|
Jak sprawdzic autentycznosc/istnienie firmy PRZED WYJAZDEM? |
| Autor |
Wiadomość |
div
|
Wysłany: 2007-03-15, 23:55 Jak sprawdzic autentycznosc/istnienie firmy PRZED WYJAZDEM?
|
|
|
witam,
zalozyłam wątek, bo widzę ze "obijamy" sie o powyzsza kwestie w wielu roznych tematach.
Interesuje mnie to w jakis sposob/gdzie/ z kim mozna potwierdzic istnienie firmy, zasady jej prosperowania.
Pytam, gdyz jestem wstepnie zainteresowana wyjazem, wlasnie do Holandii.
Przyklad, z autopsji, w skrocie:
znalazlam oferte firmy na pracuj.pl
strona internetowa wspomnianej-taka sobie, ale jest
napisalam maila na podany, z roznymi pytaniami
mail zwrotny - nie z adresu firmy (mieszczacej sie podobno w Holandii), tylko z adresu prywatnego na tlen.pl, do tego nie imie-nazwisko etc....tylko jakis "kosmos"
odpowiedz niby dostalam
takze telefon pod ktorym moge porozmawiac - komorkowy i podpisz "Bartosz"
hmmm no coz.....
za specjalnie profesjonalnie to nie wygląda
moze jestem przewrazliwiona, ale obserwujac , co sie teraz na swiecie wyprawia - wolałabym wiedziec PRZED wyjazdem, gdzie bede pracowac i zyc
jestem wysoką blondynką - nie chcialabym wylądowac np w burdelu - przepraszam za malo delikatną wypowiedz, ale chyba najdosadniej obrazuje moje obawy :)
bede wdzieczna za podpowiedz - gdzie daną firmę mozna sprawdzic
pozdrawiam
d. |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 167 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2007-03-17, 09:18
|
|
|
Masz racje, w dzisiejszych czasach, nalezy byc ostroznym.
Ta firma powinna posiadac rejestracje w Polsce lub w Holandii i numer rejestracyjny powinien byc umieszczony na stronie. Jednak jezeli by nie bylo tego numeru, mozna zapytac emailem lub telefonicznie, aby podac nr rejestracyjny firmy i sprawdzic czy faktycznie taka firma jest zarejestrowana w Polsce, w Holandii lub innym kraju. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
inssane
|
Wysłany: 2007-03-27, 21:29
|
|
|
witam.
ja jade za jakies 2 tygodnie do holandii z firmy ktorej nie ma maja tylko email i telefon - na ktory zreszta nie dzwonilam bo wszystkie inf dostaje mailem, moze to glupie ale zaryzykuje bo z tego co piszą to chyba spko - najwazniejsze zeby byla praca . A jak pisalam do znanych i pewnych firm to nikt nie jest zainteresowany - nie mam niemieckiego paszportu - firma posługuje sie nazwą "pracuj z nami" mam nadzieje ze nie wroce na drugi dzień bo nie bedzie pracy ale pisza ze wysyłaja do pracy jak jest ba 100 % pewna .. jak wroce to dam znac :) |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 167 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2007-03-28, 09:27
|
|
|
| No wlasnie, daj znac!!! A jak bedziesz w jakies internetowej kawiarence to napisz jak Tobie leci w tej pracy. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|