Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak sprawdzic autentycznosc/istnienie firmy PRZED WYJAZDEM?
Autor Wiadomość
div

Wysłany: 2007-03-15, 23:55   Jak sprawdzic autentycznosc/istnienie firmy PRZED WYJAZDEM?

witam,
zalozyłam wątek, bo widzę ze "obijamy" sie o powyzsza kwestie w wielu roznych tematach.

Interesuje mnie to w jakis sposob/gdzie/ z kim mozna potwierdzic istnienie firmy, zasady jej prosperowania.
Pytam, gdyz jestem wstepnie zainteresowana wyjazem, wlasnie do Holandii.
Przyklad, z autopsji, w skrocie:

znalazlam oferte firmy na pracuj.pl
strona internetowa wspomnianej-taka sobie, ale jest
napisalam maila na podany, z roznymi pytaniami
mail zwrotny - nie z adresu firmy (mieszczacej sie podobno w Holandii), tylko z adresu prywatnego na tlen.pl, do tego nie imie-nazwisko etc....tylko jakis "kosmos"
odpowiedz niby dostalam
takze telefon pod ktorym moge porozmawiac - komorkowy i podpisz "Bartosz"
hmmm no coz.....

za specjalnie profesjonalnie to nie wygląda

moze jestem przewrazliwiona, ale obserwujac , co sie teraz na swiecie wyprawia - wolałabym wiedziec PRZED wyjazdem, gdzie bede pracowac i zyc

jestem wysoką blondynką - nie chcialabym wylądowac np w burdelu - przepraszam za malo delikatną wypowiedz, ale chyba najdosadniej obrazuje moje obawy :)

bede wdzieczna za podpowiedz - gdzie daną firmę mozna sprawdzic

pozdrawiam
d.

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-03-17, 09:18   

Masz racje, w dzisiejszych czasach, nalezy byc ostroznym.
Ta firma powinna posiadac rejestracje w Polsce lub w Holandii i numer rejestracyjny powinien byc umieszczony na stronie. Jednak jezeli by nie bylo tego numeru, mozna zapytac emailem lub telefonicznie, aby podac nr rejestracyjny firmy i sprawdzic czy faktycznie taka firma jest zarejestrowana w Polsce, w Holandii lub innym kraju.

inssane

Wysłany: 2007-03-27, 21:29   

witam.
ja jade za jakies 2 tygodnie do holandii z firmy ktorej nie ma maja tylko email i telefon - na ktory zreszta nie dzwonilam bo wszystkie inf dostaje mailem, moze to glupie ale zaryzykuje bo z tego co piszą to chyba spko - najwazniejsze zeby byla praca . A jak pisalam do znanych i pewnych firm to nikt nie jest zainteresowany - nie mam niemieckiego paszportu - firma posługuje sie nazwą "pracuj z nami" mam nadzieje ze nie wroce na drugi dzień bo nie bedzie pracy ale pisza ze wysyłaja do pracy jak jest ba 100 % pewna .. jak wroce to dam znac :)

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-03-28, 09:27   

No wlasnie, daj znac!!! A jak bedziesz w jakies internetowej kawiarence to napisz jak Tobie leci w tej pracy.

Odpowiedz do tematu