Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy wie ktos ktora z firm podanych nizej jest uczciwa??
Autor Wiadomość
carmelllbn 

Wysłany: 2007-02-24, 16:58   Czy wie ktos ktora z firm podanych nizej jest uczciwa??

level1, sbaeuro,flexible, ukd,pracaholland,axell,republika.pl/pekowalski/

Za odpowiedzi z gory dziekuje http://www.forum.zagranic...s/icon_razz.gif
http://www.forum.zagranic...s/icon_razz.gif

czarna ania 

Wysłany: 2007-03-03, 09:58   

UKD już nie ma . Zmienili nazwę . Odradzam !!!!!

kastlik 

Wysłany: 2007-03-03, 11:57   

Flexible z Wałbrzycha jest uczciwe.
Ostatnio zmieniony przez kastlik 2007-03-03, 11:58, w całości zmieniany 1 raz  

Piotrek88 

Wysłany: 2007-05-27, 00:21   

level1 i axell znośne, jak ktoś nie ma lepszych kontaktów to dobre i to, ale ja bym osobiście nie jechal od nich... z takimi firmami to zawsze loteria na co sie trafi

Ari 

Wysłany: 2007-05-29, 23:53   

a zna ktos firmę mag duit (chyba tak sie pisze) mam oferte od nich do pracy co wiecie na jej temat jest to firma z opola ponoc 8lat wysyla ludzi do pracy w holadii

sandra

Wysłany: 2007-05-31, 14:43   

MC Doit znam tak troche z opowiadan i ludzie nie nazekali.

scorpion24

Wysłany: 2007-05-31, 18:26   

Polecam szczególnie NLJOBS firma ,która okrada pracowników dając bezpodstawne kary. Cała szajka z województwa opolskiego ma ludzi za nic nie pomaga im m.in koleżanka doznała urazu poważnego podczas pobytu w pracy w czwartek u lekarza znalazła sie we wtorek bo nikt nie ma czasu . TA FIRMA TO SZAJS JEŚLI KTOS MA ZAMIAR BYC WYKORZYSTANY TO POLECAM BARDZO JEŚLI NIE TO SĄ FIRMY NAPRAWDE DOBRE A NIE JAK TO GÓWNO !!!

[ Dodano: 2007-05-31, 18:27 ]

[ Dodano: 2007-05-31, 18:27 ]

pawel1979 

Wysłany: 2007-06-01, 07:54   

moim zdaniem ile ludzi tyle opini juz duzo było o tych firmach i zadnego porzadnego wniosku nie mozna wyciagnac

astra 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-06-01, 22:20   

Doœć dobrš firmš jest SAM

[ Dodano: 2007-06-02, 23:46 ]
:!: :!: :!: odradzam wszystkim people on demand kto mi nie wierzy niech zadzwoni do team work i się zapyta! jak będzie dzwonić niejaka magda i proponować wam pracę - nie gódzcie się! Oni sš oszustami i nie wypłacajš pieniędzy! :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony przez astra 2007-06-02, 23:56, w całości zmieniany 2 razy  

MILI 

Wysłany: 2007-06-05, 16:35   

hej, możecie polecić mi sprawdzonego pośrednika w Holandii.
może wiecie cos na temat FLEXIBLE?

radek.g19

Wysłany: 2007-06-26, 22:23   

Jaśli mają polskiego przedstawiciela w Raciborzu a właściciel to niejaki Nick, a jego prawa ręka to " piękna Beatka", ( między innymi oferują pracę w 'menkenie' - wędliny) to niepolecam tej firmy.
Moja żona pojechała za pierwszym razem - ponad rok temu do pracy do tej firmy.
Ogólnie bardzo niesolidni:
- brak organizacji czasu pracy ( nigdy nie wiesz gdzie i czy będziesz jutro pracował- dowiadujesz się dopiero po 22-giej)
- nie można się doprosić o zapewnienie przez firmę własciwych warunków mieszkania (żona przez tydzień w zimie nie miała ogrzewania- nikogo to nieobchodziło)
- nie otrzymywała też wszystkich pieniędzy, które zarobiła
-zdarzało się, że nie miała transportu z pracy ( pierwsza nad ranem- kierowca z firmy podjechał i powiedział: " zapier....aj na piechotę! ) kilkanaście kilometrów, nie miała innego wyjścia....

[ Dodano: 2007-06-26, 22:38 ]
następnie historia z opolską firmą T&S:
trzeci wyjazd żony z tej firmy, przed wyjazdem- umowa podpisana przed końcem kwietnia, 5,75 euro/h + bilet w jedną stronę gratis
Po pierwszy maja okazuje się, że firma ma dużo chętnych na polskich paszportach i :
- zero informacji , czy jakiegokolwiek zapytania a tu nowe warunki : 5 euro/h i zero gratisowych przejazdów ( choc żona tzw. bilet gratis miała już w ręce- pani przedstawiciel z Żyrowej ( to miejscowość) powiedziała: " albo pani podrze ten bilet, albo ja wylecę z pracy"
- na miejscu w Holandii nikt niezaproponował podpisania umowy na nowych warunkach
- jeśli chodzi o kasę to do tej pory płacili 200 euro co tydzień i reszta parę tygodni po zakończeniu pracy wdla T&S
-od wczoraj płacą po 150euro za tydzień a reszta...?
zobaczymy jak żona wróci.
Inne opłaty , które kasuje T&S:
- mieszkanie 40 euro/ tydzień
- obowiązkowe ubezpieczenie 20 euro / tydzień
No i warto nadmienić, że jak mieszkasz na Beekse- Bergen ( w lesie - daleko od miasta ) to masz kłopoty z zakupami- robią łaskę , że wogóle cię zawiozą do sklepu!
- jeśli będziesz pracować w Groncoli, czyli kanapki w Achten a Rijn, to 1,30 h dojazdu w jedną stronę- porażka!
pozdro! :-)

