|
|
|
Prawne zapytanie-sąd |
| Autor |
Wiadomość |
teodooor
|
Wysłany: 2008-01-13, 18:26 Prawne zapytanie-sąd
|
|
|
W Skrócie. Wyjechałem Level1 w ’06 ogólnie nie polecam. Slaby kontakt z biurem,b.kiepskie socjalne warunki, nagminne bledy w rozliczeniach …ogólnie obowiązujące prawo 1. „całość może uda Ci się odzyskać jak weźmiesz miesiąc urlopu” –bo normalne opóźnienie płatności 2 tygodnie oczywiście z bledami 2. „Wywalczysz cos tylko siła” – krzykiem albo wyjaśnienie problemu w zakładzie gdzie się pracuje ostatecznie strajkiem (to skutkuje gdy brakuje ludzi). Aby rozpocząć pracę założyliśmy spółkę w kilka osób sprawami księgowymi miała zająć się agencja. Ja po 2 miesiącach powiedziałem dość i pojechałem do innego kraju i chciałem zapomnieć o niewypłaconej sumie pieniędzy za naprawdę ciężką prace niestety za jakiś czas zaczęły przychodzić do mnie pisma z Level One Trading ze prac owalem i ze „ pracowałem jako spolka…ze jako spółka miałem możliwość więcej zarobić niż jako pracownik ponieważ urząd skarbowy daje większe ulgi…dlatego całkowity zysk nie jest wypłacany na bieżąco lecz w zaliczkach. Że przez firmę w której pracowałem została nałożona blokada kont naszej spolki ponieważ obawia się poborów z urzędu skarbowego…jest to bezprawne działanie z ich strony… i że sad je zakwestionuje i wypłaci te ulgi wraz z zyskiem na koniec roku. Druga kartka w tym samym liście od firmy REN-POL A na koniec listu proszą o pełnomocnictwo do reprezentowania - ale adres na który przesłać to adres L1Trading. PO PRZEJŚCIACH Z TĄ AGENCJA MIAŁEM DOSC LEVEL 1 SAMEGO CZY L1 TRADING I NIC NIE WYSLALEM,nie wierzyłem w żadne dodatkowe pieniądze wywalczone przez nich. Ostatnio otrzymałem różowy papierek (nie znam holenderskiego): Belastingdienst/Rivieenland Kantoor Dwangbevel met bevel tot betaling
Op 14 dec.07 heb ik geconststeerd dat u bent met het betalen van de aanslag Zorgotoeslag 07,aanslagnummer XXXXXXXXXX met dagtekening 29 juni 07.
- Bedrag (tu nastepuja 4 wymienione linijki z wypunktowanymi platnosciami) XXX euro razem
Als betaling plaats heeft na de voor de belastingaanslag geldende enige of laatste betalingstermijn is invorderingsrente verschuldigd vanaf 30 augustus 07.
In verband met de geconstateerde betalingsachterstand heb ik op grond van de Invorderingswet 1990 dit dwangbevel tagen u uitgevaardigd. Bij deze doe ik bevel om het totaalbedrag dat nu invorderbaar is, met de kosten van betekening van dit dwangbevel en de eventueel verschuldigde invorderingsrente,binnen twee dagen te betalen. Dit dwangbevel met bevel tot betaling is op grond van de de Invorderingswet 1990 door terpostbezorging van het afschrift aan u betekend.Als u niet betaalt zal met toepassing van de wetteliijke voorschriften worden overgegaan tot tenuitvoerlegging van dit dwangbevel tot verhaal van het op de datum van de tenuitvoerlegging invorderbare bedrag met kosten en invorderingsrente. Ik kies tot het einde van de tenuitvoerlegging woonplaats op het hiberboven vermelde kantooradres. De kosten van betekening bedragen XXX euro. Het totaalbedrag dat u moet voldoen bedraagt XXX euro met de eventueel nog verschuldigde invorderingsrente.Zie voor de betalingsmoge lijkheden de toelichting op de achterzijde van dit dwangbevel. Dit dwangbevel met bevel tot betaling is centraal in geautomatiseerd proces vervaardigd en is daarom niet ondertekend.
Tak wygladalo ostatnie pismo nie wiem czy to wyrok czy urzad skarbowy upomina się po (jak pisalo Level 1 należne mi zysk i ulgi) pieniadze za COŚ??
II sprawa. Wyjezdzając nie zamknolem konta w ABNamro,teraz nie mogę się zalogowac.Czy cos się może z tego powodu „urodzić” ….mowie o jakis kwotach za prowadzenie (wczesniej było bezplatne).Czy przejmować się tym ???
z góry DZIEKUJE za najmniejszą pomoc |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 173 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2008-04-19, 23:24
|
|
|
Dvangbevel to najgorsze co moze spotkac w Holandii. Jest to nakaz platnosci wydany w imieniu krolowej. Nalezy jak najszybciej uregulowac platnosci, gdyz urzad wczesniej wysylal pismo informujace Ciebie o dokonaniu platnosci, jednak nie byly one uregulowane mimo wyznaczonej daty.
Teraz w trakcie np. kontroli, na granicy itp. mozesz zostac zatrzymany.
Tak wiec szybko nalezy skontaktowac sie w tej sprawie z urzedem celem uregulowania platnosci. Nie wiem, czy to sa duze kwoty czy tez nie, ale w przypadku duzych kwot nalezy poprosic urzad o rozlozenie na raty tych oplat. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|