|
Szukac ofert pracy w Anglii juz w Polsce czy na miejscu? |
| Autor |
Wiadomość |
Lukasz83
|
Wysłany: 2008-01-08, 20:34 Szukac ofert pracy w Anglii juz w Polsce czy na miejscu?
|
|
|
| Witam! Planuje właśnie wyjazd do Anglii pod koniec stycznia lub początek lutego. Prawdopodobnie mieszkanie uda sie załatwić wcześniej. Teraz moje pytanie czy lepiej jechać w ciemno i dopiero na miejscu szukać pracy czy tutaj w Polsce przez jakiegoś pośrednika (agencje)? |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 226 Skąd: Piła/Poznań
|
|
|
|
 |
Lukasz83
|
Wysłany: 2008-01-09, 12:05
|
|
|
| Dzięki za odpowiedź. A może ktoś polecić takiego pośrednika. Najlepiej mającego swoją stronę internetową z zamieszczonymi ofertami. |
|
|
|
 |
marlonk
|
|
|
|
 |
Anetka23
|
Wysłany: 2008-01-10, 23:16 pomoc
|
|
|
Marlonk,badz kazdy kto wie cokolwiek;
mam prosbe-prosze napisz jakie sa zaufane firmy pracy zagranica-jednak chodzi mi o UK tylko ale jakie firmy prowadza tam nabory do pracy i do fizycznej i do tej bardziej intelektualne(juz bez roznicy)...ten link co podalej widzialam jakas oferte z 2005 wiec to chyba nieaktualne
bede wdzieczna za pomoc
ps)najlepiej interesuja mnie te firmy/posreniaki co zalatwiaja automatycznie mieszkanie i wiekszosc kosztow pozniej sciagaja z wynagordzenia przynajmniej za poczatkowy czas pracy(zalezy mi na tym bo mam problem z wzieciem duzej sumy na poczatek ze soba). |
|
|
|
 |
marlonk
|
Wysłany: 2008-01-10, 23:43
|
|
|
| Cytat: | | ten link co podalej widzialam jakas oferte z 2005 wiec to chyba nieaktualne |
hmm już na samej stronie głównej można przeczytać
| Cytat: | | Tylko dla naszych studentów do końca stycznia 2008 wyjazd do Australii w promocyjnej cenie! |
więc chyba raczej ich oferta jest aktualna. Z resztą z tego co wiem to yes organizuje wyjazdy cały rok.. więc najlepiej do nich napisz zamiast domyślać się czy działają czy nie ; )
co do pośredniaków to ciężko przejzyj może tą stronę http://www.praca.zagranica.net/cat2.htm
ps. już niedługo hope so wprowadzę niemałe zmiany na lepsze w serwisach a także tych z ofertami pracy. Także póki co jest to co jest ale będzie lepiej : ) |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
Anetka23
|
Wysłany: 2008-01-11, 16:34 co to???
|
|
|
Szanowny Marlonk i inni co orientuja sie w tym temacie;
kto slyszal o programie z workuk.pl dotyczacego wyjazdu za 1 grosz???to jest jakas oferta goraca ale nie wiem czy to nowosc czy nie i czy warto,o co dokladnie chodzi??? |
|
|
|
 |
marlonk
|
|
|
|
 |
Anetka23
|
Wysłany: 2008-01-11, 17:38 wiem wlasnie
|
|
|
wiem wlasnie ze do nich trzeba napisac,juz to zrobilam...i wiem ze musze czytac te gwiazdki i male druczki ale work uk jest chyba generalnie dobra firma?
bo zastanawia mnie jedna rzecz-mianowicie-gdy odpisali mi na moje pytanie ewidentnie odpowiedz jest ogolna i standardowa jak do wszytskich(niezly balagan i brak wysilku)-ale najgorzej ze nie na temat...ale mi chodzi teraz o co innego-w tej wlasnie odpowiedzi(w mailu zwrotnym)z adresu workuk w tekscie na samym poczatku jest logo TEE ,dlaczego???a najgorzej ze slyszalam zle opinie na ich temat...co o tym wiadomo??? |
|
|
|
 |
sadra
|
Wysłany: 2008-01-15, 22:42
|
|
|
jestem od ponad miesiac w plymouth i poszukuje pracy jak macie cos prosilabym namiary.slaby jest tez moj angielski.zgury dziekuje |
|
|
|
 |
pajac128
|
Wysłany: 2008-04-13, 19:55 Garść porad (głównie dla facetów podbijających Londyn).
|
|
|
| e-l0- |
| Ostatnio zmieniony przez pajac128 2008-04-13, 23:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marlonk
|
Wysłany: 2008-04-13, 21:08
|
|
|
nie powielany bo mało osób go zna. Z tego co napisałeś to wszystko wydaje się piękne w teorii w praktyce też bywa różnie. Ja jestem zwolennikiem nagrania sobie wszystkiego jeszcze tutaj w kraju oczywiście legalnie i pewnie.
Nie każdy jest tak obrotny i nie każdy zna język. Wiele osób jedzie z marzeniem o wielkich zarobkach i życiu usłanym różami. Na miejscu okazuje się, że Polak to największe zło a inni mają cię gdzieś dodatkowo nie znasz języka i nie masz kasy na życie. To przykre ale tacy ludzi też się zdarzają. I nie ma się co dziwić, że jeśli nie potrafią sobie poradzić w kraju to za granicą tym bardziej sobie nie dadzą rady. Nie uogólniam oczywiście tylko zwracam uwagę na ten problem. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
|
|