|
Praca w Holandii |
| Autor |
Wiadomość |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 177 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2006-11-01, 08:24 Praca w Holandii
|
|
|
Jezeli pracujesz w Holandii lub tez chcialbys pracowac w Holandii, nalezy w tej sprawie skontaktowac sie z biurem pracy w Polsce lub tez w Holandii. Tam uzyskasz pelna informacje na temat pracy, warunkow, mozliwosci zamieszkania.
Jednak istotna sprawa jest, aby dowiedziec sie co bedziesz robic, ile godzin, jaka jest stawka godzinowa.
Zadaj rowniez pisemnego kontraktu/umowe o prace.
Pamietaj, ze pracujac w Holandii i podpisujac umowe o prace czasowa, jestes rowniez zobowiazany do dotrzymania terminu okresu pracy. Jezeli wczesniej zakonczysz te prace, pracodawca moze na ciebie nalozyc kare.
[ Dodano: 2006-11-02, 12:03 ]
Jezeli jest ktos zainteresowany praca w Holandii, prosze zajrzec na strone:
http://www.equipe.owo.pl/
nalezy wypelnic formularz zgloszeniowy. Mozna rowniez zadac pytanie lub wiecej dowiedziec sie o warunkach pracy i mozliwosci zamieszkania.
Firma jest solidna i dba o swoich pracownikow. Ostatnio zostal podlaczony internet dla pracownikow. Moga oni po pracy korzystac z internetu. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
inssane
|
Wysłany: 2007-03-27, 20:42
|
|
|
Szkoda ze ta firma zatrudnia tylko ludzi z niemieckim paszportem - z tego co slyszalam duzo takich osob jest tak pewna siebie ze sa z nimi tylko kolopoty - oczywiscie nie generalizuje - ale dlaczego jest taki straszny problem z polskimi paszportami - ja jak i wielu moich znajomych oddalibysmy duzo aby miec taka mozliwosc pracy i napewno dalibysmy z siebie 100% zaangarzowania. Eh czy zna ktos firmę która zatrudnia na polski paszport?
Ja jade za jakies 3 tyg do holandii ale w sumie same obawy bo firma z ktorej jade nie ma ani siedziby ani adresu - tylko mail - ale jestem tak zdesperowana ze zaryzykuje. |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 177 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2007-03-28, 08:29
|
|
|
| Nalezy czytac ogloszenia, gdyz teraz zbliza sie sezon prac w rolnictwie itp. Tak wiec bedzie duze zainteresowanie zatrudnieniem osob. Byc moze ze pracodawcy beda wystepowac o zezwolenia na prace z polskim paszportem. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|