Przesunięty przez: marlonk 2007-04-26, 21:58 |
Czemu nikt nic nie pisze |
| Autor |
Wiadomość |
82aneczka
|
Wysłany: 2006-12-28, 13:56 Czemu nikt nic nie pisze
|
|
|
Hejka zagladam tu czasem i nic nikt nic nie pisze o pracy a ja tak czekam i jestem ciekawa waszych opiny na temat różnych pośredników pracy gdzie warto jechac a gdzie nie |
|
|
|
 |
marcin_zet
|
Wysłany: 2006-12-28, 15:17 cienko
|
|
|
cienko |
_________________ Holandia kwiat tulipanow |
|
|
|
 |
goral norbert
|
Wysłany: 2006-12-28, 17:10
|
|
|
| czy otworzą granice po nowym roku |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 177 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2006-12-28, 22:20
|
|
|
"czy otworzą granice po nowym roku" - oto jest pytanie.
Ale z tego co mi wiadomo na dzien dzisiejszy, to nie otworza granicy po nowym roku. Rzad holenderski wypowiedzial sie, ze w marcu 2007 bedzie podjeta decyzja odnosnie otwarcia rynku pracy.
Tak wiec poki rynek pracy nie bedzie otwarty. Jednak warto sie przygotowac do wyjazdu do Holandii, chociazby poczytac informacje na temat tego kraju, pouczyc sie jezyka.
Wszystkie osoby zainteresowane praca, pobytem w Holandii, zapraszam do dyskusji.
Osoby zainteresowane, prosze zadawac pytania z tego zakresu. Mysle, ze chetnie sie wymienimy doswiadczeniami. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
junior222
|
Wysłany: 2007-01-02, 23:57
|
|
|
witam ;)
chetnie bym zaryzykolwal i zrezygnowal z pracy w polsce i przeprowadzil sie nawed na stale do holandi , w jakich branzach jest najmniejszy tlok i jacy pracownicy sa poszukiwani ? wiecie moze ?
obecnie pracuje przy produkcji kabli od 1KW do 10KW, dobrze znam sie na przetworstwie
tworzyw sztuczcznych polietylenow , polwinitow , mas halogenowych itd.
ustawiam samodzielnie maszyny do produkcji jak i dobieram odpowiednie parametry wytlaczania - moj zawod jest malo spotykamy gdyz firm zajmujacych sie w polsce takim rodzajem asortymetu jest niewiele
nie wiecie czy mialbym szanse dostania pracy w holandi w podobnym zawodzie ?
czy sa jakies kablownie tam ? ja sie nie spotkalem zebysmy tam sprzedawali nasze wyroby ;( wiec nie wiele wiem na ten temat |
|
|
|
 |
Stanley42
|
Wysłany: 2007-01-03, 21:49
|
|
|
| Witam, chciałbym sie dowiedziec czy mam szanse na znalezienie pracy na własną ręke, bez pośredników z polskim paszportem. Prosze o odpowiedź. |
|
|
|
 |
dar1212
|
Wysłany: 2007-01-04, 12:41
|
|
|
| moze byc ciężko ale następiły teraz zmiany [po nowym roku] i nie wiadomo jak to będzie. I język musisz znac . |
|
|
|
 |
nollewska
|
Wysłany: 2007-01-06, 18:27
|
|
|
Najwiecej ofert pracy jest na produkcji, w rolnictwie. Poza tym dosc duzo jest pracy sezonowej lub tez czasowej np. kilka tygodni.
Mozna dostac rowniez i inne prace,ale to skolei jest zalezne od znajomosci jezyka holenderskiego lub niemieckiego czy tez angielskiego.
Jezeli znasz jeden z tych jezykow, mas szanse dostac prace.
Chodzi o to, aby w mozna bylo porozumiec sie z pracownikiem. |
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
junior222
|
Wysłany: 2007-01-10, 03:21
|
|
|
Witam ;) a czy sa jakies spore firmy polskie w holandi ? latwiej moze by bylo ominac probi jezykowe ;) ja niemieckiego uczylem sie 10 lat temu troche czasu minelo i sporo ulecialo z glowki
[ Dodano: 2007-01-10, 03:23 ]
witam ;0 czy sa jakies spore firmy polskie z holadi ;) moze latwie by bylo z jezykiem ;)
niemieckiego uczylem sie 10 lat temu troche juz sie zpomnialo |
|
|
|
 |
nollewska
|
Wysłany: 2007-01-10, 10:42
|
|
|
Bardzo wielu Holendrow rozmawia w jezyku niemieckim i angielskim. Tak wiec nie powinno byc problemu z porozumieniem sie.
Jednak warto by bylo nauczyc sie jezyka holenderskiego, chocby po to, iz milo jest dla Holendrow uslyszec iz osoba znajdujaca sie w ich otoczeniu, pracy itp. probuje rozmawiac w ich jezyku.
Pozwoli to napewno na stworzenie milszej atmosfery. |
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|