Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marlonk
2007-04-26, 22:34
Firma Hands To Work
Autor Wiadomość
killer86

Wysłany: 2007-03-27, 13:14   Firma Hands To Work

Witam moze mi ktos pomoc chcodzi mi o firme Handst to Work zna ktos ja pracowal?jaka jest??Porsze o pomoc

moniczkaaa 

Wysłany: 2007-03-29, 12:06   

:-D
Ostatnio zmieniony przez moniczkaaa 2007-05-20, 11:53, w całości zmieniany 3 razy  

martu$ 

Wysłany: 2007-05-06, 21:28   

hej :) Pracowalam w tej firmie w ubiegle wakacje przez 8 tyg. W tym roku tez sie tam wybieram :)

molu

Wysłany: 2007-05-08, 17:15   

też chciałem się poradzic was co sadzicie o tej firmie bo mam oferte pracy z niej i troche sie wacha przed wyborem. prosze o pomc .

Radosso 

Wysłany: 2007-05-17, 17:33   

Cześć, po pierwsze witam koledzy, koleżanki (mój pierwszy post). Po drugie, chciałem zapytać o firmę opisywaną w wątku, czym oni się zajmują, znaczy się, czym ja się będe zajmował jeśli bym sie zdecydował?? Jak wygląda procedura, co mam zrobić, żeby się tam zatrudnić, chce wyjechać, powiedzmy za miesiąc.

moniczkaaa 

Wysłany: 2007-05-18, 17:58   

:-D
Ostatnio zmieniony przez moniczkaaa 2007-05-20, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  

martu$ 

Wysłany: 2007-05-20, 11:37   

Firma wiarygodna :-)

Wszystkiego mozna sie dowiedziec dzwoniac lub odwiedzajac biuro, ktore ma swoja siedzibe w Kedzierzynie Kozlu, Opolu, Kaliszu, Lublincu i w Zawadzkim. :-)

http://www.handstowork.nl/~pl/kontakt/kontakt.htm

Marqez

Wysłany: 2007-05-23, 19:22   praca

martu$ napisał/a:
hej :) Pracowalam w tej firmie w ubiegle wakacje przez 8 tyg. W tym roku tez sie tam wybieram :)

mam pytanie w jakim okresie sie tam wybierasz?? pozdrawiam

martu$ 

Wysłany: 2007-05-24, 16:59   

Planuje w polowie czerwca ;-)

jasio@op.pl

Wysłany: 2007-05-28, 20:49   

killer86, hgfkashdf

[ Dodano: 2007-05-28, 21:00 ]
killer86, Znam tą firmę ponieważpracowałem tam ale tylko 2 tyg. ponieważ zauważyłem oszustwa dokonywane przez Hands To Work.Ludzie sąrobieni w konia,wykorzystywani na różne sposoby.Płacą za przejazd do sklepu do pobliskiego miasta,chociaż nie jadą i mają swoje samochody.Za pranie, za domki chociaż pracują
2 godziny dziennie,po tygodniowej pracy zostaje im na chleb i wodę.Za wodę też się płaci chociaż nikt nie spisuje i nie sprawdza liczników jej zużycia.Ponadto jest taka polka,która uważa się za wielką szefową mimo że jest tylko kierowcą busa.Jest to osoba butna,nieuprzejma,wredna dla Polaków.Ale niesamowicie miła i uczynna dla holendrów.

moniczkaaa 

Wysłany: 2007-06-07, 07:38   

buahahahaha killer86!!! Mijasz się z prawdą! Na podstawie tego że byłeś tam Aż 2 TYGODNIE śmiesz wypisywać takie bzdury w które później naiwni ludzie wierzą hahahahhaha. Sory ja będąc tam 2 MIESIACE nie zdążyłam dostrzec oszustw o których TY piszesz.... czyżbym była ślepa??!!!! Woda i pralnia wliczona jest w cene zakwaterowania które wynosi 55 EURO! Owszem za dojazdy się płaci ale tylko dojazdy lokalne... i nie jest to żadna kolosalna suma tylko 5 EURO... to taniej niż autobus! Chciałabym zauważyć że w niemal każdej firmie płaci się za dojazd do sklepu ... !!! A ta pani o której piszesz to też oszustwo? Na podstawie jednej niemiłej osoby nie możesz wyciągać takich wniosków! A tak na marginesie to tylko lenie i nieudacznicy mają po dwie godziny dziennie! Ja osobiście do tej pory nie spotkałam się z takim przypadkiem! Zastanawiające dla Ciebie powinno być to że pomimo iż jestem młodsza i zapewne słabsza (choć kto wie?:P ) to starczało mi sił by pracować te 50 a nawet więcej godzin tygodniowo... trzeba się po prostu troszkę postarać kolego! Pozdrawiam!

