Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
czy pośredn. CREYFS jest uczciwe? co z podwójnym podatkiem?
Autor Wiadomość
gocha1980

Wysłany: 2007-06-06, 13:46   czy pośredn. CREYFS jest uczciwe? co z podwójnym podatkiem?

witam .
mam zamiar wyjechac przez pośrednictwo CREYF'S do holandii. tyle słyszałam o różnych oszustwach, o tym że ludzie wyjezdzają ,a potem nie ma dla nich tam pracy i pracują tylko w tzw. " czarne piątki " zeby zarobić na chate i ubezpieczenie dla pośrednictwa, nie placi im sie nadgodzin.. czyli pracuja za darmo! czy może ktos wyjezdzał juz przez pośrednictwo CREYF'S i wie może, czy jest ono uczciwe i jak to sie odbywa?
i drugie pytanie.. co jest tak naprawde z tym podwójnym opodatkowaniem? jezeli bede tam zarabiała tam niecałe 1000 E to jaki m/w wyjdzie mi za to podatek w polsce? czy to sie wogółe oplaca ? czy nie bede musiala czasem dopłacic za to ze mam czelność pracować w innym, niż nasza wspaniała Polska :? , kraju? a może wystarczy sie po prostu wymeldowac z polski?
bardzo was prosze, jeżeli ktoś zna odpowiedzi na te pytania , to proszę o pomoc. dzieki!!!!!

ewa2912

Wysłany: 2007-06-06, 14:15   odp.

witam ja pracowalam przez creyfs az dp kwietnia tego roku ! nie masz sie czegop bac biuro jest spoko praca tez w holandii sa polskie koordynatorki i sa ok.a z tym podatkiem to spytaj ktorejs z konsultantek one ci powiedza ! jak bys miala pytania to pisz na gg 4118213 pozdr.

Piotr C

Wysłany: 2007-06-06, 15:41   

Witam serdecznie , poszkuje pracy w Hollandi. próbuje przez biura pośrednictwa w hollandi. Czy pomoże mi ktos złapać kontakt z pewną i sprawdzoną firmą. Chodzi o prace w sektorze ogrodniczym , może byc kierowca ...
PROSZE O POMOC!!!

Odpowiedz do tematu