|
co sie dzieje z tą holandią? |
| Autor |
Wiadomość |
astra
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 14
|
Wysłany: 2007-04-24, 00:34 co sie dzieje z tą holandią?
|
|
|
| Co Wy myślicie na ten temat. Z tego co ja zauważyłam to polacy za granica bardzo lubia dawać się wykorzystywać. Pracuja czsem ponad 12 h dziennie(i jeszcze sie z tego cieszą bo przecierz zarobić więcej!!!) mieszkaja w obleśnych warunkach i pracuja za marne grasze! Ludzie czy nie lapiej pracować mniej za wieksze pieniadze? Dziwi mnie też to że oszukani nie domagaja się rekompesat za to co ich spotkało,gdyby każdy oszukany pracownik sie odezwał nie oszukiwali by innych! Ludzie nie dajcie z siebie zrobić niewolników!! |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 224 Skąd: Piła/Poznań
|
Wysłany: 2007-04-24, 15:04
|
|
|
dla niektórych osób już sam wyjazd jest życiowym przeżyciem. Od tego trzeba zacząć. Więc jeśli przy okazji zdołali wyrwać się z wioski gdzie warunki bytowe są masakryczne to dla nich warunki, które Ty określasz słowem obleśne dla nich mogą okazać się lepsze niż te, które mieli dotychczas. Dodając do tego zarobek znacznie większy niż w Polsce z możliwością dorobienia podczas nadgodzin daje ostatecznie może nie wymarzone życie ale napewno podnosi to ich standart.
Ja sam osobiście wyjeżdżając kieruje się już pewnymi standartami w zakwaterowaniu i samej pracy. Ale ludzie i ich wymagania są różne. Dla jednym to dla innych coś innego jest pewnym ogranicznikiem, po którym powiedzą stop. |
_________________ Oferty pracy za granica . Polskie placówki zagraniczne . Praca w Holandii |
|
|
|
 |
astra
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 14
|
Wysłany: 2007-04-25, 22:41
|
|
|
| zgadzam ie z tym co pisze wyżej, jednak człowiek na godnoć i nie może godzić się na wszystko,szczególnie na oszustwa! |
|
|
|
 |
marlonk
Administrator ...szklany człowiek...
Pomógł: 3 razy Wiek: 22 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 224 Skąd: Piła/Poznań
|
|
|
|
 |