raku

Wysłany: 2007-06-15, 16:58   

czesc ja wlasnie przyjehalem z holandi w Htw pracowalem 4 tygodnie po otwarciu rynku wszystko jest do bani godzin jest 20 tygodniowo zeby tylko oplacic domek 55 euro ubespieczenie 15 euro i paliwo 5 euro prce powyzej 40 godzin maja tylko osoby z nimieckim paszportem i ci co jezdza tam od kilku lat

marta 

Wysłany: 2007-06-20, 17:50   

Czesc!! Tez chcialbym wyjechac z Hand to Work do Holadnii, ale boje sie ze cos sie nie uda, i ze cos tam na miejscu bedzie nie tak. To jest moj pierwszy wyjazd za granice, i nie chce sie zrazic jak cos. Dlatego bardzo prosze o jakies konkretniejsze info na temat wyjazdu z ta agencja i na temat pracy juz tam na miejscu. I jak wyglada zakwaterowanie? Czy domki sa jakies znośne?? I czy wogole ta agencja jest godna zaufania??

wiktoria851

Wysłany: 2007-07-03, 20:44   

RACJA! NIE JEDZCIE NIGDZIE Z TA FIRMA! TAM IDA TAKIE PRZEKRETY!ZA OBUDZENIE CIE DO PRACY 15E SMIESZNE! ZA NIE OBECNOSC W PRACY PLACISZ 30E! ZA DOMKI TRZEBA PLACIC A GODZIN BRAK! POSREDNICY ZA NAS MAJA PO 18 E A DAJA MOZE Z 6 E TERAZ MAJA PODROZEC DOMKI DO 89E! ODRADZAM WSZYSTKIM TE FIRME! ZLE TRAKTOWANIE POLAKOW,WYZWISKA W PRACY,PONIZANIE!SZKODA ZDROWIA I NERWOW! :evil: :-x CHYBA ZE CHCESZ PRACOWAC NA SKROMNE ZAKUPY W LIDLU I MIESZKANIE TNZ.DOMEK! POWODZENIA! GDY BYL WCZESNIEJSZY WLASCICIEL WSZYSTKO BYLO W NAJLEPSZYM PORZADKU!A TERAZ WSZYSTKO SIE POPSULO! DLA ZAINTERESOWANYCH UDZIELE WIECEJ INFO!

kriss-k14

Wysłany: 2007-09-20, 20:10   

Witam!! Powie mi ktoś cos o tej firmie?? Warto odejmować prace czy nie?? Bo różne są opinie. Był ktoś ostatnio za granica wysłany przez ta firme??

moniczkaaa 

Wysłany: 2007-10-02, 11:10   

Ja calkiem niedawno wrocilam z Holandii a pracowalam wlasnie przez ta firme bo zaledwie 2 tygodnie temu... ;) Nie wiem czy zauwazyliscie ale na temat kazdej firmy sa rozne opinie... to zalezy od tego jak komu sie trafi! W firmie Hands to Work sa jedne z najlepszych warunkow mieszkaniowych.. domki sa 6/5 i 4 osobowe a pokoje 2 i 3 osobowe! Godziny sa ale to tez zalezy od pogody bo jak wiadomo w Holandii wiekszosc firm jest zaleznych od pogody gdyz w Holandii sa prawie same szklarnie a firmy glownie zajmuja sie warzywami i owocami! W samym Hands to work mozna dostac prace w roznych mejscach np. na magazynie, w szklarni, na budowie itd. Ja osobiscie mialam wystarczajaco duzo godzin wiec nie nazekam ale sa osoby ktore mialy po 23h czy mniej ale moim skromnym zdaniem mialy ich tak malo bo sa leniwi i nie nadaja sie do pracy! Czasem jest tak ze dostaniesz stala prace tak jak ja w firmie Leurs ale czasem rzucaja cie codziennie gdzie indziej az w koncu jakis szef stwierdzi ze tu sie nadajesz ;) Teraz po sezonie jest wiecej pracy wiec mysle ze nie ma co sie martwic o godziny... dodatkowym plusem jest to ze jak sie ma prawko to dostaje sie od razu autko wiec nielegalnie mozna sobie wyjezdzac do innych miast ;) ;P Ja bylam tam cale wakacje i nie nazekam... bylo super :D

liaa01

Wysłany: 2007-11-14, 19:19   Re: Firma Hands To Work

killer86 napisał/a:
Witam moze mi ktos pomoc chcodzi mi o firme Handst to Work zna ktos ja pracowal?jaka jest??Porsze o pomoc

HANDS TO WORK to oszusci! obiecuja zlote gory a po przyjezdzie za granice - wielkie rozczarowanie, luksusowe domki to zwykle szopy, zagrzybione, z nieszczelnymi oknami, w dodatku placi sie tyg za nie 60 euro (od osoby)! praca nie zawsze jest! czasem trzeba siedziec w baraku bo nie ma pracy nie wspominajac juz o nadgodzinach, o ktorych mozna tylko pomarzyc, po przyjezdzie okazuje sie,ze trzeba wykupic full ( mimo zapewnien biura ktore i tak nie reaguje na wszelkie telefony i skargi) magicznych rzeczy: buty robocze17,5 e, karty chip do pracy 25e, identyfikatory 15 e, a zarabia sie az 6,80 na reke na godzine! z czego zapewne biuro HAND TO WORK bierze drugie tyle,za dostarczenie niewolnika do pracy! szczerze odradzam, wspolpracy z oszustami!!!!

