ZORGANIZOWAC IM PRZEJAZD, A NIE ZOSTAWAIC TEGO PROBLEMU W NASZYCH REKACH.JESLI ZDARZY SIE TAKA SYTUACJA, TO PO URLOPIE NIE MA JUZ PRAWA UZYTKOWAC SWOJEGO AUTA DO WOZENIA LUDZI.W TYM WYPADKU LEPIEJ NIECH ZOSTAWI AUTO W POLSCE, BO NIE MOZE ONO ZAJMOWAC MIEJSCA NA PARKINGU, JESLI JEST NIEUZYTKOWANE."KONIEC CYTATU....CHYBA NIE MUSZE KOMENTOWAC.

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-19, 16:00   

wow no to powaznie.... i wlasnie dlatego lepiej zalogowac sie na takiej stronie i sie dowiedziec czegos niz sie wjebac jak ty ..... wspołczuje serio i wielkie dzieki za info

czekoladka29530 

Wysłany: 2008-05-19, 19:39   

natalia1004, nie ma za co...gdyby wczesniej ludzie pisali o tej firmie, to i ja bym nie wyjechala.Szukam teraz czegos innego.jak cos znajde fajnego, to sie odezwe.

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-19, 20:04   

no bylo by super jakbys cos napiała.... ja ostattnio byłam w opolu w chyba 10 biurach oczywiscie zostawiłam swoje namiary i w tym tyg maja dzwonic z ofertami wiec za wczasu wole sie zorientowac co z nich za ziolka ;p wielkie dzieki pozdrawiam :) natalia

tomi 

Wysłany: 2008-05-20, 11:56   

Powiem ze nie pracowalem w tej firmie ale ostatno wracalem busem z 4 osobami z tej firmy!!! Usytuowanie domkow bylo fajne, z reszta nie narzekali na nie!!! Plus taki ze w ogrodnictwie mozna mec duzo nadgodzin.... minus taki ze trzeba spelniac normy np. zebrac ilesc sztuk pomidorow(np.3000tys czy iles tam pudelek). Ludzie Ci mowili bze nie jest to az taki problem, i nie jest to az takie trudne, choc pewnie jest nieco meczace ale to kwestia przyzwyczajenia. Co do wypowiedz jak jest zle??? mysle ze tak, to bardzo prawdopodobne, choc niezbyt mile.

carmen 

Wysłany: 2008-05-21, 19:57   

dziewczyno co ty za pierdoly wypisujesz na temat liniowych i pracy w greenpacku niekiedy naprawde ulomni byliby szybsi od np ciebie normy sa wszedzie a ze tobie sie nie chcialo pracowac to juz twoj problem a jak nie rozrozniasz calego zielonego pomidora od czerwonych to wybieralas pomidory ze smieci a co do podwyzek to tez nie jest prawda.Pracuje juz w greepacku dlugo i wcale nie narzekam i mam zamiar dlugo jeszcze popracowac a wiec nie zwracajcie uwagi na takie opinie madgy bo to nie jest prawda

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-21, 21:34   

hehehehehe ładne czapy :) no nic moi drodzy ja w ten piatek jade jednak z firmy axell z opola narazie wydaje sie wszystko ok kasa, domeczek i praca. Trzymajcie kciuki wracam za 3miechy :* i prosze mi sie tu nie kłócić :):):)

czekoladka29530 

Wysłany: 2008-05-23, 12:51   

carmen, ooooooo widze, ze moja ukochana lionowa sie odezwala.Bo tylko Ty potrafisz wyzywac ludzi od ulomnych i daunow.....
GDYBY MI SIE NIE CHCIALO PRACOWAC, TO NIE JEDZILABYM DO HOLANDII TAK DLUGO.
POZA TYM NAPISALAM OPINIE O TOBIE I MAGDZIE.A NIE O WSZYSTKICH LINIOWYH.JESLI KTOS WYJEDZIE Z TEJ FIRMY, TO ZYCZE MU, ZEBY TRAFIL DO ANI W OKULARACH.SUPER DZIEWCZYNA I REWELACYJNA LIONOWA.JAK BYLA U NAS NA LINI, TO ATMOSFERA BYLA 100 RAZY LEPSZA.
JESLI CHODZI O DOMKI, TO MASZ RACJE, SA OK, TYLKO W NIEKTORYCH POKOJACH BRAKOWALO SZAF.
TO MOJE OSOBISTE ODCZUCIA, KAZDY MOZE MIEC SWOJE ZDANIE.
CO DO PODWYZEK, TO ROZMAWIALAM Z LUDZMI, KTORZY JE DOSTALI.....NIE WIEM PO CO MIELI BY KLAMAC????ZE TAK MALO DOSTALI....
MYSLE, ZE KAZDY POWINIEN SIE CIESZYC Z PODWYZKI, A NIE BYC ROZGORYCZONYM.
POZDRAWIAM MOJA UKOCHANA, BYLA JUZ NIESTETY LINIOWA.....:):):)
MAGDA.

