Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma Axell i P&E Kowalski
Autor Wiadomość
bart

Wysłany: 2007-05-10, 17:02   Firma Axell i P&E Kowalski

Witam!
Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia z firmami Axell i P&E Kowalski?
Byłbym wdzięczny za opinie o nich!

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-05-10, 17:26   

czy to aby nie ta sama firma http://www.forum.zagranic...alski-vt166.htm ?

bart

Wysłany: 2007-05-10, 19:00   

Nie raczej nie ta sama. Dzięki w każdym razie!
Może ktoś jeszcze pracował w tych firmach i mógłby się wypowiedzieć??

pawel1979 

Wysłany: 2007-05-18, 20:25   

polecam ten temat
:arrow: http://www.niedziela.nl/f...ht=pie+kowalski

szymes 

Wysłany: 2007-05-19, 15:38   

Czyli po przeczytaniu mozemy stwierdzic, ze firma Axell nie nalezy do najlepszych firm....Zgadza sie?

Sam ostatnio poszukuje pracy...dlatego wole sie upewnic zanim wykonam jakikolwiek ruch.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szymes 2007-05-19, 15:39, w całości zmieniany 1 raz  

mA_RIOLA

Wysłany: 2007-06-16, 17:53   

Nie polecam firmy Axell trzymajcie się od nich z daleka najpierw obiecują a potem nie dotrzymują słowa to co mówią w agencji w Gliwicach to pic na wodę zachęcają ludzi do tego aby wyjechać a na miejscu okazuje się ze nie ma pracy. Sam kierownik tego otóż biura też nie ma bladego pojęcia o warunkach jakie tam panują. Sam oszukuje jest dobrze przez nich przeszkolony. Stawka za którą sie pracuje to wcale nie jest 7.1 EURO tylko 5,68 na miejscu musicie ponieść koszty zakupu butów do pracy 30 EURO ( o tym nie było nic mówione przy rozmowie w pośrednictwie) chyba każda szanująca się firma zapewnia ubranie pracownikowi niestety ten pracodawca nie !!! Organizacja wyjazdu może zostawię to bez komentarza bo przyjeżdżacie na miejsce i nikt się wami nie interesuje siedzicie do godzin popołudniowych czasami wieczornych i czekacie aż ktoś po was raczy przyjść mówią wam o internecie w domkach haha niestety kolejne kłamstwo!!!za to że słuchacie głośno muzyki kara 50 Euro teraz ważne DLA PALACZY!!! lepiej skończcie z nałogiem bo macie ograniczone miejsce w którym możecie palić!!! za palenie w innym miejscy znowu kara 50 EURO za to że nie posprzątaliście po sobie znowu kara 50 Euro w sumie to za wszystko wam wlepią kary pamiętam jak byłam to ktoś brał prysznic i nie wypłukał prysznica to wszyscy mieszkańcy a jest ich około 30 w jednym domku płaciła kare 50 euro szkoda gadać oczywiście jak chcecie pojechać rekreacyjnie a nie aby zarobić to owszem możecie skorzystać z tej firmy ale ja bym wybrała lepiej inne kraje jak miałabym jechać na wakacje Pozdrawiam =))

