Przesunięty przez: marlonk 2007-04-23, 16:56 |
czy naprawde jest tak kolorowo, jak wszystkim sie wydaje?! |
| co zamierzacie robic po studiach? |
| wyjechac za granice do pracy |
|
100% |
[ 2 ] |
| zostac w kraju |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 2 |
| Wszystkich Głosów: 2 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
sylwienka
|
Wysłany: 2007-04-23, 16:54 czy naprawde jest tak kolorowo, jak wszystkim sie wydaje?!
|
|
|
chcialam sie dowiedziec jak wygłąda praca zagranica. czy zeczywiscie jest tak dobrze, jak sie wielu ludziom wydaje?! chcialabym sie dowiedziec, jak najwiecej poniewaz pisze prace na konkurs na ten temat, a brak mi informacji:)
pozdrawiam serdecznie :) |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 226 Skąd: Piła/Poznań
|
|
|
|
 |
astra
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 14
|
Wysłany: 2007-04-24, 00:45
|
|
|
Powiem szczerze że to zależy. Byłam kilka razy w holandii w pracy. Pierwszy raz pracowałam bezporednio u pracodwcy i wszystko było ok. Pienišdze na czas mieszkanie super. Póżniej jechałam z firmy'team work' która kierowała mnie to 'people on demand' w holandii. To byl koszmar. sama praca nie byla taka zła,ale organizacja, zakwaterowanie i to jak nas tam traktowali bylo straszne.
Co ja osobicie mylę na temat wyjazdow: lepiej wyjechać, nauczyć sie jak najpredzej języka danego kraju, załatwiać stały pobyt itd. niż pracować sezonowo. Dlaczego?- bo pracownicy sezonowi pracuja w najgorszych branżach tj. rolnictwo i przemysł. Firmy poradnictwa sš tez różne. Znajšc jezyk mamy większe szanse na pracę w usługach-według mnie to sektor z najpepszymi zarobkami. Wogule łatwiej nam znajšc język. Acha i bardzo ważne jest żeby znać swoje prawa, nie dajcie się oszukać i cie pracujcie po 12 godzin dziennie za 4.5 euro na godzine-to jest mieszne!! |
|
|
|
 |
|
|