[ Dodano: 2007-11-14, 19:21 ]
kriss-k14 napisał/a:
Witam!! Powie mi ktoś cos o tej firmie?? Warto odejmować prace czy nie?? Bo różne są opinie. Był ktoś ostatnio za granica wysłany przez ta firme??

HANDS TO WORK to oszusci! obiecuja zlote gory a po przyjezdzie za granice - wielkie rozczarowanie, luksusowe domki to zwykle szopy, zagrzybione, z nieszczelnymi oknami, w dodatku placi sie tyg za nie 60 euro (od osoby)! praca nie zawsze jest! czasem trzeba siedziec w baraku bo nie ma pracy nie wspominajac juz o nadgodzinach, o ktorych mozna tylko pomarzyc, po przyjezdzie okazuje sie,ze trzeba wykupic full ( mimo zapewnien biura ktore i tak nie reaguje na wszelkie telefony i skargi) magicznych rzeczy: buty robocze17,5 e, karty chip do pracy 25e, identyfikatory 15 e, a zarabia sie az 6,80 na reke na godzine! z czego zapewne biuro HAND TO WORK bierze drugie tyle,za dostarczenie niewolnika do pracy! szczerze odradzam, wspolpracy z oszustami!!!!

olaaa 

Wysłany: 2007-12-08, 19:11   

Na poczatku napisze ze jest mi bardzo ciezko w sposob elokwety i kulturalny opisac jak bardzo mija sie z rzeczywistoscia to co oferowalo mi biuro w polsce i krzywdy jakie wyrzadzilo mi Hands To Work,a lista jest bardzo dluga.
Wszyskie opisane wyzej opinie negatywne sa prawdziwe, a osoby broniace HTW to nikt inny jak persony grzejace tu krzesła lub dupowlazy.
Zakwaterowanie:
-koszt 60 Euro/tyg
-6 osobowe domki = 3 pokoje po 2 osoby ( pokoje wielkosci 2x2 w tym szafa, oraz extra bonus dwupietrowe loze malzenskie ;-) )
-zamrazalnik na trzy lody :-(
-czujniki temperatury, nie wdajac sie w szczegoly, rano gdy wstajemy jest bardzo zimno.
- domki nalezy utrzymac w odpowiednim stanie w innym przypadku zostaje nalozona kara 25 Euro, malo tego srodki czystosci (tj. mopy, scierki, plyny we wlasnym zakresie)
-w domku brak zamkow w drzwiach do pokoi (to juz los pokaze z kim bedziesz mieszkac)

Praca:
-brak gwarancji 40 h pracy tygodniowo
-jesli dziwnym trafem zdarzy sie tak, ze w jednym tyg. masz przypuszczalnie 50h a w nastepnym 20h to z 50 zabieraja ci wypracowane godziny.
-atmosfera- moglabym napisac elaborat ( na 10 zakladow jeden okazuje sie przyzwoity) Nie bez powodu mowi sie ze Polak na obczyznie dla drugiego Polaka wilkiem jest. Dodam jeszcze ze doznasz tutaj wszelkich uczuc agresji, gnebienia, ponizania drugiego czlowieka oraz poznasz osoby ktore udaja przyjaciela a za plecami sa najgorszym wrogiem.

Skladajac wszystko do "kupy" czyli warunki mieszkaniowe, wszelkie koszty "administracyjne"(platne chipy za pranie- az 2 prania w miesiacu, oplaty za dojazd do pracy i do sklepu-niby 5 euro /tydz. ale zawsze cos, chipy do pracy i identyfikatory,posciel, klucze do domku-wszystko platne) atmosfera w pracy, powoduje ze z tygodnia na tydzien wzrasta w tobie agresja i czujesz sie coraz bardziej zawiedziony a mysl ze nie zarobisz tutaj oczekiwanych pieniedzy wzmacnia twoje negatywne emocje.

Wiec drogi czytelniku zanim tu przyjedziesz to zastanow sie 222 razy, bo gwarantuje Ci ze nie warto.

killer86

Wysłany: 2008-02-11, 11:41   

Witam po pierwsze ktos wlamal sie w Moj login killer86!!!i wypisuje bzdury!!!robilem tam 8 miesiecy i nie narzekam tylko trzeba robic a nie pic i niechodzic do roboty to pozniej dostaniesz gratis dwa dni na wytrzezwienie!!!POLECAM FIRME

wiolaxm 

Wysłany: 2008-02-12, 19:17   

To w końcu ta firma jest uczciwa czy nie??

Odpowiedz do tematu