w9d

Wysłany: 2007-06-27, 17:37   

mA_RIOLA napisał/a:
Nie polecam firmy Axell trzymajcie się od nich z daleka najpierw obiecują a potem nie dotrzymują słowa to co mówią w agencji w Gliwicach to pic na wodę zachęcają ludzi do tego aby wyjechać a na miejscu okazuje się ze nie ma pracy. Sam kierownik tego otóż biura też nie ma bladego pojęcia o warunkach jakie tam panują. Sam oszukuje jest dobrze przez nich przeszkolony. Stawka za którą sie pracuje to wcale nie jest 7.1 EURO tylko 5,68 na miejscu musicie ponieść koszty zakupu butów do pracy 30 EURO ( o tym nie było nic mówione przy rozmowie w pośrednictwie) chyba każda szanująca się firma zapewnia ubranie pracownikowi niestety ten pracodawca nie !!! Organizacja wyjazdu może zostawię to bez komentarza bo przyjeżdżacie na miejsce i nikt się wami nie interesuje siedzicie do godzin popołudniowych czasami wieczornych i czekacie aż ktoś po was raczy przyjść mówią wam o internecie w domkach haha niestety kolejne kłamstwo!!!za to że słuchacie głośno muzyki kara 50 Euro teraz ważne DLA PALACZY!!! lepiej skończcie z nałogiem bo macie ograniczone miejsce w którym możecie palić!!! za palenie w innym miejscy znowu kara 50 EURO za to że nie posprzątaliście po sobie znowu kara 50 Euro w sumie to za wszystko wam wlepią kary pamiętam jak byłam to ktoś brał prysznic i nie wypłukał prysznica to wszyscy mieszkańcy a jest ich około 30 w jedn ym domku płaciła kare 50 euro szkoda gadać oczywiście jak chcecie pojechać rekreacyjnie a nie aby zarobić to owszem możecie skorzystać z tej firmy ale ja bym wybrała lepiej inne kraje jak miałabym jechać na wakacje Pozdrawiam =))

Szanowna Pani Mariolo,

musiała sie chyba Pani mało koncentrować podczas wizyty w biurze w Polsce. Praca jest, internetu w domkach nie ma tylko jest w biurze w Tilburgu i o tym nikt w Polsce nie informuje.Kierownik o którym Pani piszę pracował połtora roku w Axell w Holandii jako pracownik tymczasowy więc pewnie wiecej widział niż Pani. Pytanie o buty pada podczas wypełniania kwestionariusza i moze Pani kupić tańsze buty w Polsce. Jest oczywiste że w pewnych miejscach jak np sypialnie nie można palić. Zakazy można egzekwować tylko stosując karę bo inaczej nikt się do tych zakazów nie stosuje. Niech Pani mi uwierzy ale osoby nie palące nie mają ochoty truć się Pani dymem. Rozumiem że Pani na porządku i ciszy nie zależy i jest to dla Pani poważny problem. Proponuje szukanie innej firmy, ale obawiam się że będzie Pani długo szukała....

Mimo wszystko pozdrawiam

[ Dodano: 2007-06-27, 17:43 ]
mA_RIOLA napisał/a:
Nie polecam firmy Axell trzymajcie się od nich z daleka najpierw obiecują a potem nie dotrzymują słowa to co mówią w agencji w Gliwicach to pic na wodę zachęcają ludzi do tego aby wyjechać a na miejscu okazuje się ze nie ma pracy. Sam kierownik tego otóż biura też nie ma bladego pojęcia o warunkach jakie tam panują. Sam oszukuje jest dobrze przez nich przeszkolony. Stawka za którą sie pracuje to wcale nie jest 7.1 EURO tylko 5,68 na miejscu musicie ponieść koszty zakupu butów do pracy 30 EURO ( o tym nie było nic mówione przy rozmowie w pośrednictwie) chyba każda szanująca się firma zapewnia ubranie pracownikowi niestety ten pracodawca nie !!! Organizacja wyjazdu może zostawię to bez komentarza bo przyjeżdżacie na miejsce i nikt się wami nie interesuje siedzicie do godzin popołudniowych czasami wieczornych i czekacie aż ktoś po was raczy przyjść mówią wam o internecie w domkach haha niestety kolejne kłamstwo!!!za to że słuchacie głośno muzyki kara 50 Euro teraz ważne DLA PALACZY!!! lepiej skończcie z nałogiem bo macie ograniczone miejsce w którym możecie palić!!! za palenie w innym miejscy znowu kara 50 EURO za to że nie posprzątaliście po sobie znowu kara 50 Euro w sumie to za wszystko wam wlepią kary pamiętam jak byłam to ktoś brał prysznic i nie wypłukał prysznica to wszyscy mieszkańcy a jest ich około 30 w jednym domku płaciła kare 50 euro szkoda gadać oczywiście jak chcecie pojechać rekreacyjnie a nie aby zarobić to owszem możecie skorzystać z tej firmy ale ja bym wybrała lepiej inne kraje jak miałabym jechać na wakacje Pozdrawiam =))

