|
Spradzenie znajomości języka? |
| Autor |
Wiadomość |
bredty
|
Wysłany: 2009-06-04, 16:21 Spradzenie znajomości języka?
|
|
|
Witam
Słyszałem, że chcąc wyjechać do pracy za granicę ( do Holandii) najpierw w biurze pracy mają mnie sprawdzić ze znajomości języka. Obojętnie- niemieckiego czy angielskiego. Czego mniej więcej tam pytają? Wymagający są? :P
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
 |
urwis84
|
Wysłany: 2009-06-15, 16:26
|
|
|
| w moim przypadku bylo tak ze: wlacza program na komputerze, 1 pytanie potraktuj jako rozgrzewke a nad nastepnymi sie zastanow. w moim przypadku test nr 1 byl na zasadzie a,b,c, z ktorego musisz wybrac jedno.cos jak milionerzy z tym ze bez 3 kol ratunkowych:)a test nr 2 polegal na,ze zagladaja ci sluchawki na uszy i slyszysz pytania albo zdania po ang. lub niemiecku i masz limit czasu okreslony na odpowiedz.jesli znasz wybrany jezyk z ktorego bedziesz zdawac poradzisz sobie:) ja oba zdalem powiedzmy ze na piatke z plusem ale to dluga historia.powodzenia. |
|
|
|
 |
nollewska
Nollewska
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 245 Skąd: Veghel,Torrevieja
|
Wysłany: 2009-11-07, 23:52
|
|
|
| Z tym testem to jest roznie, jezeli w pracy jest wymagana znajomosc jezyka np. holenderskiego, czy tez angielskiego, to niektore firmy stosuja wlasnie testy, a czasami krotka rzeczowa rozmowa z przedstawicielem firmy wlasnie w wybranych jezyku, zalatwia wszystkie sprawy. |
_________________ Kancelaria Podatkowa On-line
www.kancelariabean.com
+48 71 718 2144 |
|
|
|
 |
|
|