Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marlonk
2007-06-27, 11:53
Firma Bavaria persona
Autor Wiadomość
najka3

Wysłany: 2007-05-31, 08:44   Firma Bavaria persona

Czy ktoś słyszał o tej firmie orgaznizującej wyjazdy do Holandii? Szukam wszelkich informacji na jej temat.

rogger

Wysłany: 2007-06-27, 10:45   

Ja slyszalem. Firma zajmuje sie glownie posrednictwem pracy w zawodach technicznych, takich jak: spawacz, izoler, dekarz, itp. Ponoc niezle placa.

magda1 

Wysłany: 2007-07-30, 20:20   

Tragedia, nie polecam, więcej informacji na forum o firmie MSB Mechanical Services Benelux

sylwunia

Wysłany: 2007-08-09, 19:42   

Witam
a jaki związek ma firma MSB Mechanical Services Benelux z Bavaria persona?
W odnośniku do linku o MSB nie ma żadnej mowy o Bavaria Persona,
proszę o informacje, jak można jak najszybciej.
Mam propozycjęwyjazdu za pośrednictwem Bavaria Persona już w tą sobotę - chodzi o pakowanie ryb...
pozdrawiam
sylwunia

magda1 

Wysłany: 2007-08-16, 21:18   Bavaria

Mój mąż złożył ofertę do firmy Bavaria, firma Bavaria odesłała go do firmy MSB mieszcząca się w Opolu praca w Holandii, firma MSB oszukała go , wyjechał do pracy a jej nie dostał.
Z jakiej firmy jedziesz?

wpis nastąpił 16.08.2007
Ostatnio zmieniony przez magda1 2007-08-16, 21:23, w całości zmieniany 3 razy  

sylwunia

Wysłany: 2007-08-16, 23:07   

Witam
może za mało szczegułów znam, ale w sobotę, za pośrednictwem Bavaria Persona do pracy w Holandii wyjechały dwie moje ciotki.
Pracę zaczęły w poniedziałek, tak jak wcześniej ustaliła to firma, jak narazie są zadowolone, myślę że nie zapowiada się aby kłopoty nadeszły.
Nie zrozum mnie źle, bo wiem że przypadki są bardzo różne - wystarczy poczytać to forum, ale na tą chwilę są zadowolone.
Pozdrawiam
sylwunia

magda1 

Wysłany: 2007-08-17, 20:46   Bavaria

Może akurat firma Bavaria Persona źle trafiła z MSB, firma Bavaria poprzez takie odsyłanie psuje swój autorytet.

henya16 

Wysłany: 2007-08-18, 16:35   Re: Bavaria

ja tez mam zamiar wyjechac za posrednictwem tej firmy mSB z opola tylko ze jedno mnie zastanawia dlaczego pod tym adresem w marcu byla firma Ti2projects europe -nr tel stacjonarny jak i komorka sie nie zmienila a teraz jest mbs ponato szukałam cały cza w internecie i nic półroku temu mieli tez wyjezdzac ludzie do sortowania odziezy doDORDRECHT tak jak teraz zadawali te same pytania na to wyglada ze wyjechali i pracuja albo tez nie bo nigdzie nikt nie skarzy sie na ta firme Ti2 obecna MSB
wiem ze nie pobieraja opłat mam po niedzieli tam jechac wypisac kwestionariusz i niewiem czy oni sa uczciwi czy nie na www.ang.pl/forum jest wszystko o firmie TI2projects -obecna mSB poczytajcie i powiedzcie co wy na to
Ostatnio zmieniony przez henya16 2007-08-18, 16:44, w całości zmieniany 1 raz  

magda1 

Wysłany: 2007-08-19, 19:14   MSB

Nigdzie nie jedź oszukają Cię, tak jak mojego męża.