PS Stawka wychodzi na tyle ile jest mówione, w pierwszych tygodniach jest niższa (a więc może wynosić nawet 5,63) ponieważ częścią tej stawki jest tzw wakacyjne które jest doliczane w ostatnim tygodniu kontraktu za wszystkie przepracowane tygodnie. Jeżeli zsumuje sobie Pani wszystkie tygodniówki po kontrakcie i podzieli przez liczbę godzin to wyjdzie Pani tak jak trzeba. Ale trzeba poczekać aż przyjdzie ostatni przelew a nie pisać bzdur wcześniej...(Jest opóźnienire rzędu półtora tygodnia między przepracowanym tygodniem a zapłatą za niego)

Pozdrawiam

mA_RIOLA

Wysłany: 2007-06-27, 20:59   

heh Axel to oszuści bo minimalna stawka w Holandii wynosi 13 EURO na godzinę dla polaka oczywiście rozumie że firma coś zbiera za to że pracuję w tej firmie ok ale wakacyjne nie może być odliczane z twojej wypłaty nikt tego nie mówił a w innych firmach wakacyjne wypłacają osobno tak jak teraz pracuję z Van Den Broek którzy mówili że minimalna stawka wynosi 9 Euro ale z tej sumy odkładają ci 3 EURO tego wakacyjnego dlaczego firma AXELL tego nie informuje tylko zbiera pieniądze i później ich nie wypłaca . Ja wiem że oszustów zagranicą jest wielu ale wielu moich znajomych już zostało poinformowanych o tej firmie i na pewno już wielu z tej firmy nie pojedzie bo jest dużo innych lepszych firm które szanują ludzi za granica i nie oszukują. Jak to każdy mówi TYLKO POLAK POLAKA OSZUKA zagranicą!!! a że Pan Kierownik pracował jako pracownik kiedyś to moze i tak było bo każdy musiał kiedyś zaczynać od najniższego stopnia to logiczne ale też dla mnie jest oszustem bo dlaczego nie powiadamiają o wszystkim swoich przyszłych pracowników dlaczego jeśli sie wyjedzie potem cię olewa to już nie jego brocha jak sam powiedział przejmuje cię firma Axell w Holandii i jego już to nic nie interesuje. Więc ludzie wystrzegajcie się takich typów i takich firm które oszukują !!!

[ Dodano: 2007-06-27, 21:10 ]
Do w9d !

Pytanie o" buty pada podczas wypełniania kwestionariusza i może Pani kupić tańsze buty w Polsce. " nikt mnie w polskim biurze nie informował że będę musiała tam zakupić buty!! padło pytanie czy posiadam ale nikt nie mówił o zakupie na miejscu!! jeszcze jedno każda szanująca się firma dba o to aby jej pracownicy mieli ubranie firmowe a nie pracowali w swoich ubraniach !! a co tyczy sie zakazów to ja nie pale ale ludzi trzeba szanować jeśli każdy dogada się z każdym to na pewno nie będzie konfliktów między pracownikami!! aha PS. wakacyjne wypłaca firma holenderska w której się pracuje a nie axell przez które jestem zatrudniona niestety axell żeruje na polskich pracownikach z każdej strony gdyż wielu polaków nie zna prawa holenderskiego które mówi ze jeśli cudzoziemiec pracuje u nich w wakacje to każdemu przysługuje się dodatek wakacyjny w wysokości 50 euro na tydzień firma axell kasuje to potrąca ludziom to ze stawki która oferowali czyli zamiast płacić każdemu po 7.10 na rękę + 50 euro na tydzień wakacyjnego obcinają stawkę która okazuje się później że wynosi 6.50 bo NIBY zabierają każdemu na wakacyjne heh i dlaczego umowę podpisuje sie zagranica a nie w Polsce ?

w9d

Wysłany: 2007-06-28, 18:13   

mA_RIOLA napisał/a:
heh Axel to oszuści bo minimalna stawka w Holandii wynosi 13 EURO na godzinę dla polaka oczywiście rozumie że firma coś zbiera za to że pracuję w tej firmie ok ale wakacyjne nie może być odliczane z twojej wypłaty nikt tego nie mówił a w innych firmach wakacyjne wypłacają osobno tak jak teraz pracuję z Van Den Broek którzy mówili że minimalna stawka wynosi 9 Euro ale z tej sumy odkładają ci 3 EURO tego wakacyjnego dlaczego firma AXELL tego nie informuje tylko zbiera pieniądze i później ich nie wypłaca . Ja wiem że oszustów zagranicą jest wielu ale wielu moich znajomych już zostało poinformowanych o tej firmie i na pewno już wielu z tej firmy nie pojedzie bo jest dużo innych lepszych firm które szanują ludzi za granica i nie oszukują. Jak to każdy mówi TYLKO POLAK POLAKA OSZUKA zagranicą!!! a że Pan Kierownik pracował jako pracownik kiedyś to moze i tak było bo każdy musiał kiedyś zaczynać od najniższego stopnia to logiczne ale też dla mnie jest oszustem bo dlaczego nie powiadamiają o wszystkim swoich przyszłych pracowników dlaczego jeśli sie wyjedzie potem cię olewa to już nie jego brocha jak sam powiedział przejmuje cię firma Axell w Holandii i jego już to nic nie interesuje. Więc ludzie wystrzegajcie się takich typów i takich firm które oszukują !!!

[ Dodano: 2007-06-27, 21:10 ]
Do w9d !

Pytanie o" buty pada podczas wypełniania kwestionariusza i może Pani kupić tańsze buty w Polsce. " nikt mnie w polskim biurze nie informował że będę musiała tam zakupić buty!! padło pytanie czy posiadam ale nikt nie mówił o zakupie na miejscu!! jeszcze jedno każda szanująca się firma dba o to aby jej pracownicy mieli ubranie firmowe a nie pracowali w swoich ubraniach !! a co tyczy sie zakazów to ja nie pale ale ludzi trzeba szanować jeśli każdy dogada się z każdym to na pewno nie będzie konfliktów między pracownikami!! aha PS. wakacyjne wypłaca firma holenderska w której się pracuje a nie axell przez które jestem zatrudniona niestety axell żeruje na polskich pracownikach z każdej strony gdyż wielu polaków nie zna prawa holenderskiego które mówi ze jeśli cudzoziemiec pracuje u nich w wakacje to każdemu przysługuje się dodatek wakacyjny w wysokości 50 euro na tydzień firma axell kasuje to potrąca ludziom to ze stawki która oferowali czyli zamiast płacić każdemu po 7.10 na rękę + 50 euro na tydzień wakacyjnego obcinają stawkę która okazuje się później że wynosi 6.50 bo NIBY zabierają każdemu na wakacyjne heh i dlaczego umowę podpisuje sie zagranica a nie w Polsce ?

Pani Mariolu a raczej Panie Wojtku,

w biurze miał Pan przekazane że 7,10 e netto zawiera wakacyjne, być może są inne firmy które płacą 13 euro netto , ja takich nie znam. Dziwne że Pan nie słyszał a inni słyszeli.Mamy tysiące zadowolonych osób które z nami pracowały i wiele z nich nadal pracuje i jedna Pana pomyja nic tu nie zmienia. Umowa jest podpisywana w Holandii ponieważ jest Pan zatrudniony w holenderskim biurze a jak się to Panu nie podobało to mógł Pan nie jechać. Na marginesie ta umowa jest też po polsku i jakby było coś niezgodnie z tym co Panu w Polsce przekazano to mógł Pan nie podpisywać. Minimalna stawka w Holandii rzędu 13 Euro na godzinę to największa bzdura jaką słyszałem. Minimalna stawka to 7,51 e brutto, 13 Euro to może stawka obowiązujaca w Dubaju. Co do nakazów i dogadywania się między pracownikami to może Pan sam założy sobie firmę i będzie ją sobie prowadził z takim idealistycznym nastawieniem. Życzę powodzenia i proszę nie pisać takich głupot. Jak Pan chce mieć jak u mamy w domu to trzeba było tam zostać. Ewentualnie szukać sobie bezpośrednio zagranicznego pracodawcy bo przecież "TYLKO POLAK POLAKA OSZUKA zagranicą" jak Pan twierdzi.