gosiaczek100-31 

Wysłany: 2008-05-24, 13:05   

WITAM WSZYSTKICH.ZGADZAM SIE Z MAGDA W 100%.SAMA BYLAM W TEJ FIRMIE.TEZ SIE ZWOLNILAM.SLABO BYLO MI CALY DZIEN, ALE MAGDA Z BIURA MOWILA, ZE NIE MA AUTA, ZEBY MNIE ZAWIEZC DO DOMKU.WIEC NA KONIEC DNIA NIE WYTRZYMALAM I POWIEDZIALAM, ZE SKORO TAK TRAKTUJECIE PRACOWNIKOW, TO JA JADE DO POLSKI.ROWNIEZ DOSTALAM KARE, 150 EURO.ZGADZAM SIE Z MAGDA, CO DO OPINII O LINIOWEJ ELI, Z APARATEM.MIALAM "ZASZCZYT"Z NIA PRACOWAC.CIAGLE KRZYKI, GNEBIENIE LUDZIE SPRAWIA JEJ PRZYJEMNOSC.
DOMKI FAKTYCZNIE SA OK I KASE TEZ PLACA W TERMINIE.TO DWA PLUSY.NIEKTORE LASKI CHWALILY TEZ PRACE NA SZKLARNI.TAM NIE BYLO NORM I ATMOSFERA OK.A CO DO POSTU CARMEN....JA PRACUJE JUZ 5 LAT W NL I NIE ZGADZAM SIE Z TYM, ZE WSZEDZIE SA NORMY....A NAWET JAK SIE ZDARZYLO, ZE BYLY, TO W POLSCE ZOSTALAM O TYM W BIURZE POWIADOMIONA, A TU NIKT O TYM NIE WSPOMNIAL...O PODWYZKACH ROWNIEZ SLYSZALAM, ZE DOSTALI PO 2O CENTOW, PO 2LATACH.
NIECH KAZDY ROBI, CO CHCE, JEDZCIE, PRZEKONAJCIE SIE SAMI, A POTEM NAPISZCIE KOMENTARZ...MYSLE, ZE GDYBY BYLO TAK OK, JAK PISZE CARMEN, TO ZAROWNO JA, JAK I MAGDA NAPISALYBYSMY, ZEBY LUDZIE TAM JECHALI, A NIE TAKIE PRZYKRE UWAGI....ZYCZE WSZYSTKIM POWODZENIA.WSZEDZIE JEST CIEZKO.JA TERAZ PRACUJE ZNOWU NA POMIDORACH, TEZ SA NORMY, ALE ATMOSFERA JEST TAK CUDOWNA, ZE AZ CHETNIE WSTAJE DO PRACY......POZDRO:)

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-05-24, 13:27   

jedna z zasad netykiety mówi:

"nie pisz wielką literą"! tak więc prośba do wszystkich aby pisać normalnie. Pisanie dużą literą nie nadaje Waszym postom większego znaczenia a wręcz przeciwnie.

unclesaint 

Wysłany: 2008-06-01, 03:32   

Witam serdecznie.
Pracuję w firmie NL-Jobs od kilku miesięcy. Właśnie na Greenpacku.

Po kolei:
- gosiaczek i czekoladka to jedna i ta sama osoba, która pisząc pierdoły w jednym poście, potwierdza je w drugim, ale pod inną nazwą użytkownika
- jeśli nie poradziłaś sobie dziewczynko na Greenpacku, to nikt Cię nie okłamał: JESTEŚ UŁOMNA!
- przez NL-Jobs jedzie się do pracy, a nie na zakupy/wakacje
- nie wypisuj bzdur o Magdzie. Zawsze bardzo chętnie pomaga każdemu. Nie pieprz też, że "nie chciała Cię zawieźć do domu, bo nie ma samochodu". Gdybyś faktycznie miała problem ze zdrowiem, lub słabo się czuła, to w kilkanaście minut przyjechali by po Ciebie chłopaki z tzw. "alarmówki" i w zależności od stanu, zawieźli do lekarza lub do domku
- firma pobiera z pierwszej wypłaty 120EUR, jeśli ktoś nie ma pieniędzy na wyjazd, jest to forma pożyczki ze strony NL-Jobs. Jeśli skorzystamy z busa tylko w jedną stronę, połowa (60EUR) jest zwracana na konto - wiem to napewno, bo byłem w takiej sytuacji.
- dostałaś karę, bo nie wywiązałaś się z umowy. Twoja ucieczka z pracy spowodowała straty dla firmy, ponieważ nie mogli z dnia na dzień znaleźć kogoś na zastępstwo. Straty dużo większe niż twoje 150EUR, lafiryndo.
- mieszkania są w pełni urządzone i w doskonałym stanie (często odwiedzam znajomych pracujących dla NL-Jobs). Nawet jeśli czegoś brakuje, wystarczy SMS na alarmówkę, i zostaje to dowożone w przeciągu kilku godzin lub w przypadku braku na magazynie, następnego dnia.

Ponadto, NL-Jobs jest wyjątkowo terminowy pod względem przelewów. W każdy czwartek o 18:00 mam pieniądze na koncie. NIGDY nie było sytuacji, żeby przelew się spóźnił.

Nie kłam też, że bez twojej zgody NL-Jobs założył ci konto w banku. Na taką czynność trzeba samemu wyrazić chęć i podpisać gromadę papierów. NL proponuje takie rozwiązanie osobom które nie założyły kont walutowych w Polsce i nie mają gdzie przelewać wypłat.

Tak więc streszczając twoją wypowiedź: Albo kłamiesz, albo faktycznie masz "dauna", jesteś wyjątkowo ułomna, masz dwie lewe ręce do wszystkiego, nie umiesz czytać i jesteś głucha.

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-06-01, 09:46   

unclesaint, faktycznie ich profile mają ten sam IP tak więc sprawa do wyjasnienia. I proszę nie o nie uzywanie wyzwisk.

Odpowiedz do tematu