Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
co sie dzieje z tą holandią?
Autor Wiadomość
astra 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-04-24, 00:34   co sie dzieje z tą holandią?

Co Wy myślicie na ten temat. Z tego co ja zauważyłam to polacy za granica bardzo lubia dawać się wykorzystywać. Pracuja czsem ponad 12 h dziennie(i jeszcze sie z tego cieszą bo przecierz zarobić więcej!!!) mieszkaja w obleśnych warunkach i pracuja za marne grasze! Ludzie czy nie lapiej pracować mniej za wieksze pieniadze? Dziwi mnie też to że oszukani nie domagaja się rekompesat za to co ich spotkało,gdyby każdy oszukany pracownik sie odezwał nie oszukiwali by innych! Ludzie nie dajcie z siebie zrobić niewolników!!

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-04-24, 15:04   

dla niektórych osób już sam wyjazd jest życiowym przeżyciem. Od tego trzeba zacząć. Więc jeśli przy okazji zdołali wyrwać się z wioski gdzie warunki bytowe są masakryczne to dla nich warunki, które Ty określasz słowem obleśne dla nich mogą okazać się lepsze niż te, które mieli dotychczas. Dodając do tego zarobek znacznie większy niż w Polsce z możliwością dorobienia podczas nadgodzin daje ostatecznie może nie wymarzone życie ale napewno podnosi to ich standart.

Ja sam osobiście wyjeżdżając kieruje się już pewnymi standartami w zakwaterowaniu i samej pracy. Ale ludzie i ich wymagania są różne. Dla jednym to dla innych coś innego jest pewnym ogranicznikiem, po którym powiedzą stop.

astra 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-04-25, 22:41   

zgadzam œie z tym co pisze wyżej, jednak człowiek na godnoœć i nie może godzić się na wszystko,szczególnie na oszustwa!

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-04-25, 22:56   

oczywiście, że nie.. ale pamiętaj, że każdy człowiek ma tą swoją godność ustaloną na różnym pułapie. Nie można mierzyć wszystkich swoją miara.

janciopancio 

Wysłany: 2007-05-02, 20:35   

;-)

Odpowiedz do tematu