|
|
|
pilne !!!! wazne !!!! pomocy !!!! |
| Autor |
Wiadomość |
ggusia
|
Wysłany: 2008-03-26, 11:32 pilne !!!! wazne !!!! pomocy !!!!
|
|
|
witam !
jestem żołnierzem zawodowym,ale moja pensja i wiążące się zagrożenie zwiazane z moją pracą (np. Irak) pozostawia wiele do życzenia. Dlatego coraz częściej zastanaiam się nad wyjazdem do pracy za granicą.
czy wiecie coś o firmie VDB Dienstverlening ??????
czy ktoś tam pracował ?
proponuje mi takie warunki:
Kazda umowa podpisywana z firma VDB Dienstverlening jest wazna na okres jednego roku. Przewiduje ona rowniez mozliwosc coosmiotygodniowego wyjazdu do Polski (najczesciej jest to wyjazd tygodniowy). Mozliwe jest zaistnienie sytuacji, w ktorej po rozmowie z pracownikiem nastepuje zerwanie umowy przed uplywem jednego roku. Zalezy to w rownym stopniu od pracownika ( czy odpowiadaja mu zaoferowane warunki, mieszkanie, praca, wspolmieszkancy i wspolpracownicy) jak i od naszej firmy i firm wspolpracujacych.
Przejazd w jedna strone z naszym przewoznikiem ( najczesciej jest to Dolina) kosztuje ok 60 euro w jedna strone. Oplata ta jest najczesciej pobierana z pensji pracownika.
Stawka godzinowa zalezy od dwoch czynnikow;
Wieku pracownika; osoby powyzej 23 roku zycia zarabiaja 7,71 brutto na godzine
Liczby przepracowanych dla VDB tygodni; od 53 tygodnia stawka jest automatycznie podnoszona.
Ponadto, limit plac jest corocznie ustalany przez upowazniony do tego organ wladz Holandii i wykazuje on zroznicowanie wiekowe, od ktorego uzalezniona jest stawka godzinowa.
Za sprztanie w mieszkniach pracowniczych nie jest pobierana dodatkowa oplata. Kazdy z domow sprztany jest przez sluzby VDB raz w tygodniu, natomiast jego mieszkancy powinni dbac o utrzymaywanie domu w ogolnym porzadku kazdego dnia.
Oplaty, z ktorymi musi sie Pan liczyc to;
-ewentualny przewoz naszym przewoznikiem
-mieszkanie; 6 euro od przepracowanego dnia (dni wolne nie sa obciazone oplata za mieszkanie)
-sofi numer; niezbedny do podpisywania umow o prace, zakladanie konta/itd
-ewentualne zalozenie konta bankowego
-ubezpieczenie zdrowotne
-jedzenie oraz potrzeby wlasne.
Nie pobieramy oplat za;
-dojazd do i z pracy
-obuwie i ubrania robocze
-posciel
-mieszkanie od osob zatrudnionych do pracy z kurami
-wszelka pomoc w kontaktach z bankami, przwoznikami, pracodawcami, szpitalem, w razie wypadkow i kazdej innej sprawie, ktora dany pracownik zglasza jednemu z naszych polskich tlumaczy
Proszę o każdą wiadomość, opnię, ponieważ na podjęcie decyzji mam tylko kilka dni. okres wypowiedzenia liczy się od 1 dnia każdego miesiaca, a dzisiaj jest już 26 marzec.
dziekuju i pozdrawiam |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 168 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2008-04-01, 09:19
|
|
|
Witaj, skoro jestes zolnierzem zawodowym, to czy nie lepiej sprobowac pracowac np. w Holandii w ich silach zbrojnych lub tez innym kraju. Napewno Twoja wiedza bedzie bardziej wykorzystana niz w zakladzie pracy, w ktorym Ci proponuja prace. Znam wielu zolnierzy zawodowych, ktorzy wlasnie pracuja m.in. w Holandii i innych krajach.
Jezeli chodzi o zapytanie o firme holenderska, w ktorej masz ewentualnie pracowac, moze inni forumowicze wypowiedza sie na temat tej firmy.
W tej chwili jest tak duzo roznych firm w Holandii i po stronie polskiej, ze naprawde trudno za nimi nadazyc.
Powodzenia! |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|