mA_RIOLA

Wysłany: 2007-06-29, 11:54   

Po pierwsze jaki panie Wojtku? po drugie pisze prawdę jaka jest ta firma to są moje relacje nie każdy musi się z nimi zgadzać forum jest po to aby wyrażać opinie więc proszę nie negować tego co tu pisze a chce tylko ludzi przestrzec przed tą firmą gdyż oszukują lub nie mówią całej prawdy pozdrawiam =))

KRAKOWIACZEK12

Wysłany: 2007-06-29, 18:48   

Witam

[ Dodano: 2007-06-29, 18:48 ]
Witam
Jestem tu nowy ale z tego co słyszałem to firma Axell nie należy do najlepszych obiecują wiele i nie dotrzymują słowa. Pani Mariolu z tego co widzę to także Pani miała nie miłe wrażenia z pobytu tam. Moi znajomi co zjechali mieli podzielone opinie. Ale większość narzekała na tą firmę gdyż kłamią co do pieniędzy. Natomiast Firma P&E Kowalski także nie ma za ciekawych opinii ale wybór należy do wyjeżdżających. Najlepiej pojechac samemu w ciemno jak ja pojechałem i samemu załatwić sobie pracę Pozdrawiam Jan :roll:

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-06-30, 10:57   

Jezeli chodzi o buty robocze, to faktycznie tak jest, ze za buty trzeba zaplacic. W momencie, gdy konczy sie prace,buty sie oddaje i otrzymuje sie zwrot pieniedzy. Jezeli sa nieuszkodzone, to otrzymuje sie wszystkie pieniadze. Tak jest w wielu holenderskich zakladach.

johnny_24 

Wysłany: 2007-07-05, 00:26   

Cześć

Właśnie zastanawiam się nad wyjazdem za pośrednictwem Axella do Tilburga w Holandii. Oczywiście nie zarzucam nikomu złej woli ani pracodawcy ani pośrednikowi. Najwięcej wątpliwości budzi we mnie jednak to, że jest mnóstwo niewiadomych. Posada, którą jestem zainteresowany -tłumacz czy też kontroler ruchu w firmie transportowej - jest posadą, którą proponują na 8 tyg. Potem mam do wyboru, albo zostać na dłużej i podpisać umowę o pracę w charakterze pracownika magazynu albo wrócić do kraju. Nie wiadomo czy stawka którą firma proponuje - 7,10 netto/h jest stawką, która obowiązuje po okresie 8 tyg. pracy czy też od początku. Jest to dość istotne z uwagi na fakt, że w Holandii reguły prawa pracy tymczasowej w wakacje są dość specyficzne (na przykład pobierana jest mi.n. opłata wakacyjna) Co z opłatą ubezpieczeniową?. Trudno wyciągnąć informacje od osoby w Axellu, z którą rozmawiam. Nie rozumiem też dlaczego umowa obowiązuje tylko na 8 tyg. a potem zostaję zdegradowany do pracy magazyniera. Mam wrażenie że dla pracowników Axella nie ma większego znaczenia to, czy pracuję jako tłumacz czy też jako magazynier. Pardon ale dla mnie jednak ma. A może tak naprawdę jedno nie różni się znacząco od drugiego - tłumacz to taki magazynier ze znajomością angielskiego?. Po prostu człowiek gramoli się po magazynie firmy transportowej w poszukiwaniu jakiegoś zajęcia ewentualnie zajedzie wozem widłowym itp. Diabli wiedzą. Najbardziej dotkliwe jest to, że nie wiadomo o co chodzi. Nie mówię już o podstawowej sprawie jaką jest fakt, że umowę podpisuje się dopiero po przyjeżdzie na miejsce do Holandii wobec czego tak naprawdę dopiero tam dowiadujemy się od pracodawcy o faktycznych warunkach pracy. Przecież pośrednik zawsze może powiedzieć że nie wiedział o tym, iż pracodawca zmienił warunki pracy i że nie ponosi odpowiedzialności za ich zmianę. Nie znalazłem też firmy Axell w Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia. Czy wobec tego warto podejmować ryzyko? Czy ktoś z was pracował już jako tłumacz i może podzielić się swoimi doświadczeniami z pracy za pośrednictwem Axella?

