Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy
 wzory cv

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozliczanie dochodow z Holandii z 2007 a polski fiskus
Autor Wiadomość
drbru 

Wysłany: 2008-03-20, 22:40   Rozliczanie dochodow z Holandii z 2007 a polski fiskus

Witam Wszystkich,
zwracam sie z pytaniem, ktore mnie naszlo jak policzylem sobie ile powinienem oddac polskiemu fiskusowi za to co zarobilem w 4 miesiace w 2007 roku. Kwota troche mnie zaskoczyla wysokoscia, bo dlaczego i za co mam placic US jesli juz w Polsce nie mieszkam, nie pracuje ...itd.
Wiem wszystko jak to robic, o przeniesieniu swojego osrodka zyciowego poza kraj itd. , tylko pytanie brzmi czy placicie te podatki jak powinniscie, czy polski US sciga za nieplacenie podatkow? Czy musze sie dokladnie ze wszystkiego wyspowiadac czy jednak niekoniecznie?

xzs 

Wysłany: 2008-03-22, 17:31   

Podobno Polskie Urzędy Podatkowe maja nakladac kary na osoby, ktore nie dokonaja ujawnienia i rozliczenia swojego dochodu w Holandii.
Ale...
Z tego co wiem, jedyna metoda na sprawdzenie nieplaconych podatkow przez polski US sa dane, jakie US moze miec na temat Twojego zagranicznego konta bankowego.

Tu jest dobry artykul (i komentarze, które pomoga odpowiedzieć na pytanie) artykul

A tu sie mozesz wpisac na przyszlosc :) link 2

Pozdr.

Odpowiedz do tematu