|
rozliczenie podatku holenderskiego .... |
| Autor |
Wiadomość |
Stefanek
|
Wysłany: 2007-02-26, 23:17 rozliczenie podatku holenderskiego ....
|
|
|
Witam
mam solariski i jaaropgaff za 2005 rok ....ale nie wiem jak to zrobic .....nie wiem co mam sobie wziasc do pit 36 ...babeczki w urzedzie skarbowym nie wiedza ...nie znaja holenderskiego.....moze ktos podpowiedziec?......bede wdzieczny ......nie stac mnie an wydawanie kolejnych kilku euro .......
pozdrawiam Stefan |
|
|
|
 |
Ghost
|
Wysłany: 2007-02-27, 17:00
|
|
|
no wlasnie fajnie by bylo jakby w ktoryms z 15 tematow na ten temat ktos odpowiedzial , przydal by sie jakis przyklejony temat z informacjami pod tym katem od kogos ktos sie na tym zna, lub moze polecic osobe ktora sie tym zajmuje i podac jakies ceny |
|
|
|
 |
nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 173 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: 2007-02-27, 21:09
|
|
|
Aby rozliczyc podatek holenderski, nalezy zglosic sie do obojetnie ktorejs kancelarii, ktora rozlicza podatek.
Kazda kancelaria dokonuje oceny zwrotu podatku bezplatnie.
Tam mozna dowiedziec sie dalszych szczegolow odnosnie rozliczenia swojego podatku.
Jezeli ktos chce cos wiecej wiedziec na ten temat, prosze zadac konkretne pytania w swoim poscie, odpowiem. |
_________________ Holenderska Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
Ghost
|
Wysłany: 2007-02-27, 23:15
|
|
|
| mi najbardziej chodzi o to ,ze nie mam doswiadczenia z firmami(kancelariami) tego typu, wiec wolalbym np skorzystac z uslug poleconej firmy(kancelari), wydaje mi sie, ze taki przyklejony topic z polacanymi firmami ,czy tez kiedys np ktos opisal by jak to zrobic samemu, itd, to bedzie bardzo pomocny temat bo takie pytania beda sie powtarzac. |
| Ostatnio zmieniony przez Ghost 2007-02-27, 23:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nollewska
|
Wysłany: 2007-02-28, 23:13
|
|
|
Podatek holenderski mozna rozliczyc samemu. To nie jest trudne, jednak jest konieczna znajomosc jezyka holenderskiego. Czasami postawienie odpowiedzi tak lub nie, moze zmienic Twoje zeznanie podatkowe na korzysc lub nie korzysc.
Tak, jak wczesniej napisalam, mozesz dokonac wstepnej oceny zwrotu swojego podatku bez zobowiazania ze zleceniem tej czynnosci ktorejs z Kancelarii.
Jednak opisu dokonania czynnosci nie moge podac, gdyz kazdy przypadek jest wyliczany oddzielnie, w zaleznosci od uzyskanego zarobku, odprowadzonego podatku przez pracodawce, a takze przyslugujacych Tobie znizek. Jezeli masz zone lub partnerke, mozesz sie z nia rozliczyc wspolnie, jezeli masz dzieci (w zaleznosci od wieku dzieci) mozesz czasmi uzyska znizke. Jest wiele innych jeszcze czynnikow wplywajacych na znizki, np. hipoteka, oplata za notariusza, wykupienie okularow czy szkiel kontaktowych, rachunki za leczenie itp.
Mysle, ze w jakis sposob wyjasnilam sytuacje. A jezeli nie, to prosze pisac posty. |
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
niunia22
|
Wysłany: 2008-01-28, 20:16 rozliczenie podatku holenderskiego
|
|
|
Witam,
Bylam z chlopakiem w holandi 3 miesiace i musze sie rozliczyc ale nie umiem jezyka i niewiem jak sie rozliczyc. czy ktos zna dobre biuro ktore robi rozliczenia np.w tarnowie bo niewiem gdzie szekac i nie mam czasu bo znow wyjerzdrzam za granice. Prosze pomóżcie mi. |
|
|
|
 |
nollewska
|
Wysłany: 2008-03-02, 10:02
|
|
|
| Niunia22, warto sie rozliczyc z podatku holenderskiego, chociazby dlatego, ze zawsze (lub przewaznie) jest zwrot podatku. Nalezy pojsc do obojetnie ktorego biura i biuro to powinno dokonac wstepnej oceny zwrotu i poinformowac Ciebie o wysokosci zwrotu Twojego podatku oraz jaka prowizje powinnas zaplacic za opracowanie zeznania podatkowego. Jezeli ta oferta bedzie interesujaca to mozna skorzystac z uslug tego biura lub tez pojsc do innego biura i tam zapytac o ocene zwrotu i prowizje jaka bys miala zaplacic. Powodzenia |
www.kancelariabean.com |
|
|
|
 |
|
|