mA_RIOLA

Wysłany: 2007-07-31, 12:17   

Witam Johny 24
Sam przekonujesz się ze Axell nie jest zaufana firmą ja miałam z nimi doczynienia więc wiem co mówię. Nie ma ich w rejestrze sam widzisz to już coś nie tak. Na miejscu zaproponują ci pracę taka jaką będą mieć niekoniecznie jako tłumacz gdyż powiedzą że mają wiele ofert pracy zajętych bo codziennie ktoś tam przyjeżdża i wyjeżdża i jeśli się zwolni miejsce to cię przeniosą lecz niestety to nigdy nie nastąpi... stawka 7.10 z tego odciągną ci vat 19 % wakacyjne itp... więc nie za wiele zarobisz aha i wynagrodzenie wygląda jeszcze trochę inaczej gdyż ci ludzie którzy teraz tam jadą to nawet 7.10 tego nie mają tylko czasami zdarza sie ze 5 euro na godzinę heh oszukują jak tylko mogą dlaczego nie odpowiedzą na wszystkie pytania we firmie w której załatwiany jest wyjazd ? Sama mogę odpowiedzieć na to pytanie bo jak powiedzą prawdę to nikt tam nie pojedzie pracować hehe Daruj sobie wyjazd z ta firma i albo poczekaj do października i wtedy wyjedź albo poszukaj innej firmy polecam van kopen van eijk jeśli już chcesz pojechać Pozdrawiam Pa

rekin 

Wysłany: 2008-01-04, 16:51   

Witam wszystkich zainteresowanych firma AXELL !!!

Niedawno wrocilem z hollandii pracowalem 3 misiace lacznie z sobotami i nadgodzinami wszystkimi jakie sie dalo...po odjeciu wszyslkich kosztow utrzymania przywiozlem 3000E fakt oszczedzalem jak sie dalo... warunki mieszkaniowe moze i nie najgorsze na niektorych lokacjkach nio i to wszstko z plusow axell...

TERAZ MINUSY....

1. Oczywiscie biuro w polsce mowi zupelnie co innego niz w hoallldii (tak naprawde co i gdzie bedziemy robic dowiadujemy sie po podpisaniu umowy z holendrami a nasi przedstawiciele nawet dobrze nam nie przetlumacza co zebysmy nie mogli zrobic sceny ani sie wycofac.(holenderkie firmy sa bardzo wyczulone na to i axell zupelnie innaczej spiewa wtedy!!!)

2. Praca zazwyczaj w szkodliwych warunkach - (dopiero sie dowiemy o tym od jakiegos holandra ktory kasuje za to pieniazki - szkodliwe- a nasze ida do portwela axell bezprawnie ale my o tym przecie nie wiemy.

