Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma Otto
Autor Wiadomość
Beryl

Wysłany: 2007-05-07, 17:35   Firma Otto

Ja załatwiam sobie wyjazd do Holandii w firmie Otto.
Czy ktoś może jechał z tej firmy do pracy w Holandii?? Czy ktoś cos wie o tej firmie??
Czy ktoś też jedzie z tej firmy??

radi

Wysłany: 2007-05-29, 21:07   UWAGA NA FIRMĘ OTTO !!!

TO PRZEWALACZE I WYZYSKIWACZE !!! JEŚLI CHCESZ JECHAĆ DO PRACY TO LEPIEJ SAM SOBIE ZAŁĄTW BO U NICH ZA FRIKO BĘDZIESZ ROBIŁ I MIESZKAŁ W SLAMSACH . OCZYWIŚCIE OBIECUJĄ SUPER NOCLEGI I PRACE. PIC NA WODE !!!

Yaro 

Wysłany: 2007-05-29, 21:33   

Hello !
Mam pytanie , czy pracowales w tej firmie !?
Bo ja przypadkiem znalazlem sie w niej osobiscie , gdy kazali mi wypelnic jakis test kulturowy ktory mial 150 pytan zrezygnowalem . Cos mi podpowiadalo ze nie wiadomo czego chca a nie daja nic w zamian .

pawel1979 

Wysłany: 2007-05-31, 07:33   

:arrow: kliknj tutaj opinie o firmie OTTO
Ostatnio zmieniony przez pawel1979 2007-05-31, 07:34, w całości zmieniany 1 raz  

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-07-14, 16:20   

polecam przeczytać ten temat: http://www.forum.zagranic...c-vt416.htm#959

bernadeta

Wysłany: 2007-07-22, 21:34   otto

wam Oto to najgorsza firma jaka mozna wybrac na ich stronie same brednie np. ze mozesz sobie wybrac z kim chcesz mieszkac bzdura kapletna przyjechalem z zona tu i na wstepie powiedzieli ze zona bedzie mieszkac w innym miescie na co my sie nie zgodzili i wy tego nie rubcie nasi znajomi dali sie ublagac i ze po tygodniu gora dwa bada mieszkac razem nie udalo sie nie mieszkali razem przez 9 tygodni az zrezygnowali z firmy OTTO nie polecamy tej firmy nie wierzcie co wam mowia w Polsce one nic nie wiedza ich tu nie bylo mieszkalismy w pokoju jedno osobowym a placilismy za dwie osoby pokoik 4na2,5 metra wtym jeszcze musicie odliczyc ubikacjie i prysznic w pokoju kuchnia wspolna na okolo 50 osob praca nie raz ludzie siedza po kilka tygodni na wolnym bo nie maja pracy a ciagle przywoza nowych i tak ich trzymaja jak jest praca do daja a jak nie to siedzisz w domu nie polecamy OTTO
otto najgorsza firma w Holandii nie polecamy pisza ze mozesz sobie wybrac z kim chcesz mieszkac ale to nie prawda przyjechalem z zona i chcieli nas rozdzielic a nasza znajoma zawsze jak ja wprowadzali to mieszkala z facetem ktorego wcale nie znala

model1

Wysłany: 2007-10-05, 22:54   

ale najlepiej to z pracą w czechach przy klockach lego,nie bądźcie głupi nie wyjeżdzajcie tam. sama patologia , na dodatek koordynatorzy pracy okradaja swoich współlokatorów. uważajcie na koordynatora z lublinca ,kasa w majtkach najlepiej

kury_ganiaj 

Wysłany: 2008-04-07, 18:16   

nikomu nie polecam firmy OTTO :!:
ja pracowałam tam przez 2 miesiące, wyjechałam razem z chłopakiem, na szczęście mieliśmy razem mieszkać jednym miasteczku, jednak kiedy przyjechaliśmy menager ośrodka oświadczył nam, że nie będziemy razem mieszkać, jednak po wielu staraniach i obelgach w naszą stronę (zostaliśmy nazwani terrorystami) udało nam się zamieszkać w jednym pokoju. Ja pracowałam sprzątając w hotelu, chociaż w Polsce zapewniano mnie, że będę pracowała przy sortowaniu gazet, mój chłopak pracował przy rozładowywaniu tirów. Najgorsze było to, że firma OTTO złamała przepisy dotyczące czasu pracy mianowicie pracowałam przez 24 dni non-stop!!!!!! bez dnia przerwy, aż w końcu moja wspaniała menagerka hotelu w którym pracowałam zareagowała i zadzwoniła do firmy OTTO. Po tym okresie byłąm strasznie wyczerpana i do tego dostałam zapalenia dróg moczowych, po paru dniach chodzenia i namawiania menagrea parku żeby zapisał mnie na wizytę do lekarza uległ po tym jak mu prawie zemdlałam w biurze z bólu :!: i mimo tego, że płaciłam ubezpieczenie zdrowotne musiałam zapłacić 25 euro za wizytę i drugie tyle za antybiotyki :-?
a do tego teraz dostałam Jarograf w którym jest napisane, że nie będę miała żadnego zwrotu podatku ponieważ mi go nie odtrącano, nie wiem jak jest to możliwe pracując legalnie :evil:
Także jeszcze raz przestrzegam przed tymi oszustami :!:

tomi 

Wysłany: 2008-05-20, 11:17   

Osobiscie odradzam! Bylem i doswiadczylem, nic dobrego. W skali ocen 1,5/10, czyli jedna z najgorszych firm! Nie wiem czy można trafic gorzej!!!

Odpowiedz do tematu