Piotr123

Wysłany: 2007-08-19, 19:20   MSB

MSB (inaczej Mechanical Services Banelux) Nie polecam, nigdzie nie jedź, oszukają Cię tak jak mnie, byłem tam miesiąc, najpierw w Niemczech, tam mnie okradli w hotelu, później przewieźli nas do Dordrecht (Holandia), czekałem na prace, 3 dni - dostałem prace na 2 dni z łaską, później znowu tydzień bezpracy . Wróciłem do Polski , bez pieniędzy i z długami.
NIE POLECAM - UWAGA to OSZUŚCI.
Ostatnio zmieniony przez Piotr123 2007-08-19, 19:50, w całości zmieniany 2 razy  

zombie_65

Wysłany: 2007-08-19, 23:01   MSB

Mam zamiar wyjechac wkrotce z MSB do Holandii. Dzwonilem nawet do centrali firmy zeby potwierdzic informacje, o ktorych mozna przeczytac na forum. Wedlug firmy wszystko jest w porzadku. Rzeczywiscie byl problem z czasowym brakiem zlecenia dla kilku osob ale one ponoc juz normalnie pracuja. Ktos tam tez sam zrezygnowal ale ponoc ta osoba nie radzila sobie z obowiazkami w pracy.

Mam nadzieje, ze wszystko sie uda. Napisze napewno po powrocie.

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-08-20, 00:16   

z tym potwierdzaniem informacji w biurze firmy jest tak, że nigdy nie potwierdzą złych słów o swojej firmie więc nic dziwnego, że padły takie wypowiedzi, że małe problemy były ale teraz jest wszystko na cacy..

henya16 

Wysłany: 2007-08-20, 14:08   msb oczywiscie taka firma w holandi opole sempołowskiej 2

jutro tam jade bo gadałam z tymi babkami przez tel a to co innego niby jutro mam wypisac jakis kwestionariusz oferuja prace w dordrecht sortowanie odziezy prawdopodobnie pracuje tam 80 kobiet tylko dziwne ze zadna nic złego ani dobrego nie napisała o tej firmie dziwne jest tez to że w marcu nazywali sie ti2projects potem contracting services a teraz msb oczywiscie taka firma działa w holandi podaje pełny adres MECHANIKAL SERWICES MSB ONNESWEG 14 3316GL DORDRECHT MA CERTYFIKAT KVK-NR 20011245,POZATYM WSPÓŁPRACUJE Z NIA FIRMA BAVARIA,do której dzis dzwoniłam i to potwierdziła ale dalej nie mam odp od tych osób które niby wyj w marcu do pracy czyzby dalej pracowali i wszystko było ok juz nie wiem co mam myslec chce wyjechac ale ciagle cos nie jest tak

[ Dodano: 2007-08-20, 15:17 ]
acha napisze moze jakie warunki mi przedstawiła babka przez tel wynagr 260 eu tyg oczywiscie jezeli przerobie tone ciuchow dziennie mieszkanie w kampingach z pełnym wyposazeniem gratis a jezeli nie to place 40eu tyg,kontrakt na 6 mies.konto bankowe opieka itp dowóz do holandi 250 zl platne kierowcy busa zadnych opłat super co nie moze tez ktos dostał taka oferte

Piotr123

Wysłany: 2007-08-24, 14:34   

DO henya16
PO PIERWSZE ZADNEGO KONTRAKTU NIE DOSTANIESZ NA 6 MIESIECY BO TAKICH NIE MA, SA NA PROJEKT A PROJEKT TRWA JEDEN, DWA, TYDZIEŃ... NIGDY NIE WIADOMO. PRZEROBISZ DWA DNI, A POTEM SIEDZISZ W DOMU LUB KAMPINGACH I CZEKASZ NA PRACE, PIENIEDZY ZA POSTUJ NIE DOSTANIESZ A JESLI TAK TO ODCIAGNA Z WYPLATY, OSZUKUJA JAK MOGĄ. ZASTANOW SIE, MI TEZ TAK PIEKNIE OFEROWALI A POTEM UCIEKLEM STAMTAD CZYM SZYBCIEJ. KAZALI PODPISYWAC UMOWY IN BLANCO!!!!! A SAMI DOPISUJA POTEM ROZNE RZECZY. NIE JEDZ TAM !!!!!

[ Dodano: 2007-08-24, 15:39 ]
A Z TEGO CO WIEM TO KAMPINGI TO TRAGEDIA, W OPOLU TE KOBIETY KITY NIESAMOWITE WCISKAJA, A POTEM SIE WYPIERAJA I KAZDA CO INNEGO MOWI A DO TEGO SMIEJA SIE Z CIEBIE. ZASTANOW SIE TY I WSZYSCY CO CHCA WYJECHAC Z TEJ FIRMY NIECH SIE ZASTANOWIA. PEWNIE NIEDLUGO ZMIENIA NAZWE FIRMY BO TA JUZ TONIE!
Ostatnio zmieniony przez Piotr123 2007-08-24, 19:00, w całości zmieniany 2 razy  