3. Przestrzegam wszystkich przed kordynatorem na Hellmond :evil: OLA :evil: - jest to kobieta wysoce reprezentatywna ale...
-zaklamana -bezczelna - nieporafi nic zalatwic co nalezy do jej obowiazkow
-robi wielka laske jak ma cokolwiek zrobic dla pracownikow jezeli wystepuje wysokie zagrzenie zdrowia - jezeli bedziecie chorzy Ola powie ze macie sobie radzic...
- co do konta ktore musi wam zalorzyc w 2 tygonie ...mi zalorzyla w dni wyjazdu dlaczego pomyslcie jakie sa odsetki z 3 miesiecy razy wszystcy pracownicy ktorzy jej podlegaja...
- przestrzegam jeszcze jezeli jakies osoby beda sprawiac klopoty (agresywne) nie dzwoniecie do Oli poniewaz ona zadzwoni do nich wlasnie i powie kto dzwonil i dlaczego sie tak dzieje i poprosi je tylko zeby sie wiecej taka sytuacja nie zdarzyla... niezjawi sie na miejscu oczywiscie...nawet kiedy ma wam dac pieniozki to przekazuje
- niektorzy musieli przekladac powrot do polski bo Ola ZAPOMNIALA co jej sie czesto zdarza!!! o tym ze musi rozliczenie przygotowac i pieniazki oddac.
-gdy jej postawicie kawe na lawe robi sie agresywna i nieprzebiera w slowach
- niewiem co robi na tym miejscu taka osoba ktora traktuje was jak zlo konieczne

4. Nie wszystcy(wiekszosc) maja ubezpieczenie zdrowotne - to chyba da wam do myslenia... axell bierze pieniazki do kieszenii a to co powinna wam firma ubepieczeniowa zwrocic co jest tez ich obowiazkiem --- tez o tym nie wiecie... chyba 80 e na miesiac.

5.Przeprowadzki w Axell... mozecie zmieniac pare razy w tygodniu bez przyczyn poprostu widzimisie hihi

6. lokacje sa na wysokim standarcie wiekszosc ale przepelnione, w pokojach 2 osobowych wg prawa holendersiekgo axell umiescza 4 osoby albo tyle ile luzek poietrowych wejdzie robi sie taka cela jak wszystcy wstana to sie o siebie obijaja.

7. jezeli chcecie gdziekolwiek indziej jechac niz przez przewoznika axlla to axell sie na was wypina nic wam nie pomoze...

8. Ostatni dzien nie warto isc do pracy - 100e bo axell wam nie przysle jak odrazu nie pojedziecie do biura...

Kogokolwiek sie spytac to wam powie ze na axllu wszystcy psy wieszaja ale pieniozki prawie wszystkie dostaniecie wiec niejest najgorzej ale musie miec stalowe nerwy albo moze lepiej nie bo w axllu nie zalawic nic po ludzku trzeba z pyskiem isc do nich bo to ludzie na takim poziomie ze innaczej nie zalatwicie nic - dopiero jak powiecie ze axell bedzie placil albo poskarzycie sie holenderkiemu pracodowcy a warto!!!! Pozdrawiam i zastanowcie sie czy stac was na wyjazd z ta firma.

natalia1004 

Wysłany: 2008-05-21, 21:37   

heh moi drodzy :) nie wiem czy dobrze robie ale w ten piatek razem z przyjaciolka wybieramy sie z axella na 3miechy. wydaje sie wszystko ok praca, kasa i domek ale ile z tego prawdy okaze sie na miejscu. napewno napisze po powrocie sasasasasa trzymajcie sie odezwe sie za 3miechy :) elo

tomek1300 

Wysłany: 2008-05-23, 12:10   

witam,, firma axell z opola , oferuje mi pracę w holandii ale warunek jest taki że jestem zmuszony jechać do hol transportem firmy axell ,, czy jest to prawda że niema innej opcji ? bez własnego auta w hol to lipa, niechcę sie czuć jak przetrzymywany...

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2008-05-23, 12:20   

zazwyczaj jest tak, ze nie zwracaja Ci kosztow przejazu a czasami nawet musisz placic cos w rodzaju "kary" za wybor innego srodka transportu. Kwestia oplacalnosci.

natalia1004 

Wysłany: 2008-06-22, 19:15   hej

wlasnie jestem w tilburgu z firmy axell..... jestem juz tu 4 tyg i jest ok , mieszkam w hotelu w breda dorst lipa troche ale jakos da sie zyc.!jesli chodzi o firme: wyplacaja kase bez problemu, teraz chce sie przeniesc na jakis domek i tez zobaczymy jak to bedzie, pracuje w apple i jets fok. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu