|
Transfery pieniezne UK > Polska |
| Autor |
Wiadomość |
Lee
|
Wysłany: 2007-01-17, 06:01 Transfery pieniezne UK > Polska
|
|
|
Witam
Chce zapytac czy ktos z Was wysylal pieniadze do Polski za posrednictwem jednej z firm swiadczacej takiej uslugi. Zaznaczam, ze nie chodzi mi o Western Union ani tez nic podobnego, ale o uslugi, ktore pozwalaja na to, zeby pieniadze dotarly na konkretne konto (zlotowkowe) w Polsce. Nie interesuje mnie taka usluga, ze odbiorca pieniedzy w Polsce musi udac sie do placowki, gdzie odbiera pieniadze. Chce wyslac funty (np. z Lloydsa) i chce zeby dotarly w zlotowkach (np. do mBanku). Czy ktos moze polecic jakas konkretna firme swiadczaca takie uslugi? Dzieki za pomoc. |
_________________ pozdrawiam
Lee |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 228 Skąd: Piła/Poznań
|
Wysłany: 2007-01-17, 09:19
|
|
|
| przed moim wyjazdem do UK na spotkaniu w biurze, z którego wyjeżdżałem byłem namawiany do takiej formy transferu pieniędzy z UK do Polski. Wybrałem jednak trzymanie pieniędzy w przysłowiowej skarpecie. Na krótki okres jest to nie opłacalne aby korzytać z usług takich firm. Płacąc prowizję za ich usługi, poźniej kolejne prowizje za przewalutowanie. Dla mnie było to nie opłacalne. Na dłuższa (kilkuletnią) metę może to być jednak jakieś wyjście. Najlepiej zapytać o to w bankach. Tam napewno coś takiego jest możwliwe. Tylko kwestia wybrania najlepszej oferyt. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
Wampun
|
Wysłany: 2007-02-10, 21:20
|
|
|
| ja mam założone konto z żoną więc mamy dwie karty do tego samego konta i jednak karta jest w Polsce, którą to zaufana osoba wypłaca pieniądze. Są one przeliczane po kursie dewizowym w danym polskim banku z którego bankomatu właśnie korzystamy, Pobierana jest prowizja około 3 funtów od 1100 zł z reguły wybieramy po 1100zł tak by zmieścić się w limicie karty(200 funtów) |
|
|
|
 |
marcinmagda
|
Wysłany: 2007-03-03, 20:17
|
|
|
| ja osobiscie korzystam z uslug Smart Transer, wplacam funty a upowazniona osoba w Polsce po kilku minutach moze juz wyplacac zlotowki z kazdego bankomatu ktory wspolpracuje z Visa(a nie ma chyba bankomatu ktory nie wspolpracuje) smart ma swoich agentow w bardzo wielu malych osiedlowych sklepikach w uk(bardzo duzo) Rejestracja w Smart trwa moze dwa tygodnie, wypelniasz on-line wniosek a po tem to juz wszystko latwe. Kurs zlotego na dzien dzisiejszy to 5,50, wiec chyba nie najgorszy, wiecej na ten temat znajdziesz na ich stronie. Strona i obsluga telefoniczna po polsku. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
reed2006@o2.pl
|
Wysłany: 2007-05-07, 15:15 Transfery najtaniej
|
|
|
No to widze moi drodzy, że wszyscy przepłącacie na transferach, bo można to zrobić za 2,25 funta (przesłanie do 200GBP)
Wszystko na zasadze podobnej jak kolego co ma 2 karty do jednego konta.
Zapomniał on chyba wspomnieć, że jego bank kasuje go z 5 GBP miesięcznie za prowadzenie rachunku, oraz 2,5% opłate"currency exchange fee" - czyli za wymiane walut.
Można jednak inaczej.
Rozwiązaniem może być tutaj Karta TuxedoKarta Tuxedo
Działa to jak karta simplusa - doładowuje pieniądze przelewem z konta lub przy okienku w Barclays Bank a kartę wysyłam powiedzmy mamie do polski.
A potem już wszystko proste - Mama idzie do ściany, pobiera gotówke, a ja dostaje maila ile pobrala :)
kartą można płacić też w sklepach, przez internet. Można też orzymać na nią swoją pensje - w przypadku gdy nie mamy konta.
Aby dostać kartę tuxego wystarczy zarejestrować się w portalu anglus.pl i w zakładce moje konto kliknąć na Karta Tuxedo.
Aktywna karta zostanie przysłana do Ciebie do domu (w UK)
Jedyne co musisz zrobić to odesłać formularz rjestracyjny z kopią paszportu.
Karta kosztuje 10 GBP - które potrącane jest z pierwszego doładowania.
Jeśli szukasz pracy w UK - zobacz na : www.dam-prace.eu |
_________________ www.anglus.pl
www.europraca.org |
|
|
|
 |
dreadwax
|
Wysłany: 2007-05-28, 14:15
|
|
|
czesc wszystkim,
jesli chcecie tanio przelewać pieniądze polecam serwis
www.moneybookers.com
wszystko przebiega sprawnie i bezproblemowo, przy tym kurs jest z reguły nienajgorszy i niskie prowizje. W serwisie rejestruje się wszystkie swoje konta np. angielskie i polskie a nastepnie przelewa pieniadze z jednego do drugiego.
Pozdrawiam
Jak ktoś ma lepszy sposób to prosze dajcie znać! |
|
|
|
 |
|
|