Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
17lat i Holandia na święta.!
Autor Wiadomość
wolak71 

Wysłany: 2007-12-05, 18:52   17lat i Holandia na święta.!

Znalazłem kilka tematów podobnych, ale nie wypowiewiedziliście się w żadnej wystarczająco. Chcę wiedzieć czy:
1. Mam szansę w wieku 17lat pojechać za granicę?
2. Czy opłaca się jechać na święta (mam czas wolny)
3. Znacie jakieś biura, ktore organizują pracę w NL dla młodzieży?
4. Czy jeśli bym jechał z osobą doroslą, to mogę być pod jej opieką i bez względu na wiek jechać do pracy?
5. Lepiej załatwiać pracę tutaj, czy na miejscu (np. jeśli bym miał zakwaterowanie u kolegi cioci)
6. Czy to jest w ogóle opłacalne? (dla małolata)

Ahaaa i chcę jechać z dwoma albo trzema znajomymi w tym samym wieku ;)
Ostatnio zmieniony przez wolak71 2007-12-05, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

Arthur 

Wysłany: 2007-12-06, 12:16   

hmm ..teraz mam 19 ...
ale sam pierwszy raz pojechalem jak mialem 16 lat ...nie znalem nikogo ..i spalem w schronisku ...znalazlem prace w barze po 2 dniach ...ale to byly wakacje...
potem jak mialem 17 tez bylem i w te wakacje tez...zawsze pracowalem (troche legalnie troche na czarno)
Mozna zawsze znalezc prace na czarno ale z tym ciezko ...raczej lepiej legalnie...
a do legalnej pracy trzeba miec numer podatkowy (sofi nummer) i zameldowanie ( jak masz zameldowanie to konto w banku to 15 minut) . zima nigdy nie bylem jade za pare dni to zobacze ;] ..ale znajomy mowil ze jest ruch z roobota przed swietami..
A skoro masz 17 pewnie chodzisz do liceum technikum lub jakiejs tam szkoly ...
wiec masz czas na swieta ...wiec raczej bedzie ci ciezko cos zalatwic...na parenascie dni to jedz pozwiedzac...chyba ze jedziesz na dluzej...jesli na dluzej to instenija biura pracy czyli posredniaki... a w Holandii jest tak ze w wieku 16 lat mozesz zakonczyc edukacje i isc do legalnej pracy ...No i trzeba znac jakis jezyk.. Angielski w rozmowie z osoba i przez telefon to podstawa jesli chcesz pracowac...ja to akurat mam i znam troche Holenderski....
NO i jak wszedzie na swiecie ...bardzo duża rolę odgrywaja znajomosci..
jak jedziesz na dluzej to moze chcesz wynajac jakies lokum ja jade do amsterdamu ...i moglbym wziasc mieszkanie z kims...
Pozdrowki

Odpowiedz do tematu