Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
People on Demand
Autor Wiadomo¶ć
astra 

Pomogła: 1 raz
Doł±czyła: 10 Kwi 2007
  Wysłany: 2007-06-01, 21:18   People on Demand

People on Demand to holenderskie agencja pracy czasowej (uitzendbureau), które naciąga ludzi tam pracujących. Sama pracowałam tam 5 tygodnii. Obiecywano mi zarobek rzedu 200€ tygodniowo, bardzo dobre warunki zakwaterowania, i dowóz do pracy.Jednak okazało się że trafiłam do obozu pracy...Nikt mi wcześniej nie mówił że co tydzień będe zmieniać miejsce pracy,do pracy na 2 godziny bedę dojeżdzać ponad 100 km z sint oedenrode do venlo.Obiecano zakwaterowanie w domkach typu bungalo,które okazały się koszmarnie brudnym i obleśnym hotelem w którym zakwaterowanie kosztowało 40€ tygodniowo, a w pokoju oprocz moich 3 współlokatorek mieszkały też karaluchy, muchy i inne bardzo miłe żyjątka... Właściciel firmy egzekfował na pracownikach różnorodne kary pienieżne(np za nie pójscie do pracy -100€).Mimo potrącanych cotygodniowo 17€ na ubezpieczenie-VGZ nie zostałam ubezpieczona na czas pracy.Koszmar nie skończył się wraz z zakończeniem pracy w firmie. Będąc w holadndii otrzymalam jedynie część wynagrodzenia.Po powrocie do Polski nie otrzymałam należnej mi drugiej,większej cześci wynagrodzenia za pracę. Pracowałam w P.o.D w lipcu 2006 a na zaległą pensję musiałam czekać 9 miesięcy....

Bdęde zakładać sprawę w sądzie i szukam świadków- osób które w People on Demand równiez pracowały, Dlatego jeśli pracowałes/łaś tam proszę o kontakt. Mój nr gg:11413019
Ostatnio zmieniony przez astra 2007-06-02, 19:57, w cało¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu