Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: marlonk
2007-04-26, 21:30
Firma UKD
Autor Wiadomość
82aneczka 

Wysłany: 2007-01-04, 14:52   Firma UKD

Czy zna ktos moze firme UKD jakie majo praca warunki prosze o opinie bo mam od nich jechac a nic o nich nie słyszałam Moj mail 82aneczka@wp.pl

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-01-06, 18:18   

Podaj dokladna nazwe firmy.

82aneczka 

Wysłany: 2007-01-18, 20:32   

Byłam w holandi z tej firmy i porazka okłamali nas w opolu w biurze obiecali prace godziny ładne mieszkanie a na miejscu okazało sie wszystko kłamstwem nie było pracy dla całej 20 osobowej grupy a mieszkanie okropne odradzam

Michal_ 

Wysłany: 2007-01-19, 14:53   

http://www.niedziela.nl/f...p?t=373&start=0

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-01-20, 21:12   

Przykra sprawa, ze tak sie stalo, ale tego nikt nie przewidzi.
Najlepiej od razu zapoznac sie z umowa pracy, a szczegolnie, jakie przysluguja prawa w przypadku, gdy pracowca ma przestoj.
Wiem, ze niektore firmy, jezeli w jednym zakladzie jest przestoj, maja prace w innych firmach. Chodzi o to, aby ludzie, ktorzy przyjechali do pracy, nie siedzieli w hotelu i czekali na prace. Sa faktycznie firmy, ktore w czasie przestoju zapewniaja podobna prace w innym zakladzie.

82aneczka 

Wysłany: 2007-02-06, 23:11   

Jak wczesniej pisałm byłam w tej firmie i mnie oszukali. Przpracowałm tam 4 godziny przez przypadek. Wczoraj dostał wyciąg z banku i nie dowierzałam, dostałam wypłacone za te 4 godziny, no coż jakis plus dla mnie

amsztaf 

Wysłany: 2007-02-28, 09:47   

witam ... mam pytanie ty wrocilas po paru dniach z tej pracy a inni zostali?? i jakie mialas onsekwecje ze zrezygnowalas z pracy??? bo trzeba umowe podpisac na rok chyab nie? tez sie zastanawiam czy nie wyjechac z tej firmy ale jak taki cos czytam to raczej nie pojade .... aha i co z tym mieszkaniem takiego zlego bylo???

kacper81

Wysłany: 2007-03-01, 14:12   W UKD jest SPOKO

jak zwykle inne firmy sie tu na FORUM wypowiadaja. Jezdze od 2 lat do tej firmy( UKD ) i jak dotad nigdy nie bylo zadnego problemu.Pieniadze zawsze cotygodniowo na konto ale jak ktos nie mial konta to dostaje do reki.Wiadomo ze nie kazdemu sie wszedzie podoba inaczej kazdy by mial swoja ulubiona firme i do innych by nie dzwonil... Ci co najwiecej nazekaja sa to osoby ktore zostaly wyzucone za kradzieze cpanie picie itp. . Wiem bo slyszalem ze osoby ktore pracuja dlugo dla UKD i narzekaja ale robia to tylko z mysla o tym by innych odstraszyc i zatrzymac ciepla posadke. Moge reczyc ze pieniadze wyplacaja 100 % i mieszkania maja spoko. Odnosnie godzin to wiadomo ze maja przewaznie sezonowe prace i nie ma sie co dziwic jak w wigilie jest malo godzin (grudzien styczen luty) a w pozostale miesiace naprawde nie ma co narzekac. Radze poszukac innego forum to przeczytacie zupelnie cos innego o tej firmie.

[ Dodano: 2007-03-01, 14:20 ]
witam ... mam pytanie ty wrocilas po paru dniach z tej pracy a inni zostali?? i jakie mialas onsekwecje ze zrezygnowalas z pracy??? bo trzeba umowe podpisac na rok chyab nie? tez sie zastanawiam czy nie wyjechac z tej firmy ale jak taki cos czytam to raczej nie pojade .... aha i co z tym mieszkaniem takiego zlego bylo??.

