|
holandia porazka |
| Autor |
Wiadomość |
tedunio
|
Wysłany: 2007-06-13, 16:15 holandia porazka
|
|
|
| zycze powodzenia wszystkim ktorzy jada do pracy w holandi wlsnie wczoraj wrocilem i wiem jaka jest prawda holendrzy umyli rece i oddali to w rece polakow jako posrednikow ktorzy oferoja prace za 6euro trzeba sie za to wyzywic oplacic mieszkanie ktore kosztuje 6euro za dobe a polacy jak to polacy mozna tez wrocic bez pieniedzy a domki ktore oferuja to slamsy wszystkim odradzam holandie |
|
|
|
 |
pawel1979
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Lut 2007 Posty: 48 Skąd: maarssen
|
Wysłany: 2007-06-13, 17:17
|
|
|
moim zdaniem to niemozesz tak mowic bo to sie zdazyło przez posrednika ktorego ty znalazłeś ale jest wiele ludzi ktorzy sa zadowoleni
Byłes np w CWI spytac o prace |
_________________ ZAPRASZAM na www.e-holandia.info |
|
|
|
 |
tedunio
|
Wysłany: 2007-06-13, 21:25
|
|
|
znam angielski dobrze i zaden holender nie chcial mnie zatrudnic powiedzial ze tylko polscy posrednicy moga mi zalatwic prace troszke pojezdzilem bo bylem autem i wielu holendrow mi tak odpowiadalo a posrednicy mi oferuja 6euro to jest porazka hyba ze polacy jada tam aby zarobic tylko tyle bo co niektorych desperatow taka kaska satyswakcj
onuje ja pracuje w szwecji tylko w tym roku mam maly postoj i chcialem sprobowac holandi to nie dorasta szwecji w zarobkach
[ Dodano: 2007-06-13, 21:29 ]
ja wszystkim polakom ktorzy jada do holandi zycze wszystkiego dobrego .........
[ Dodano: 2007-06-13, 21:31 ]
ale tak od siebie to jedzcie gdzie indziej pozdrawiam............. |
|
|
|
 |
pawel1979
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Lut 2007 Posty: 48 Skąd: maarssen
|
Wysłany: 2007-06-14, 07:47
|
|
|
putanie podstawowe w której grupie wiekowej jestes ?
bo jak powyzej 23 to 6 euro to jest ponizej minium i jest niezgodne z prawem |
_________________ ZAPRASZAM na www.e-holandia.info |
|
|
|
 |
astra
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 14
|
Wysłany: 2007-06-15, 13:26
|
|
|
ale to prawda że w holadnii bardzo trudno jest znależć pracę bez porednika-który czesto oferuje ktoty ok 5-6-7 euro za godzinę...
Dlaczego tak jest?? |
|
|
|
 |
robcio
|
Wysłany: 2007-06-25, 13:54 porazka
|
|
|
witam,
jak widze nie tylko mnie takie rzeczy spotkaly .bylem w vlaardingen przy pomidorach.robota niewolnicza-place takie jak i ty piszesz.mieszkanie mi obiecale komfortowe.zamieszkalem w syfie tzn pokoiku 16 m dzielac go na 4 osoby.---prusaki i grzyby rownierz tam mieszkaly tylko pod warunkiem ze niemusialy 40 euro tygodniowo placic.na poczatku robota zarzadzali holendrzy,ale niebawem przejelo paleczke dwoch porabanych slazakow.z tymi horror sie zaczal od samego poczatku.czekali na lapowki,podlizywali sie szefostwu.-ona suka nawet dupy dawala by uratowac swoja pozycje.jak bedziecie mieli do czynienia ze slazakami to uciekajta jak tylko mozecie.jednym slowem holandia jest rowna wloskim obozom pracy.a polakow czy slazakow na wladzy poprostu unikac.
robcio |
_________________ Anka |
|
|
|
 |
|
|