Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marlonk
2007-04-23, 16:56
czy naprawde jest tak kolorowo, jak wszystkim sie wydaje?!

co zamierzacie robic po studiach?
wyjechac za granice do pracy
100%
 100%  [ 2 ]
zostac w kraju
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 2
Wszystkich Głosów: 2

Autor Wiadomość
sylwienka 

Wysłany: 2007-04-23, 16:54   czy naprawde jest tak kolorowo, jak wszystkim sie wydaje?!

chcialam sie dowiedziec jak wygłąda praca zagranica. czy zeczywiscie jest tak dobrze, jak sie wielu ludziom wydaje?! chcialabym sie dowiedziec, jak najwiecej poniewaz pisze prace na konkurs na ten temat, a brak mi informacji:)
pozdrawiam serdecznie :)

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-04-23, 16:56   

przenioslem temat. Swoja drogą podobny temat już jest http://www.forum.zagranic...jechac-vt19.htm

astra 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-04-24, 00:45   

Powiem szczerze że to zależy. Byłam kilka razy w holandii w pracy. Pierwszy raz pracowałam bezpoœrednio u pracodwcy i wszystko było ok. Pienišdze na czas mieszkanie super. Póżniej jechałam z firmy'team work' która kierowała mnie to 'people on demand' w holandii. To byl koszmar. sama praca nie byla taka zła,ale organizacja, zakwaterowanie i to jak nas tam traktowali bylo straszne.
Co ja osobiœcie myœlę na temat wyjazdow: lepiej wyjechać, nauczyć sie jak najpredzej języka danego kraju, załatwiać stały pobyt itd. niż pracować sezonowo. Dlaczego?- bo pracownicy sezonowi pracuja w najgorszych branżach tj. rolnictwo i przemysł. Firmy poœradnictwa sš tez różne. Znajšc jezyk mamy większe szanse na pracę w usługach-według mnie to sektor z najpepszymi zarobkami. Wogule łatwiej nam znajšc język. Acha i bardzo ważne jest żeby znać swoje prawa, nie dajcie się oszukać i cie pracujcie po 12 godzin dziennie za 4.5 euro na godzine-to jest œmieszne!!

Odpowiedz do tematu