justynade
|
Wysłany: 2007-11-22, 10:54 Ubezpieczenie zdrowotne w Anglii a reszta rodziny w Polsce??
|
|
|
witam, w niedługim czasie wyjezdzam do Anglii.moja sytuacja jest dosyc skomplikowana. Mam meza obcokrajowca, ktory nie jest obywatelem UE, i mamy slicznego synka.Na poczatku stycznia wyjezdzam, lecz moj maz i syn zostana w Polsce. Ja dotychczas jestem zarejestrowana w urzedzie pracy. Z tego wzgledu rowniez moj syn jest ubezpieczony, ale co bedzie jak wyjade, musze sie przeciez wyrejestrować, i co wtedy z dzieckiem??? Ja juz raz bylam w Angli i pracowalam krotki okres, zdazylam sobie wyrobic NIN. Jakich formalnosci musze dokonac by wszytko bylo ok? Maz ma wykupione w Polsce w PZU dla cudzoziemcow.
Póżniej oczywisce chce by oni dołaczyli do mnie w Anglii, ale przede mna dluga droga. Prosze pozmozcie mi. Jakie dokumenty bede musiala zdobyc? Pracujac tam mam ubezpieczenie? bo prace mam zapewniona. jak to z tym wszytkim jest...??? |
_________________ justynka |
| Ostatnio zmieniony przez justynade 2007-11-22, 10:57, w całości zmieniany 1 raz |
|