NIE CO TY JAKI ROK.PIERWSZE SLYSZE...
JA SOBIE ZAWSZE USTALAM NA MIEJSCU W HOLANDII. ALE JEST MINIMALNY OKRES I JEST TO 1,5 MIESIACA. PRZEWAZNIE POLACY (osoby ktore maja tylko polski paszport) ZOSTAJA DLUZEJ BEZ ZJAZDOW JA ROBIE ROZNIE RAZ 1,5 M-CA A INNYM RAZEM 2 ROZNIE JAK MI PASUJE.WYSTARCZYNA MIEJSCU SIE DOGADAC JA NAWET OSTATNIO BYLEM 2,5 MIESIACA W DOMU BO REMONT MAM.

czarna ania 

Wysłany: 2007-03-03, 09:57   

Właśnie wróciłam po kilku miesiącach pracy w UKD ( nazwa już swoją drogą nie aktualna ) . Powiem krótko - trzeba bardzo uważać na firmę . Można trafić na mieszkanie nadające się do rozbiórki a nie do zamieszkania . W większości panuje też pijaństwo a o innych używkach to się lepiej nie wypowiadać - po prostu tragedia . Biuro nie zwraca uwagi na to czy w pokoju mieszka kobieta i np dwóch mężczyzn itd . Sama doświadczyłam podobnej sytuacji no a dzisiaj walczę w sądzie o dziecko z moim niestety byłym facetem ... . Proponuję mieć oczy szeroko otwarte bo wiele obiecują niewiele robiąc . Tak samo jest z godzinami pracy ciągle mało godzin a obiecują 40 tygodniowo . Mnie praca w UKD zrujnowała całe dotychczasowe życie ... . :cry: :cry:

kacper81

Wysłany: 2007-03-08, 11:39   

Aniu rozumiem(staram sie zrozumiecz)co teraz przechodzisz...
Mieszkalem z toba na mieszkaniu i wiem w czym rzecz.
W pewnym stopniu zaprzeczasz sama sobie piszac ze wrocilas "po kilku miesiącach pracy w UKD" Po jakie licho bylas tam tak dlugo skoro bylo Ci tam tak zle ,trzeba bylo odrazu zjechac a nie siedziec tam ponad pol roku...!!! przeciez oni nie maja zadnych kar jak ich powiadomisz o zjezdzie.
Nie sadze ze za to Twoje "ZRUJNOWANE" zycie odpowiada UKD.
Jestes osoba pelnoletnia ktora miala/ma meza i dziecko wiec trzeba bylo sie dwa razy zastanowic zanim zwiazalas sie z tym Portugalcem.
Rozumiem bo znam tez Twojego meza ze moglas chciec od niego odejsc.
Nie dziw sie jemu ze teraz chce walczyc o swoje dziecko i nie chce by wyjechalo do Portugalii.
Bzdura z tymi miesznymi pokojami wiadomo ze rodzice chca spac w jednym pokoju z dziecmi, czlonkowi rodzin chca byc razem na jednum pokoju.Wcale im nie nie dziwie bo gdybym jezdzil z kims znajomym to tez wolalbym mieszkac z nim na pokoju niz z kims obcym.
A odnosnie tego ze UKD nie wbija po nocach na mieszkania to chyba "+".
Bylem w innych firmach to wbijali jak gestapo i przeszykiwali pokoje nie majac do tego prawa zawsze cos ginelo!.
Uwazam ze to co sie robi po godzinach pracy w domach nie musi nadzowowac biuro. Oczywiscie nie chodzi mi o jakies libacje alkocholowe ale o odrobine prywatnosci i spokoju.

Aniu sadze ze dziewczyny pracujace w BIURZE w Holandii beda nialy do ciebie zal za to co napisalas choc Ci tyle pomagaly z twojimi prywatnymi problemami. Znasz powiedzenie "dasz palec to........."

LUDZIE NA TYM FORUM WOLA DOWIEDZIEC SIE CZEGOS O DANEJ FIRMIE A NIE ANIU O TWOJIM ZYCIU PRYWATNYM!!!

Firma wyplacalna.A odnosnie godzin to grudzien ,styczen, luty srednio z dodzinami raczej nie mozna liczyc na nadgodziny -oczywiscie mowa o ogrodnictwie.W innych terminach jest spoko.Nie wiem jak jest w innych sektorach.

