Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
POSZUKUJEMY PARY DO WYNAJCIA DOMKU W TRIM, Co.MEATH,IRLANDIA
Autor Wiadomość
asano

Wysłany: 2006-11-04, 15:19   POSZUKUJEMY PARY DO WYNAJCIA DOMKU W TRIM, Co.MEATH,IRLANDIA

Witam serdecznie.
Wraz z narzeczona wynajmujemy domek w Trim, ( Bungalow ).Za tydzien lub dwa tygonie wyprowadza sie nasz kolega z ktorym mieszkalismy, dlatego poszukujemy pary ( kobieta i mezczyzna) do wspolnego wynajmowania domku. Domek jest polozony blisko Hotelu KnightsBrook na wylotowej drodze do Dublina. Domek ma 2 sypialnie jeden salon oraz kuchnie z jadalnia i lazienke z toaleta.
Wszystkie osoby zainteresowane zamieszkaniem z nami proszone sa o kontakt mailowy lub pod numerem telefonu 0862280915
Pozdrawiam
Mariusz

vanderer 

Wysłany: 2006-11-05, 01:25   

a co hotel juz wam zamkneli? :-)

asano

Wysłany: 2006-11-05, 02:41   

nie:) mojemu znajomemu juz znudzila sie praca w tym hotelu i przenosi sie do Dublina, znalazl lepsza prace.
pzdr.

vanderer 

Wysłany: 2006-11-05, 18:30   

asano napisał/a:
nie:) mojemu znajomemu juz znudzila sie praca w tym hotelu i przenosi sie do Dublina, znalazl lepsza prace.
pzdr.

no to jedziemy z tym koksem mam pytanie tym razem prosze o odpowiedz

jaki rent ?jaki depozyt?skad jest dom agencja? landlord? i najwazniejsze jak wyglada sprawa meldunku do pps? pozdrawiam

asano

Wysłany: 2006-11-06, 00:12   

vanderer napisał/a:
asano napisał/a:
pzdr.

no to jedziemy z tym koksem mam pytanie tym razem prosze o odpowiedz

jaki rent ?jaki depozyt?skad jest dom agencja? landlord? i najwazniejsze jak wyglada sprawa meldunku do pps? pozdrawiam

Witam
250e od osoby na miesiac, depozyt taki jak stawaka miesieczna platny tylko raz ( 250 e), PPS - to juz trudniejsza sprawa, poniewaz aby otrzymac pps musisz zaplacic jeden rachunek w irlandii ( nie wazne za co ) wazne aby byl to np. ( elektrycznosc,abonament telewizyjny, abonament za komorke itp... ) jak go okazesz, oraz miejsce zamieszkania, czyli umowa z landlordem, to wtedy zaczyna sie proces wyrobu ppsa.Trwa tydzien maksymalnie.
Chyba Wszystko
Pozdrawiam
Mariusz

vanderer 

Wysłany: 2006-11-06, 12:03   

kolego nie wprowadzaj ludzi w blad niezle glupoty piszesz po 1 jesli ten dom jest od landlorda to sie idzie do Department Of Social,Community & Family Affairs i sie bierze Declaration of Residency/urzednikowi trzeba przedstawic dwa dokumenty tozsamosci/i z tym papierkiem idzie sie do landlorda po podpis po2 jesli to jest dom z agencji/w umowie na pewno masz zaznaczone ze nie moze nikt dodatkowo mieszkac,wiec albo bierzesz kogos na pale bez pps i masz klopoty w agencji jak sie wyda albo idziesz z gosciem do agencji i zalatwiasz mu meldunek jesli jest inczej to to jest walek/to agencja daje ci papierek potwierdzajacy adres i z tym papierkiem wracasz do w/w urzedu i po klopocie a i ostatnia sprawa kolego tutaj nikt nie bierze za pokoj za miesiac z gory/nawet irlandczycy-bierze sie tygodniowy rent i tyle samo w formie depozytu np 60+60=120/ a juz tym bardziej miesieczny depozyt /kto ci da 500e z gory? no tak tylko frajer ktory jest tu pare dni bo ci ktorzy tu sa dluzej napewno by cie wysmiali :-) wiec widac ze nie jestes dobrze zorientowany/pps na rachunek :-) a to dobre tego jeszcze nie slyszalem no i zaraz widac ze szukasz jeleni /zapomniales dodac skad masz dom/ jesli moge cie jeszcze w czym oswiecic zapraszam:

http://vanderer.boardcity.com/topic.2.html

asano

Wysłany: 2006-11-07, 02:17   

Witam
Napisalem Ci jak ja mialem pps zalatwiony, musialem przedstawic rachunek oraz meldunek i dwa dowody tozsamosci ( o dowodach nie pisalem bo chyba normalka ) Moj Landlord bierze tylko za miesiac, bo to jest rent calego Bungalow od osoby,a jak ktos nie ma na depozyt to mozna mu placic w ratach. A ze zostaje w nim tylko z narzeczona to jeden pokoj jest wolny od 15 moze 20 listopada.Acha oczywiscie jak bedziemy mieszkac we trojke to placimy kazdy po 286e na miesiac, a jak w czworke to 250e na miesiac.Wiec ja Ciebie nie oszukalem ani nie pisze bzdur.Napisalem tylko jak ja przeszedlem przez ten proces.Babka w Social poprosila o rachunek wiec dalem, jakby nie prosila to bym nie pisal o tym.
A skoro jestes tak swietnie zorientowany to na jaka cholere sie pytasz.
Pozdrowienia z Trimu
Mariusz

Przemo76 

Wysłany: 2007-10-27, 18:28   

Ludzie po cholere się żrecie o jakąś bzdurę - zobaczcie sobie pierwszą z rzędu stronę o Irlandii w necie z opisanymi przepisami m.in. rejestracji PPS. Polecam www.halloirlandia.com, chyba najlepiej opracowany dział prawno-podatkowo-socjalny. Mozna spróbować poszukać na gazeta.ie, cos jest ale zanim znajdziecie...
pozdr

Odpowiedz do tematu