Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  praca za granicaKsięgarnia językowa  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dlugo czeka sie na zwrot podatku???2008
Autor Wiadomość
zazasiula20 

Wysłany: 2009-02-26, 15:20   Jak dlugo czeka sie na zwrot podatku???2008

witam. mam pytanie , jak długo czeka się na zwrot podatku za rok 2008 i czy mając jaaropgave mogę samemu wyliczyć ile dostane zwrotu , czy też jest to gdzieś napisane?

nollewska 
Nollewska

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-03-01, 11:29   

Rozliczenie podatkowe mozna dokonac we wlasnym zakresie, mozna tez zlecic te czynnosci profesjonalistom.
Kiedy otrzymasz zwrot podatku? Zalezy od tego kiedy bedzie wyslane do holenderskiego urzedu oraz czy zeznanie bedzie dobrze opracowane. Jezeli bedzie cos blednie, wowczas moze urzad podatkowy przeslac dodatkowe pytania, dolaczenie dokumentow itp. co znacznie wydluzy sie czas oczekiwania na zwrot podatku.
Urzad podaje iz wysylajac zeznanie podatkowe za 2008 r. do konca marca, zwrotu mozna oczekiwac lipiec/sierpien. Znane sa rowniez przypadku z lat ubieglych iz po dwoch tygodniach mozna bylo otrzymac zwrot podatku, a takze i po wielu miesiacach oczekiwania na zwrot podatku. To juz zalezy od tempa i wydajnosci pracy holenderskiego urzedu oraz czy w programie rozliczeniowym za 2008 r. bedzie znowu problem, czy byc moze w tym roku uda sie informatykom z Urzedu Podatkowego w Holandii. Poki co trzymam mocno kciuki za UDANY program rozliczeniowy 2008.

zazasiula20 

Wysłany: 2009-03-01, 14:20   

dziękuje za odpowiedz:) a jeśli chodzi o wyliczenie , ile tych pieniędzy dostane , czy sama jestem w stanie to wyliczyć , czy dowiem się tego dopiero przy rozliczeniu??

nollewska 
Nollewska

Wysłany: 2009-03-11, 22:43   

Tak, mozna samemy wyliczyc zwrot podatku. Na roznych stronach internetowych znajduja sie kalkulatory, moze sobie wstepnie przeliczyc zwrot podatku, jednak nalezy pamietac, iz jest to tylko kwota przypuszczalna.
Aby dokladnie obliczyc zwrot podatku, nalezy pobrac odpowiedni program rozliczeniowy, ktory jest dostepny www.belastingdienst.nl

Tomajjj 

Wysłany: 2009-03-30, 09:26   

Witam. Mam pytanie czy ostateczny termin składania wniosków jest do końca marca, czy można również zrobić to później?

nollewska 
Nollewska

Wysłany: 2009-04-05, 22:02   

Do 01.04.2009 skladali zeznanie podatkowe osoby, ktore otrzymaly z holenderskiego urzedu wezwanie do obowiazkowego rozliczenia sie. Jezeli wiec nie otrzymales "zaproszenia" do rozliczenia sie w oznaczonym terminie, to mozesz swoj podatek rozliczyc w dowolnym terminie, jednak do 5 lat.
Jednak warto przeliczyc swoj zwrot podatku i jezeli masz zwrot to nalezaloby jak najszybciej dokonac zeznania podatkowego ze wzgledu na to, iz szybciej mozesz otrzymac zwrot swojego nadplaconego podatku.

karolcia5225 

Wysłany: 2009-11-30, 14:32   

Witam wszystkich mam pytanie mój mąż rozliczał się drugi raz biuro które go rozliczało wysłało zeznanie do urzedu podatkowego pod koniec kwietnia do dziś nie otrzymaliśmy żadnego pisma ani pieniedzy a pani która zrobiła rozliczenie nie odpowiada na maile,smsy i w biurze niestety włacza sie poczta co mozemy z tym zrobić prosze o pomoc :-(

nollewska 
Nollewska

Wysłany: 2009-12-01, 00:01   

Nalezy zadzwonic do urzedu i zapytac o status rozliczeniowy.

celtic 

Wysłany: 2009-12-13, 23:49   

ta pani to marzena broncel która zgarnia podatki dla siebie wczoraj dzwonili z biura w którym pracowałem ze coraz wiecej osob zglasza sie ze nie dostali zwrotu podatku od niej czy macie jakis sposób zeby ja zmusic do oddania podatku którey wziela juz w tamtym, roku i nie odbiera telefonu=ów ani maili andrzej zkatowic mail; andrzej777@autograf.pl

anna puchniak 

Wysłany: 2010-03-06, 15:34   

witam:)czy znacie firme LH POLONIA LIGOTA BIAŁA która zajmuje sie rozliczeniem podatku z nl.

Odpowiedz do tematu