Praca za granica
 RejestracjaRejestracja  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  praca za granicaOferty pracy  praca za granicaKredyty gotówkowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Ważna sprawa!
Autor Wiadomość
uolik 

Wysłany: 2008-04-04, 20:33   Ważna sprawa!

Dostałam wiadomość z firmy , w której pracowałam w ubiegłym roku, że zaistniał błąd w dacie urodzenia przy nadawaniu numeru SoFi. Zalecają osobiste wyjaśnienie sprawy w Holandii, jednak nie mogę w tym roku tam pojechać.
Pytanie: Czy grożą mi jakieś sankcje z tego powodu? Obawiam się także o to, że nie dostanę rozliczenia stamtąd-nie wiem jak rozliczę to w Polsce!
Co robić????????????Proszę o rady..
Ostatnio zmieniony przez uolik 2008-04-05, 17:22, w całości zmieniany 1 raz  

nollewska 

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-04-07, 19:04   

Jezeli nie mozesz pojechac do Holandii, to sprawe te mozesz osobiscie zalatwic nastepnym razem bedac w Holandii. Twoj jarograf bedziesz mogla otrzymac, lecz nie bedzie wpisanego sofi numeru, beda wpisane same zera. Tak wiec nie rozliczysz tego jarografu dopiero po otrzymaniu sofi numeru. Pamietaj ze jarograf mozna rozliczyc do 5 lat wstecz.
Ponadto proponowalabym aby sporzadzic pismo w sprawie zaistnialego bledu, gdyz ten blad zrobil urzednik, a nie ty. Wiec zasadne by bylo aby jeszcze raz wyslac np. kopie metryki urodzenia, kopie paszportu, gdzie rowniez bylaby wpisana data. Urzad na podstawie tych dokumentow powienin skorygowac swoj blad.
Byc moze pracownikowi biura chodzilo o to, ze musisz odebrac osobiscie sofi numer.
Napisalam Ci tez odpowiedz na priv. w tej sprawie.

uolik 

Wysłany: 2008-04-09, 19:23   

Dziękuję za szybką odpowiedz. :lol:

Odpowiedz do tematu