FIRMA U K D = uitzendbureau Karek Duijndam-
PO POLSKU biuro zatrudnien karola Duijndam)

Teraz jest tylko nazwisko szefa Duijndam

POZDRO.

amsztaf 

Wysłany: 2007-03-08, 11:46   

kacper a ty tak bronisz tej firmy ... pewnie w niej pracujesz hehe ja rozumiem ze masz zajawke ale bez przesady np ja watpie ze bronisz tej firmy tak bezinteresownie ... wydaje mi sie ze masz cos z tego albo jestes poprostu pracownikiem !!! ale dla mnie wazne jest zeby kasa sie zgadzala i zeby bylo duzo godzin .... a mieszkanie zeby nie smierdzialo i zeby nic po nim nie biegalo ( myszy karaluch itp ) a jak bedzie pijanstwo to trudno ... nie umisz ich pokonac ..to sie do nich dolacz hehe :) .... pozdro

kacper81

Wysłany: 2007-03-13, 11:23   

Wypowiedzialem sie bo Anke znam.Firmy nie bronie bo nie sadze ze jest taka potrzeba gdyz nie odpowiada za jej zycie prywatne.
Jezeli o mnie chodzi to nawet wole zeby mniej osob jezdzilo do tej firmy bo kto nie woli miec zawsze cieplutkie miejsce pracy czekajace na Ciebie...
Jeszcze nie spotkalem sie z taka osoba ktora z jakiejs firmy byla by zadowolona w 100%
zawsze sie cos znajdzie w jednej firmie mniej a w innej wiecej i to nie ma znaczenia czy to bedzie Polska ,Holandia ,Anglia czy inny kraj.

Czy ktos wie kiedy osoby z polskim paskiem beda mogly pracowac bez pozwolen?

kaskaderka

Wysłany: 2007-03-30, 13:27   

moj chlopak wujechal z firmy ukd w poniedzialek do pracy!w biurze w holandi powiedzieli mu ze jak tylko dostane pozwolenie to mnie do niego sciagaja,niestety!pozwolenie przyszlo 2 dni temu a o wyjezdzie ani widu ani słychu,mimo tego ze biuro mu to zagwarantowalo!

amsztaf 

Wysłany: 2007-03-30, 14:38   :)

ja jade w niedziele ... heh jestem ciekaw jak tam bedzie i co tam bedzie ... pierwszy raz jade :roll: dam znac jak wroce .. a jak nie dam to znaczy ze jest ok :) .... pozdro

kaskaderka

Wysłany: 2007-03-30, 15:36   Re: :)

a ja jednak nie jade wogole.ta firma potrafi tylko obiecywac.zagwarantowali mojemu chlopakowi ze tylko jak przyjade to bede z nim mieszkac.dzwonilam do biura w holandi i okazalo sie ze nie ma takiej mozliwosci.dzisaj mial byc przeniesiony do nowego mieszkania a ja mialam w przyszlym tygodniu dojechac i zamieszkac z nim w tym mieszkaniu!dla mnie ta firma nie jest wiarygodna.nie maja poszanowania dla pracownikow!a powinni starac sie zeby czuli sie dobrze w holandi!po co wogole proponuja prace dla pary jak nie potrafia zapewnic tej parze warunkow mieszkaniowych!to jest zupelnie tak samo jak ja bym pjechala z innej firmy do holandi i chlopak z innej!i w tym wypadku i w tym bylibysmy osobno

[ Dodano: 2007-03-30, 16:37 ]
odemnie wielki minus :!:

doniaaa

Wysłany: 2007-04-04, 10:28   

Mam pytanko jakie prace wykonują kobiety. Czy trzeba bardzo dobrze znać język, czy są przyjmowane osoby bez doświadczenie np. studenci :-|

[ Dodano: 2007-04-04, 11:34 ]
kacper81,
Mam pytanko jakie prace wykonują kobiety. Czy trzeba bardzo dobrze znać język, czy są przyjmowane osoby bez doświadczenie np. studenci :-|

