Przesunięty przez: marlonk 2007-11-25, 01:35 |
Firma Workplanet |
| Autor |
Wiadomość |
Sabinka
|
Wysłany: 2007-07-24, 13:30 Firma Workplanet
|
|
|
| Może ktoś miał jakies doswiadczenia z ta firma?? ja osobiscie odradzam kontakt z nimi. Wydzwaniaja prawie codzien z ofertami a po 3-4 tyg. cisza zero kontaktu, obiecuja zlote gory!!! wkurzaja mnie takie firmy! |
|
|
|
 |
fiona84
|
Wysłany: 2007-09-01, 18:58 work planet
|
|
|
| work planet to bardzo dobra firma, sama korzystalam z ich uslug i jestem juz w anglii 6 miesiecy i podpisuje z prracodawca kolejna umowe. polecam ta firme. |
|
|
|
 |
M1k3
|
Wysłany: 2008-06-07, 11:06
|
|
|
Jezeli chodzi o ta firme czy agencje - to nie polecam. I mysle ze jezeli te osoby co ze mna pracowaly mialyby dostep do internetu, rowniez by to samo powiedzialy.
W Polsce to jest Workplanet a w Anglii to jest Baltic R.
Pracowalem w Homebrands
Otoz mialem pracowac jako operator wozka widlowego i wszystko bylo zapiete na ostatni guzik. Pani Dorota pytala sie mnie nawet na jakim sprzecie pracowalem. Pomyslalem ze to jednak jest bardzo wazne i szukaja osob z doswiadczeniem. No coz kupilem bilecik do Anglii. Juz na poczatku stal sie nie wypal. Pani D. podala mi nr tel do kolesia ktory mial mnie odebrac z przystanku National Express ale po dojechaniu na miejsce o dziwo nikt nie czekal, dobrze ze mialem swoja karte angielska z poprzednich wizyt na wyspach wiec zadzwonilem i tu okazala sie porazka, poniewaz tam ludziki wiedzieli ze ja mam przyjechac ale nie mieli podanej konkternej daty i to ja mialem dojechac na adres tam gdzie niby mialem mieszkac. Oki po wyczekaniu ponad 2 h zjawil sie ktos i mnie odebral. Mialem mieszkac w hotelu ale to juz bylo nieaktualne. Mieszkalismy w domu lekko duzym ale pralki tam nie bylo. Po jakims czasie dowiedzialem sie ze to nie dom jest pod agencje ale pod pracodawce. A pracodawce obcinajac koszty pewnego dnia rzucil nam rachunki i powiedzial ze mamy sami sobie oplacac. A zapomnialem dodac o najwazniejszym. Nadgodziny - gdzie kazda agencja daje slowo ze sa nadgodziny - w tym przypadku ich nie bylo. Ludzie z agencji nie mogli pracowac w sobote lub w niedziele. Juz nie wspomne o osobach ktore tam pracowaly.
Teraz cos na temat pracy.
Jak juz wspomnialem mialem pracowac jako operator wozka widlowego z bardzo duzym doswiadczeniem a pracowalem jako naprawiacz meblii i czasami je sie skladalo.
Uznalem na samym poczatku to za zart ale jednak tam nikt nie zartowal. Jezeli chodzi o warunki pracy to nie byly za dobre. Syf i syf.
Jezeli chodzi o zarobki to tez byly marne bo za taka prace jaka wykonywalismy a musze powiedziec ze nas trzech co naprawialo meble, wiecej robilismy od anglikow ale woadomo jak pracuja anglicy - powolnie. Dlatego po skalkulowaniu tego co tam zarabialismy - postanowilismy z chlopakami wyjechac z Anglii.
Na sam koniec chetnie dodam cos od siebie jak zawsze.
Wybierajac ta agencje - wybieracie zmiane zycia na gorsze. Moze nie jest to wina samej agencji ale wina zawsze jest bo wg mnie najpierw agencje powinny sprawdzac wiarygodnosc angielskich pracodawcow a pozniej zatrudniac ludzi do pracy ale widac ze nikogo to nie obchodzi. Kazda agencja chce byc jak najlepsza a czasami tak sie zdarza ze ludzie po przyjezdzie staja wryci bo nikt o nich nie slyszal lub to czego bylem swiadkiem, pracodawca potrzebowal slusarza a polska agencja zatrudnila stolarza, mam nadzieje ze ten Pan wrocil do Polski.
Jezeli ktos ma jakies pytania odnosnie agencji lub nie wie czy z niej wyjechac czy nie, zapraszam do mnie, mam przetestowane wiele agencji a i kilka juz trafilo na pierwsze strony forum na temat pracy.
Pozdrawiam i nie dajmy sie wyzyskiwacza.
M1K3. |
|
|
|
 |
e-groszek1
|
Wysłany: 2008-07-15, 12:02
|
|
|
hej może mogłbyś mi polecić jakieś agancje pracy w anglii. dopiero zaczynam poszukiwania pracy za granicą i chcę jak najszybciej wyjechać. wiele ofert juz przejrzałam ale gółnie sa to firmy niepewne.pozdrwaiwam |
|
|
|
 |
|
|