elektryk 

Wysłany: 2008-07-15, 16:00   Prosze czytac jak cos to pisac na e mail

witam i pozdrawiam zadzwoniła do mnie kobieta i sie pyta czy jest pan zainteresowany praca w Dordrechcie za elektryka odpowiadam jak ma wygladac ta praca ile mam miec na 1 h i jakie warunki zycia praca ma polegac na pracy elektrycznej mam miec na 1 h 12,5 euro i bedzie przyzwoity dom w takim razie ta Piekna kobieta przysła mi formulaz podpisuje i jade ma DORDRECHTU odbiera nas Patryk pod firma młody chłopak ale cwaniaczek jak huj potem o zbiera paszporty i dołacze do niego Jąkała z Kedzierzyna kozla okazuje ze praca dla mnie jest juz nie aktualna mówie kurwa mac wyjebie ci grubasie Jonkało odpowiada załatwie ci bedziesz elektryk i zabiera nas na noclegi jedziemy busem ja Kia z Jonkało dojechałem na miejsce docelowe i sie okazuje kurwa mac mieszkamy na działkach takie warunki do zycia ze zachciało mi sie srac zecz naturalna ale jak zobaczyłem sracz to powiedzalem ide za kanciape wkurwiłem sie kupilem 1 gram Koksu od chłopaków czyli od czarnych i powiedzałem Jaziebie to tego Jonkałe i dorwałem go i mówie kurwa mac chodz tu on mówi jutro ty tu juz nie bedziesz mieszkac odpowiadam oki wracamy spowrotem do firmy a on kreci ja mówie zajebie cie on powiedzał ze patryk juz to załatwia przyjechał Patryk z ziomkiem i zaczynaja gadac po angieslki ja rozumie pozdrawia chłopka z pracy kolega Patryka gosciu widac cwaniaczek z pod konina mówi ze tylko Baka ok wyciagam dobre bakanie on mówi nie bakam juz oki ziomus jade fabia kombi z patrykiem i tym ziomkiem z pod Konina jedziemy na przeszkonie BHP pytam sie chłopakie jakie macie szkoły pokonczone odpowiadaja wyraznym i pewnym głosem po huj MI szkoła w Holadii odpowiam z usmiechem jasne wchodzimy na przeszkolenie BHP ja mówie stanowczym głosem prosze pokazac mi uprawinie BHP a on mówi co ty pierolisz ja na cała tzn jadalnie chłopaki chca was wyjebac bez mydła umowa bedzie dla was nie kozystna bedzie płacic 40 euro za kanciape i 150 euro za kurs który bedzie chodzic zaczełem sie dopytywac jaka jest waga takiego rusztowanie 39 kg górna czesci a rułki sa po 13 kg chłopaki ja sie dałem nabrac jestem człowiekiem bardzo wrazliwy na cwaniaków i dojebałem Jonkałe dzieki dziewczna z pod Rawicza udało mi sie uciec do domu juz szukali mnie tzn BHP kolega od Patryka

[ Dodano: 2008-07-15, 17:28 ]
Witam i przepraszam za błedy i POZDRAWIAM
witam i pozdrawiam zadzwoniła do mnie kobieta i sie pyta czy jest pan zainteresowany praca w Dordrechcie za elektryka odpowiadam jak ma wygladac ta praca ile mam miec na 1 h i jakie warunki zycia praca ma polegac na pracy elektrycznej mam miec na 1 h 12,5 euro i bedzie przyzwoity dom w takim razie ta Piekna kobieta przysyła mi formulaz podpisuje i jade ma DORDRECHTU odbiera nas Patryk pod firma młody chłopak ale cwaniaczek jak huj potem o zbiera paszporty i dołacze do niego Jakała z Kedzierzyna kozla okazuje ze praca dla mnie jest juz nie aktualna mówie kurwa mac wyjebie ci grubasie Jankało odpowiada załatwie ci bedziesz elektryk i zabiera nas na noclegi jedziemy busem ja Kia z Jankało dojechałem na miejsce docelowe i sie okazuje kurwa mac mieszkamy na działkach takie warunki do zycia ze zachciało mi sie srac zecz naturalna ale jak zobaczyłem sracz to powiedzalem ide za kanciape wkurwiłem sie kupilem 1 gram Koksu od chłopaków czyli od czarnych i powiedzałem zajecie tego Jankałe i dorwałem go i mówie kurwa mac chodz tu on mówi jutro ty tu juz nie bedziesz mieszkac odpowiadam oki wracamy spowrotem do firmy a on kreci ja mówie zajebie cie on powiedzał ze patryk juz to załatwia przyjechał Patryk z ziomkiem i zaczynaja gadac po angieslki ja rozumie co mówi pozdrawia chłopaka z pracy kolega Patryka gosciu widac cwaniaczek z pod konina mówi ze tylko Baka ok wyciagam dobre bakanie on mówi nie bakam juz oki ziomus jade fabia kombi z patrykiem i tym ziomkiem z pod Konina jedziemy na przeszkonie BHP pytam sie chłopaki jakie macie szkoły pokonczone odpowiadaja wyraznym i pewnym głosem po huj MI szkoła w Holadii odpowiam z usmiechem jasne wchodzimy na przeszkolenie BHP ja mówie stanowczym głosem prosze pokazac mi uprawinie BHP a on mówi co ty pierolisz ja na cała tzn jadalnie chłopaki chca was wyjebac bez mydła umowa bedzie dla was nie kozystna bedzie płacic 40 euro za kanciape i 150 euro za kurs który bedzie chodzic zaczełem sie dopytywac jaka jest waga takiego rusztowanie 39 kg górna czesci a rułki sa po 13 kg chłopaki ja sie dałem nabrac jestem człowiekiem bardzo wrazliwy na cwaniaków i dojebałem Jonkałe dzieki dziewczna z pod Rawicza udało mi sie uciec do domu juz szukali mnie tzn BHP kolega od Patryka LUDZIE DAJCIE SOBIE SPOKUJ Z HOLADIIA

[ Dodano: 2008-07-16, 08:24 ]
przeprowadziłem wywiad srodowiskowy na temat pracy jeden Pan wieku 48 lat mieszkajacy pod opolem pracuje na tych rusztowanich Patryk i jego ziomus pod Konina zacytuje ich słowa na rułkach zle nie ma tylko jak wejdziesz 1 raz to juz nie bedziesz sie bac ale co jest bardzo ciekawe ze trzeba wchodzic na wysokosc na 90 metrów a nawet chwili obecnej w belgii na 95 metrów jedziecie busem do pracy jedna strone 2 h i wracac nawet 3 h czyli jestes w pracy 13 H a masz za 8 h zapłacone jesli macie jakies pytanie prosze pisac e mail bede starał sie opisywac i sie dopytuje ile Pan przez 1 miesiac juz zaoszczedził on mówi mam 100 euro a ja sie pytam to ladnie chodzisz po dziewcznach on mówi ja mam rodzine w polsce i 3 ke dzieci tu zarabiasz a po 3 miesiacach odaja ci tzn podadek gówna prawda zebys szybko do polski nie wrócił na tych działka czułem sie jak filmnie amerykanskich z lat 80 defakto nie było duzo czarnej rasy ale tak to wyglodało kurwa mac dzis postanowiłem sie wybrac do Opola i ja zrobie z tym pozadek jeszcze co wiem ze FIRMA PRAN jest oki mam numer do szczecina 0914884533
jesli juz mam zamiar jechac gdzies do holadii to czytaj forum ja nie przeczytałem i sraciłem kase i czas i sie wkurwiłem ale jedno co dobrego zrobiłem dojebałem JAkałe moze sie kutas nauczy patryka nie dojebiesz bo on sie trzyma z tym pod KONINA ale widac ze on umie sie napierdalac

[ Dodano: 2008-07-16, 08:37 ]
aha podam jeszcze mój numer Gg 3781865 jesli masz jeszcze cos w polsce jesc to nie daj sie wyjebac na tych działeczkach tylko mozna sobie szybko poruchac po polki sa na to bardzo uczolone jak zaczełem im własnie prawa wymieniac te dziewczny powiedziały zostan bedziesz mieszkac z nami bo juz do kambingu nr 174 nie miałem wejscia bo juz czekali na mnie koledzy od Jankały i Patryka tzn BHP pod konina i jego ziomki wiadac stara elita recedywy polskiej mówia ze nie ma rasizmu na swieci jest w otoczeniu polskim jesli taki tzn BHP bedzzie dupa to mu bedziesz podskakiwał a jesli bedzie cwaniaczek to juz bedziesz spokojny

Odpowiedz do tematu