malinkoslaw 

Wysłany: 2007-07-01, 09:51   

JMB???!!! czy firma JMB z Katowic jest wiarygodna??? jechAŁ ktos juz niej?? ja mam jechac za kilka dni??? POMÓŻCIE!!!! :-)

dzasta 

Wysłany: 2007-07-03, 12:15   

Niestety, ale to wszystko co jest napisane o TNS to prawda. Wycfanili sie, jak przed 1 maja nie mieli ludzi to dzwonili i sie prosili żeby wyjechać-dawali przejazd gratis w obie strony!!!A po 1 maja-ludzi masa,wiec trzeba sobie na nich więcej zarobić-stawka w dół do 5 euro i przejazd w obie strony płatny, a o tych busach to juz szkoda gadać!!!Teraz TNS ludzi traktuje jak towar, na którym trzeba jak najwięcej zarobić, robi to przez wyruwanie pracownikom pieniędzy z ręki, na które niejednokrotnie pracuje sie w warunkach nieludzkich!!!mieszka zresztą też!!!! :evil:

rob2003 

Wysłany: 2007-07-08, 21:52   

witam ja mam pytanie czy ktos wie cos o posredniku z opola CSP Conntracting bo mam z nimi wyjechac a nigdzie nic o nich niema :?:

Wrona 

Wysłany: 2007-07-10, 15:34   

Witajcie.Czy ktos wie cos o Firmie-Flextra-Malecka Joanna.Prosze ludzi o pomoc bo wyjazd juz we wtorek a ja nie wiem czy to pewne.

[ Dodano: 2007-07-10, 21:42 ]
witajcie.jak prawie wszyscy mam podobne pytanie;co to za firma-Flextra czy ktos słyszał.Rozmawiałem z P.Joanną M.Nawet była uprzejma i sama do mnie zadzwoniła,ale gdy spytała mnie o wiek i inne.A mam latek 45 i już przestała dzwonic a praca wydawało by się już za chwilę.Czy to prawda że mogę byc za stary.Ludzie kochani niech ktoś odpisze bo chyba niemam co się łudzic.I co ja mam robic w tym Włocławku a dobry fachowiec jestem.ALE PECH.

krzychu_kolo 

Wysłany: 2007-07-12, 22:49   otto,larex

OTTO - 1
Larex - 8
Techvisie - 6

skala 1 : 10
Ostatnio zmieniony przez krzychu_kolo 2008-03-11, 20:00, w całości zmieniany 5 razy  

dziubek

Wysłany: 2007-08-01, 16:06   

Czy ktos ma informacje na temat firmy APN??Bardzo prosze o odpowiedz :)

marlonk 
Administrator
...szklany człowiek...

Wysłany: 2007-08-01, 16:10   

firma APN -> http://www.forum.zagranic...a-apn-vt320.htm

dobra rada na przyszłość nauczyć się szukać.

sylwunia

Wysłany: 2007-08-01, 23:40   

Witam
oj strasznych rzeczy można się tutaj naczytać, chyba dziękuję PanU Bogu, że mam pracę w Polsce (może rewelacyjna ona nie jest - ale jest) i jak na razie nie jadę za chlebem poza granice kraju.
Jestem tutaj, ponieważ nie ja, ale moja ciotka wybiera się do pracy w Holandii. Wybiera się i wybrać się nie może, bo łatwo wcale nie jest. Wykonuje tysiące telefonów od ok 3 miesięcy i jak narazie nic z tego nie ma. Trafiła raz, na Pana który na stronce www.praca- za-granica.pl zamieścił swoje ogłoszenie że szuka kobiet do zbiorów w Holandii.
Prawie udało jej się wyjechać, ale po przejechaniu ok 150 km od miejsca spotkania z Panem, musiała wrócić do domu bo popsuł się samochód, i wyjazd został przełożony na za dwa dni. Od ok 1,5 miesiąca cisza, problem w tym, że jadąca z nią (moją coitką) koleżanka, łaskawie zareagowała na jego pytanie czy może ktoś ma złotówki i pożyczyła mu NA BENZYNĘ - 500pln.
Moje pytanie do Was, czy może ktoś korzystał z tej stronki i miał doczynienia z panem o nicku SIDDLENIWIEC???????????
Jeśli nie, to odradzam, uważajcie na krętacza i amatora; a jeśli tak - to chętnie dowiem się jakie Wy mieliście przejścia z tym człowiekiem.
Pozdrawiam
sylwunia

[ Dodano: 2007-08-01, 23:41 ]
sorki to jeszce raz ja.
Oczywiście nie odzyskała tych 500 zł,
sylwunia

toja

Wysłany: 2007-08-09, 08:30   

Witam,
mam OGROOMNĄ PROŚBĘ, od kilku dni próbuję się czegoś dowiedzieć o ASSISTA Z OPOLA, wychodzi na to, że nikt nie zna tej firmy...;(
Kochani, bardzo was prosze, jesli ktos zna lub cos słyszał dajcie znać, bo niedługo wyjazd...
pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;)

Odpowiedz do tematu