Afropl
|
Wysłany: 2009-05-04, 19:39 Nowa praca brak kontraktu
|
|
|
Witam
Chciałbym się poradzić w sprawie problemu który mam w pracy którą niedawno podjąłem. Jakies 3 tygodnie temu ubiegałem sie o stanowisko warehouse managera w jednej z angielskich firm, udalo się prace dostałem, wypelnilem papier w ktorym mam podane zarobki w niczym to nie przypomina kontraktu, pracuje od poniedzialku do piatku 8h, mialem doniesc swojemu pracodawcy P45 od poprzedniego pracownika zaraz po podjeciu pracy, myslalem ze jest to niezbedne do podpisania kontraktu, dzisiaj czyli jakies 9 dni po podjeciu pracy dowiedzialem sie ze firma nie podpisuje kontraktow praktycznie z zadnym pracownikiem, co uwazam za nonsens, wydaje mi sie ze jezeli nie podpisze jakiejs umowy nie bede chroniony zadnym prawem, w stylu upadnie mi cos na glowe i nie dostane odszkodowania (dzisiaj był bank holiday i pracowalem). W srode mam spotkanie w tej sprawie, z tego co rozmawialem bede mogl wymieniec kilka punktow ktore firma pozniej przejrzy i podpisze. Troche jestem skolowany bo nigdy z takim czyms sie nie spotkalem. Chętnie przeczytam jakies porady
Pozdrawiam
Andrzej |
| Ostatnio zmieniony przez Afropl 2009-05-04, 19:41, w całości zmieniany 1 raz |
|