Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukac ofert pracy w Anglii juz w Polsce czy na miejscu?
Autor Wiadomość
Lukasz83 

Wysłany: 2008-01-08, 20:34   Szukac ofert pracy w Anglii juz w Polsce czy na miejscu?

Witam! Planuje właśnie wyjazd do Anglii pod koniec stycznia lub początek lutego. Prawdopodobnie mieszkanie uda sie załatwić wcześniej. Teraz moje pytanie czy lepiej jechać w ciemno i dopiero na miejscu szukać pracy czy tutaj w Polsce przez jakiegoś pośrednika (agencje)?

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-01-08, 23:08   

najlepiej znaleść już ofertę będąc w Polsce. Jeśli już będziesz na miejscu zawsze możesz się rozejrzeć za czymś lepszym. Jadąc w ciemno sporo ryzykujesz..

Lukasz83 

Wysłany: 2008-01-09, 12:05   

Dzięki za odpowiedź. A może ktoś polecić takiego pośrednika. Najlepiej mającego swoją stronę internetową z zamieszczonymi ofertami.

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-01-09, 14:43   

hmm próbowałeś przez www.yes.org.pl i tym podobne?

Anetka23 

Wysłany: 2008-01-10, 23:16   pomoc

Marlonk,badz kazdy kto wie cokolwiek;

mam prosbe-prosze napisz jakie sa zaufane firmy pracy zagranica-jednak chodzi mi o UK tylko ale jakie firmy prowadza tam nabory do pracy i do fizycznej i do tej bardziej intelektualne(juz bez roznicy)...ten link co podalej widzialam jakas oferte z 2005 wiec to chyba nieaktualne

bede wdzieczna za pomoc
ps)najlepiej interesuja mnie te firmy/posreniaki co zalatwiaja automatycznie mieszkanie i wiekszosc kosztow pozniej sciagaja z wynagordzenia przynajmniej za poczatkowy czas pracy(zalezy mi na tym bo mam problem z wzieciem duzej sumy na poczatek ze soba).

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-01-10, 23:43   

Cytat:
ten link co podalej widzialam jakas oferte z 2005 wiec to chyba nieaktualne

hmm już na samej stronie głównej można przeczytać

Cytat:
Tylko dla naszych studentów do końca stycznia 2008 wyjazd do Australii w promocyjnej cenie!

więc chyba raczej ich oferta jest aktualna. Z resztą z tego co wiem to yes organizuje wyjazdy cały rok.. więc najlepiej do nich napisz zamiast domyślać się czy działają czy nie ; )

co do pośredniaków to ciężko przejzyj może tą stronę http://www.praca.zagranica.net/cat2.htm

ps. już niedługo hope so wprowadzę niemałe zmiany na lepsze w serwisach a także tych z ofertami pracy. Także póki co jest to co jest ale będzie lepiej : )

Anetka23 

Wysłany: 2008-01-11, 16:34   co to???

Szanowny Marlonk i inni co orientuja sie w tym temacie;

kto slyszal o programie z workuk.pl dotyczacego wyjazdu za 1 grosz???to jest jakas oferta goraca ale nie wiem czy to nowosc czy nie i czy warto,o co dokladnie chodzi???

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-01-11, 17:23   

a pytałaś o nią u nich w biurze? ja osobiście pierwszy raz słyszę. Najlepiej będziesz jak po prostu do nich napiszesz i poprosisz o całość na temat tej oferty i to co małm druczkiem także ;)

Anetka23 

Wysłany: 2008-01-11, 17:38   wiem wlasnie

wiem wlasnie ze do nich trzeba napisac,juz to zrobilam...i wiem ze musze czytac te gwiazdki i male druczki ale work uk jest chyba generalnie dobra firma?

bo zastanawia mnie jedna rzecz-mianowicie-gdy odpisali mi na moje pytanie ewidentnie odpowiedz jest ogolna i standardowa jak do wszytskich(niezly balagan i brak wysilku)-ale najgorzej ze nie na temat...ale mi chodzi teraz o co innego-w tej wlasnie odpowiedzi(w mailu zwrotnym)z adresu workuk w tekscie na samym poczatku jest logo TEE ,dlaczego???a najgorzej ze slyszalam zle opinie na ich temat...co o tym wiadomo???

sadra 

Wysłany: 2008-01-15, 22:42   

jestem od ponad miesiac w plymouth i poszukuje pracy jak macie cos prosilabym namiary.slaby jest tez moj angielski.zgury dziekuje :-( :-( :-(

pajac128 

Wysłany: 2008-04-13, 19:55   Garść porad (głównie dla facetów podbijających Londyn).

e-l0-
Ostatnio zmieniony przez pajac128 2008-04-13, 23:42, w całości zmieniany 1 raz  

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-04-13, 21:08   

nie powielany bo mało osób go zna. Z tego co napisałeś to wszystko wydaje się piękne w teorii w praktyce też bywa różnie. Ja jestem zwolennikiem nagrania sobie wszystkiego jeszcze tutaj w kraju oczywiście legalnie i pewnie.

Nie każdy jest tak obrotny i nie każdy zna język. Wiele osób jedzie z marzeniem o wielkich zarobkach i życiu usłanym różami. Na miejscu okazuje się, że Polak to największe zło a inni mają cię gdzieś dodatkowo nie znasz języka i nie masz kasy na życie. To przykre ale tacy ludzi też się zdarzają. I nie ma się co dziwić, że jeśli nie potrafią sobie poradzić w kraju to za granicą tym bardziej sobie nie dadzą rady. Nie uogólniam oczywiście tylko zwracam uwagę na ten problem.

Odpowiedz do tematu