|
18 lat rocznikowo mam szanse na prace w Angli |
| Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
|
Wysłany: 2007-03-03, 22:09 18 lat rocznikowo mam szanse na prace w Angli
|
|
|
Witam,
Na forum jestem nowy wiec wypada sie przedstawic nazywam sie Daniel :D
Moje pytanko jest takie mam znajomego w miescie Derby , pomoze mi załatwic mieszkanie ale z praca bedzie gorzej gdyz tłumaczy mi ze prace załatwia sie osobicie w biurze pośrednictwa pracy ...
Mam 18 lat rocznikow koncze je 19 lipca a do pracy chce wyjechac na poczatku czerwca - jezyk angielski znam na poziomie podstawowym ...
Czy dam sobie rade na rozmowie w sprawie pracy i czy przyjmuja osoby które nie maja skonczone 18 lat
Z gory dziekuje za info
Pozdroo |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 226 Skąd: Piła/Poznań
|
Wysłany: 2007-03-03, 22:49
|
|
|
czy dasz rade na rozmowie o prace tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie. Zależy od poziomu Twojego języka oraz posady, na którą będziesz aplikował. Jeśli masz skończone 18 lat nie powinno być żadnego problemy jeśli chodzi o pracę. Do 21 roku życia w Anglii minimalna stawka jest niższa.
Co do pośrednictwa pracy to można szukac pracę przez biuro jak i jechać w ciemno. Jeśli będziesz miał nocleg to już ponad połowa sukcesu. Pracy możesz poszukać na własną rękę już na miejscu. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
Beny.rac
|
Wysłany: 2007-03-03, 23:08
|
|
|
Problem w tym ze chce jechac do pracy od 1-5 czerwca a koncze 18 lat dnia 19 lipca
A bede starał sie o prace w magazynie , przy pakowaniu , ładowaniu towaru lub na zmywak wiec nie wiem jakie beda wymogi co do jezyka |
|
|
|
 |
kikan
|
Wysłany: 2007-04-27, 17:35
|
|
|
| mam ten sam problem co ty, z tym wyjatkiem ze ja noclegu nie bede mial zalatwionego, a 18 lat koncze we wrzesniu. We wszystkich biurach posrednictwa pracy mowia mi, ze musze byc pelnoletni zeby wyjechac do pracy za granice:/ ja osobiscie myslalem o Szwecji(ale nie zbiory-mam zamiar przebywac na poludniu Szwecji i w jakims miescie na cos sie zalapac)ale nie wiem co z tego bedzie bo ryzyko jednak jest duze |
|
|
|
 |
marlonk
|
Wysłany: 2007-04-27, 18:01
|
|
|
szanse na znalezienie pracy są nikłe bo mało, która agencja chce brać odpowiedzialność za osoby niepełnoletnie. Do tego dochodzą aspekty prawne podejmowania pracy przez takie osoby.
Oczywiście praca przy na farmach przy zbiorach owoców myślę, że byłaby najbardziej prawdopodobną formą zatrudnienia dla Was. Bez doświadczenia i kwalifikacji ciężko cokolwiek znaleść. Chyba, że zapłacicie, którejś z agencji za (tak zwane) praktyki, które są tak naprawdę wyjazdami w celach zarobkowych.
Dla osób w Waszym wieku organizwoane są raczej wyjazdy w celach naukowych/treningowych/praktyk niż pełnowymiarowej pracy.
Przejżyjcie ogłoszenia z ofertami pracy. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
Eliss
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 05 Mar 2007 Posty: 28 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 2007-05-01, 13:17
|
|
|
| marlonk napisał/a: | szanse na znalezienie pracy są nikłe bo mało, która agencja chce brać odpowiedzialność za osoby niepełnoletnie. Do tego dochodzą aspekty prawne podejmowania pracy przez takie osoby.
Dla osób w Waszym wieku organizwoane są raczej wyjazdy w celach naukowych/treningowych/praktyk niż pełnowymiarowej pracy.
Przejżyjcie ogłoszenia z ofertami pracy. |
Nie zgodze sie z ta opinia. W UK pracowac mozna juz od 16 roku zycia z tym ze roznia sie stawki godzinowe -osoby po miedzy 16 a 18 rokiem zycia dostaja £3,30/h , osoby po miedzy 18 a 21 rokiem zycia £4,45/h ( co nie oznacz, ze pracodawca nie da wiecej) Procedura szukania i podejmowania pracy jest taka sama jak u pelnoletnich z taka roznica tylko, ze nie otrzymasz odpowiedzialnego stanowiska ze wzgledu na brak doswiadczenia (chyba, ze po mimo wieku takie doswiadczenie zdobylo sie). Wynagrodzenie tez zalezy od pracodawcy wcale nie jest powiedziane, ze musi sie dostosowac do minimalnej placy wzgledem wieku i zaplaci ci wyzsza stawke taki przepis jest po to aby nie otrzymywac mniej niz jest w przepisach.
Ze wzgledu wlasnie na brak doswiadczenia osoby w tym wieku najczesciej podejmuja sie prac sezonowych ale stala prace rowniez moze otrzymac.
Sprobujcie szukac na tych stronach.
http://summerjobs.pl/inde...id=41&Itemid=40
www.staffsign.com
www.manpower.co.uk
www.newappointmentsgroup.co.uk
www.morganjones.net
http://www.connexions-leics.org/jobs/ |
_________________ Nie ma takiej dobrej rady, której nie można by obrócić na swoją zgubę..........
Pozdrowienia z Londynu |
|
|
|
 |
Thomas47
|
Wysłany: 2007-05-15, 14:05
|
|
|
| a gdzie bym mógł znaleźć prace w holandii również dla osoby niepełnoletniej, macie może jakieś linki?? |
|
|
|
 |
marlonk
|
|
|
|
 |
Thomas47
|
Wysłany: 2007-05-15, 17:30
|
|
|
| wiem, ale nic tam nie ma sensownego więc pomyślałem że może ktoś z was coś by mógł wiedzieć. przepraszam za ten post :P |
|
|
|
 |
|
|