Violcia

Wysłany: 2007-04-12, 10:04   

KASKADERKO CHYBA MASZ PECHA.
MNIE POINFORMOWANO O TYM ZE BEDA SIE STARALI NAS RAZEM ZAKWATEROWAC ALE NIE MOGA OBIECAC BO NIE WIEDZA W JAKIM TERMINIE DOSTANIEMY POZWOLENIE NA PRACE.FAKTYCZNIE DOSTALISMY W INNYCH TERMINACH. CHLOPAK WYJECHAL PIERWSZY A JA DOSTALAM PO TYGODNIU.JAK POJECHALAM TO PRAWIE PRZEZ 8 DNI MIESZKALISMY OSOBNO A POZNIEJ NAS ZAKWATEROWALI RAZEM. WIADOMO ZE NIE MOGA WYRZUCIC KOGOS Z MIESZKANIA W KTORYM JAKIS CZAS MIESZKA TYLKO DLATEGO ZE KTOS NOWY CHCE TAM MIESZKAC TYLKO CZEKAJA AZ KTOS ZJEDZIE.KASKADERKO CHYBA NIE CHCIALA BYS BYC PRZENIESIONA Z MIESZKANIA W KTORYM JAKIS CZAS MIESZKASZ BO JAKAS GRUPKA 3 LUB 4 OSOBOWA CHCIALA BY RAZEM NIESZKAC.A TE DWA A NAWET 3-4 DNI TO CHYBA ZADNA TRAGEDIA(OCZYWISCIE TO TYLKO MOJE ZDANIE I NIE WIEM JAK DOKLADNIE BYLO)W NIEDZIELE JEDZIEMY SPOWROTEM PO TYGODNIOWYM URLOPIE NA SWIETA.

Quickos

Wysłany: 2007-04-13, 14:30   

Hej Violcia!
Dostałem propozycje z tej firmy żeby własnei wyjechać do Holandii, przez tel. kobieta mówiła ze czekaja teraz na pozwolenie.
Proszę napisz mi jak długo będzie trzeba czekać na nie.
Jakie sa warunki pracy.
warunki mieszkaniowe.
Płace.
A wogóle to napisz mi wszystko co wiesz na temat tej firmy.
Słyszalwm rózne opinie na jej temat i druga rzecz to podpisywanie umowy dopiero w Holandii. Prosze o jakies info
Pozdrawiam i z góry dziękuje

były-pracownik

Wysłany: 2007-04-15, 12:40   

firma UKD to nazwa firmy... "urlop kazdego dnia" bo tak tam jest. Kazdy kto chce jechac na urlop niech jedzie tam... jest tam najlepszy wypoczynek a zarobki starczają dokladnie na to,aby zapłacić za wynajecie mieszkania... (w firmie) i na to,aby kupić coś do jedzenia...

Violcia

Wysłany: 2007-04-17, 16:02   

DO Quickos.
Ja rowniez slyszalam rozne opinie na temat tej firmy ale jedno co trzeba przyzna pieniadze bez problemu sa co tydzien wyplacane.Ja nie moge narzekac bo godzin mam teraz sporo. Jest to praca fizyczna i trzeba sie troche natyrac ale jak sie wprawisz to juz bedzie to dla ciebie pestka(pierwsze pare dni sa najgorsze)pozniej jakos czas szybko leci od wyplaty do wyplaty.Jest to praca w ogrodnictwie czyli jest sie uzaleznionym od sezonu.Lepiej styczen luty jechac sobie na wakacje bo faktycznie godzin nie ma za wiele.Na pozwolenie czekalam niecale trzy tygodnie oczywiscie od wyslania papierow do tego urzedu. Jestem na mieszkaniu gdzie jest calkiem calkiem.Jak masz spoko ludzi na domku to nie ma co narzekac bo kazdy utrzymuje czystosc chyba ze beda to jakies niechluje.Widzialam o wiele ladniejsze mieszkania od mojego w ktorym nieszkamy.
Jak jechalam za pierwszym razem to tez sie balam z chlopakiem i sprawdzalismy ta firme.Po tej aferze z Hiszpania wolelismy nie trafic do jakiegos obozu.W polsce dostaniesz umowe przedstepna tzn.jest to umowa zapewniajaca ci te warunki na pismie ktore przedstawiono ci biuro w opolu wiec wiesz co dostaniesz nic mniej nic wiecej.
Umowe na prace podpisujesz w NL bo tam podejmujesz prace orietowalam sie i tak faktycznie musi byc.
Mam ograniczony dostep do kompa wiec nie zawsze moge odpisac.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu